- Home
- Cultură-Media
- (30.09.2021, 16:02)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
(P) Libraria online in vremuri de pandemie
Potrivit datelor Librariei Delfin, romanii cumpara mai multe carti de pe online decat in anii precedenti, un lucru firesc dat contextul pandemiei, in care munca de acasa a devenit o normalitate, iar comunicarea pe net o necesitate.
Urmărește
234 afișări
(P) Libraria online in vremuri de pandemie
Dupa cum era de asteptat, anul 2020 a inseamnat printre altele si o redefinire a procesului de achizitie. Potrivit Eurostat, gradul de utilizare a comertului online aproape s-a dublat in Romania. Astfel, romanii au inceput sa faca mai multe achizitii de pe internet – 45% dintre utilizatori, cu varste curprinse intre 16 si 74 de ani, au facut anul trecut cumparaturi online, nelimitandu-se la o anumita categorie de produse. Vanzarile online au crescut pe toate segmentele, de la electronice si alimente, pana la medicamente, articole de imbracaminte si produse de ingrijire.
Aceeasi soarta au avut-o si cartile. Din cauza masurilor de carantina, odata cu magazinele fizice s-au inchis si librariile, impactul asupra vanzarilor fiind imediat si dramatic – cu pana la 95% mai mici in unele cazuri. Insa, perioada de distantare sociala, dar si urmarile starii de urgenta au deschis apetitul romanilor pentru lectura, facandu-i sa-si indrepte atentia catre singura varianta disponibila – libraria online.
E drept ca librariile online au avut o crestere constanta in ultimii ani, pentru anul 2020 estimandu-se o crestere cu 20‑25% a vanzarilor. Cresterea a depasit insa 50%, ceea ce inseamna ca s-a produs un transfer mult mai rapid catre achizitiile pe acest canal.
Acum, poate mai mult ca niciodata, s-a observat cat de important este mediul online pentru carte. Nu-i de mirare ca majoritatea librariilor s-au mutat partial sau in totalitate acolo. Noile tendinte de achizitie au condus la intensificarea eforturilor de dezvoltare a platformelor e-Commerce de calitate, cu o interfata cat mai prietenoasa care sa permita o navigare intuitiva si usoara. In acest fel, librariile vor sa faciliteze consumul de carte si mersul efectiv dupa carti chiar si in conditii de pandemie. Cu atat mai mult cu cat achizitionarea dintr-o librarie online are preponderent avantaje.
De regula, intr-o librarie online sunt disponibile mult mai multe titluri decat intr-o librarie fizica. Asta pentru ca stocurile sunt pastrate intr-un depozit si nu intr-un spatiu operational limitat, asa cum se intampla in cazul unei librarii clasice. Iar pe langa varietatea de titluri, cumpararea cartilor dintr-o librarie online este mult mai convenabila pentru ca se poate face oricand si de oriunde, cu cateva click-uri.
Pe net, procesul de achizitie poate dura de la cateva minute la cateva ore sau chiar zile, utilizatorul nemaifiind presat de timp sa se hotarasca. Astfel, exista posibilitatea cumpararii la orice ora din zi si din noapte, chiar si in drum spre casa, in pauza de masa, in vacanta etc.
Un alt avantaj, poate cel mai convingator, este pretul. O librarie online presupune costuri mult mai mici de intretinere, de unde si posibilitatea de a practica preturi mai bune decat o librarie clasica. Tot datorita costurilor mici de intretinere, o librarie online isi permite sa aplice cartilor reduceri mai mari si promotii mai frecvente.
Prin urmare, cartea poate fi cumparata usor, rapid, iar procesul de achizitie este facilitat si de recenziile clientilor sau comparatoarele de pret. Serviciile de curierat s-au dezvoltat si ele foarte mult, astfel incat comanda poate fi livrata rapid, uneori chiar in aceeasi zi. Desigur, acestea sunt doar cateva dintre punctele forte ale unei librarii online, avantaje care au sustinut consumul de carte si in pandemie si care au impiedicat prabusirea completa a industriei de carte.
Daca te intereseaza un titlu anume, iti recomandam sa intri pe librariadelfin.ro. Cu doar cateva click-uri gasesti si comanzi orice carte doresti. Pe langa carti de specialitate si carti de beletristica, Libraria Delfin are in stoc si o gama variata de manuale scolare si auxiliare didactice, aprobate de Ministerul Educatiei, pentru toate clasele invatamantului primar, gimnazial si liceal. Gasesti aici peste 75.000 de titluri din toate domeniile. In plus, libraria ofera livrare in maxim 72 de ore isi actualizeaza stocul zilnic pentru a face fata cererii in continua crestere.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
-
Casa Albă: Trupele nord-coreene de pe front se confruntă cu pierderi uriaşe
-
Bărbat împuşcat mortal în timpul unei partide vânătoare din Vrancea
-
Efectele sabotajelor din Marea Baltică: NATO îşi va spori prezenţa în zonă
Citește pe alephnews.ro: COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
România este pe primul loc la consumul de droguri în trafic. Expert antidrog: „Sunt zeci, sute sau poate chiar mii de tineri care au nevoie de ajutor”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 19:41
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. Rusia creşte producţia de drone Shahed la fabrica din Tatarstan / ISW: Putin respinge planul de pace elaborat de echipa lui Trump / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale
-
astăzi, 19:03
Bărbat biciuit într-o moschee din Malaysia pentru că a stat cu o femeie care nu îi este rudă