- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (19.09.2013, 15:26)
- Madalina Cerban
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Licenţele Guerrilla retrase vor fi scoase la concurs de CNA în octombrie. Liviu Mihaiu vrea să le preia
Licenţele terestre ale Radio Guerrilla, care au fost retrase joi de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), ar putea fi scoase la concurs de CNA în luna octombrie, după cum a anunţat Laura Georgescu, preşedintele Consiliului, la concurs anunţându-şi deja prezenţa şi Liviu Mihaiu.
Urmărește
496 afișări
Liviu Mihaiu (Imagine: Theodor Pana/Mediafax Foto)
Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis, în şedinţa de joi, să retragă toate licenţele audiovizuale ale Radio Guerrilla, deţinute de Realitatea Media SA, ceea ce implică faptul că postul de radio trebuie să se închidă oficial.
Membrii CNA nu au precizat oficial care este data exactă de la care Radio Guerrilla trebuie să înceteze emisia. Însă, în mod obişnuit, deciziile luate de CNA trebuie puse în aplicare din momentul în care radiodifuzorul - în cazul de faţă Realitatea Media SA - primeşte oficial documentul prin care este informat de hotărârea luată de Consiliu. Astfel, este de aşteptat ca decizia CNA privind retragerea licenţelor Radio Guerrilla să ajungă la Realitatea Media SA cel mai probabil vineri.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Decizia vizează toate cele 24 de licenţe audiovizuale ale Radio Guerrilla (23 de licenţe terestre şi o licenţă de satelit) pe care Realitatea Media SA le deţine.
Licenţele terestre ale Radio Guerrilla sunt în Bucureşti, Baia Mare, Brăila, Cernavodă, Cluj, Comăneşti, Constanţa, Craiova, Dărăbani, Focşani, Iaşi, Olteniţa, Petroşani, Piatra Neamţ, Râmnicu Vâlcea, Sighişoara, Sulina, Târgu Mureş, Târgovişte, Timişoara, Tulcea, Vaslui şi Zalău.
Decizia a fost luată de CNA după ce, pe 16 septembrie, societatea Realitatea Media SA, aflată în insolvenţă, a anunţat că va vinde la licitaţie, prin administratorul său judiciar, HM Expert IPURL, licenţele audiovizuale ale postului Radio Guerrilla. Potrivit unor anunţuri postate luni pe site-ul HM Expert IPURL, licitaţiile se vor desfăşura săptămânal, în fiecare zi de luni, de la ora 13.00, la sediul administratorului judiciar.
Astfel, în şedinţa precedentă a CNA, din 17 septembrie, CNA a anunţat că vânzarea la licitaţie a licenţelor audiovizuale ale Radio Guerrilla este ilegală, precizând că aceste licenţe vor fi retrase de Consiliu în cazul în care ele vor fi tranzacţionate prin licitaţie. În aceeaşi zi, anunţurile de scoatere la licitaţie a licenţelor Radio Guerrilla au fost eliminate de pe site-ul administratorului judiciar al Realitatea Media, HM Expert IPURL.
Cu toate acestea, în şedinţa de joi, CNA a reluat discuţiile şi a retras licenţele Radio Guerrilla. La şedinţa CNA de joi au participat şi Mihaela Hamza, reprezentantul administratorului judiciar al Realitatea Media, HM Expert IPURL, Andrei Ţâru, avocatul Realitatea Media SA, Mura Frânculescu, directorul executiv al Realitatea Media, Liviu Mihaiu şi Mihai Dobrovolschi, realizatori la Radio Guerrilla.
În timpul şedinţei, Andrei Ţâru, avocatul Realitatea Media SA, a spus că membrii comitetului creditorilor de la Realitatea Media şi-au exprimat intenţia de a încheia contracte de management pentru exploatarea Radio Guerrilla. În acest sens, a fost încheiat un contract între Realitatea Media SA şi Expresiv SA, pentru exploatarea licenţelor Radio Guerrilla de către societatea Expresiv, pentru o sumă de 6.500 de euro pe lună, dar contractul nu a fost încă avizat de judecătorul sindic, fapt pentru care nu îşi produce încă efectele.
Asociaţii Expresiv SA sunt Radoway Limited (Cipru) - 56,25%, Sindicatul Naţional Petrom-Energie - 43,13% şi Nistorescu Cornel - 0,62%. Radoway Limited (Cipru) este deţinută de Tasoula Charilaou, potrivit informaţiilor postate pe site-ul CNA. Totodată, preşedintele Consiliului de Administraţie al Expresiv SA este Liviu Mihaiu, după cum a spus acesta în şedinţa de joi a CNA.
"Acest contract (încheiat cu Expresiv SA, n.r.) este un contract care, la momentul de faţă, nu a intrat în vigoare. Va fi supus comitetului creditorilor şi controlului de legalitate al judecătorului sindic şi abia ulterior va putea să îşi producă efectele", a spus Andrei Ţâru.
Mihaela Hamza a adăugat că, prin încheierea acestui contract între Realitatea Media şi Expresiv, se încearcă menţinerea actualei echipe a Radio Guerrilla şi a formatului actual al acestui post de radio.
Laura Georgescu, preşedintele CNA, a spus, însă, că acest contract este datat 14 august şi îşi produce deja efectele. "Deja Realitatea Media a dat în exploatare, contra 6.500 de euro pe lună, Radio Guerrilla (...) Noi apărăm interesul public care doreşte Radio Guerrilla, apărăm interesul realizatorilor (...) CNA îi va apăra ca să nu îi jecmăniţi de bani şi vor rămâne cu Radio Guerrilla pe piaţă", le-a spus Laura Georgescu reprezentanţilor Realitatea Media.
Răspunzând întrebărilor puse de Laura Georgescu, Liviu Mihaiu a confirmat faptul că a semnat acel contract, dar nu a plătit încă remuneraţia prevăzută. Totodată, Liviu Mihaiu a spus că a depus o ofertă pentru a cumpăra licenţele Radio Guerrilla, în urma anunţului de scoatere la licitaţie a acestora făcut de HM Expert IPURL, administratorul judiciar al Realitatea Media.
"CNA există ca să apere realizatorii de radio şi de televiziune, nu ca să fie prostiţi de oameni care vor să facă bani", a mai spus, la rândul său, Laura Georgescu.
"Ideea obsesivă de la care explorăm toate căile este de a ţine acest radio în viaţă cu tot ce suntem noi în stare: dacă trebuie să-l cumpărăm, îl cumpărăm, dacă trebuie să ne batem pentru el, ne batem pentru el. Am trăit consecinţele insolvenţei, a nenumăratelor procese cu nenumăraţi creditori, proprietari (...) Ceea ce vrem noi este ca clasa muncitoare din Radio Guerrilla să rămână în Radio Guerrilla şi eventual să devină şi proprietarul Radio Guerrilla", a spus şi Liviu Mihaiu.
"Inclusiv aţi accepta să retragem licenţa (Radio Guerrilla, n.r.) şi peste 45 de zile să veniţi la concurs să le obţineţi?", l-a întrebat Laura Georgescu pe Liviu Mihaiu. Ea a făcut referire la faptul că CNA a anunţat deja, din data de 17 septembrie, că va organiza, începând din 28 octombrie, un concurs pentru atribuirea a 46 de licenţe radio. Astfel, acum, Laura Georgescu a sugerat că, alături de cele 46 de licenţe deja anunţate, la concurs vor fi scoase şi licenţele pe care a emis Radio Guerrilla.
Liviu Mihaiu a confirmat interesul de a participa la acest concurs. Însă membrul CNA Valentin Jucan a atras atenţia că va fi un concurs la care poate participa oricine.
"Da, dar suntem atât de buni încât să venim şi să le reluăm", i-a răspus Liviu Mihaiu.
La rândul său, întrebat dacă îi este teamă să vină la un concurs pentru a reobţine licenţele Radio Guerrilla, Mihai Dobrovolschi a spus: "Eu, personal, aveam aceeaşi părere despre aceste licenţe, sunt publice, nu sunt ale noastre, nu vrem să le cumpărăm, vrem să le ocrotim (...) Mi-e frică un pic (să vină la un concurs la CNA, n.r.), pentru că se întâmplă contra-minuni în România", a spus Dobrovolschi.
În cazul în care CNA va decide să scoată la concurs şi licenţele pierdute de Radio Guerrilla în luna octombrie, vor fi vizate doar cele 23 de licenţe terestre, licenţa de satelit având un alt statut din punctul de vedere al legislaţiei audiovizuale, au explicat pentru MEDIAFAX reprezentanţi ai CNA.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe