- Home
- Cultură-Media
- LONDRA, (09.09.2014, 16:40)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Lista scurtă a nominalizărilor pentru Man Booker Prize pe 2014
Scriitorul britanic Howard Jacobson se numără printre cei şase finalişti selectaţi anul acesta pentru Man Booker Prize, una dintre cele mai prestigioase distincţii literare din Marea Britanie, care va fi decernată pe 14 octombrie.
Urmărește
106 afișări
Lista scurtă a nominalizărilor pentru Man Booker Prize pe 2014
Lista scurtă include trei scriitori britanici, doi americani şi un australian. Ceilalţi finalişti sunt Neel Mukherjee, Ali Smith, Joshua Ferris, Karen Joy Fowler şi Richard Flanagan, informează bbc.co.uk.
2014 este primul an când lista romancierilor selecţionaţi pentru Booker Prize include şi scriitori americani, după ce în anii trecuţi a inclus autori din alte state membre în Commonwealth, Irlanda şi Zimbabwe.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Howard Jacobson, care a câştigat acest trofeu literar prestigios în 2010, cu volumul "The Finkler Question", este nominalizat în acest an pentru romanul de dragoste futurist "J". Cele două personaje principale din acest roman trăiesc într-un univers în care nimeni nu vorbeşte despre trecut, care este privit cu suspiciune.
Joshua Ferris este nominalizat cu al treilea roman al său, "To Rise Again a Decent Hour", care abordează problematica ateismului, analizată prin prisma unui medic stomatolog.
Australianul Richard Flanagan este nominalizat cu volumul "The Narrow Road to the Deep North", ce spune povestea militarilor australieni care, prizonieri de război ai trupelor japoneze, au fost obligaţi să construiască o renumită cale ferată, cunoscută sub denumirea "Burma railway". Scriitorul, originar din Tasmania, a scris această carte pentru a-i aduce un omagiu tatălui său, care a supravieţuit acelei tragedii. Mii de alţi oameni au murit însă în timpul acelui proiect.
Karen Joy Fowler este nominalizată cu volumul "We Are Al Completely Beside Ourselves", despre o familie din Midwest, alcătuită din doi părinţi şi trei copii, dintre care unul are aptitudini speciale.
Neel Mukherjee a fost nominalizat cu romanul "The Lives of Others", care începe în Calcutta în 1967 şi dezvăluie contrastele puternice dintre vieţile membrilor a două familii - una bogată şi una săracă. Activismul politic din acea epocă asigură fundalul necesar pentru portretizarea haosului din viaţa de familie.
Scriitoarea Ali Smith a fost nominalizată pentru romanul "How To Be Both", ce prezintă două poveşti interconectate - una despre un artist renascentist din Italia secolului al XV-lea şi a doua despre un copil din anii '60 -, iar cititorul are posibilitatea de a decide care este jumătatea pe care doreşte să o lectureze mai întâi.
Cei şase finalişti vor fi recompensaţi fiecare cu un cec de 2.500 de lire sterline. Premiul Man Booker pe 2014 va fi decernat pe 14 octombrie. Ceremonia din acest an va fi difuzată de BBC.
Man Booker Prize, unul dintre cele mai prestigioase premii literare din lume, este acordat celui mai bun roman publicat în ultimul an în Marea Britanie, Irlanda şi în statele Commonwealth.
Autorul primeşte un cec de 50.000 de lire sterline, dar cel mai important lucru este că acest premiu îi asigură notorietatea mondială şi vânzări record ale operelor sale.
În 2013, Man Booker Prize a revenit scriitoarei neozeelandeze Eleanor Catton, pentru volumul "The Luminaries". La 28 ani, Eleanor Catton a devenit cea mai tânără scriitoare recompensată cu Man Booker Prize.
Printre laureaţii ediţiilor precedente se numără autori celebri, precum Salman Rushdie, Kazuo Ishiguro, Margaret Atwood, Ben Okri, Hilary Mantel şi Thomas Keneally.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe