- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (26.03.2015, 17:04)
- Diana Pârvulescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Literatură descoperită prin intermediul cinematografiei, la Festivalul Emineschool din Bucureşti
Publicul bucureştean va putea descoperi literatura prin intermediul cinematografiei, între 6 şi 8 aprilie, la Emineschool, un festival de film dedicat culturii scrise, care propune ecranizări celebre, discuţii şi întâlniri cu scriitorii la cinema şi documentare despre autori români şi străini.
Urmărește
366 afișări
Literatură descoperită prin intermediul cinematografiei, la Festivalul Emineschool din Bucureşti
Festival de film dedicat culturii scrise, Emineschool BFF încearcă să acopere o arie de interes larg. Relaţia dintre literatură şi film nu se rezumă la clasicele ecranizări, ea incluzând, printre altele, documentare şi booktrailere. Contrar oricăror aşteptări tradiţionale, autorul devine un personaj cu un potenţial uriaş de expresie, indiferent de mediul său de manifestare. Povestea lui, pe măsură ce câştigă teren cinematografic, poate dovedi că între cele două arte, cea cinematografică şi cea literară, există o relaţie specială, se arată pe site-ul evenimentului cinematografic.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Gabriel Cotabiță a murit la vârsta de 69 de ani
-
Prag depăşit. Peste 150.000 de români au votat în străinătate la alegerile prezidenţiale
-
Atenţionare de călătorie în Italia din cauza unei greve în transportul feroviar
-
În Schengen, dar cu controale la graniţă. Surse bulgare: controalele la frontierele terestre vor rămâne în vigoare timp de cel puţin şase luni după aderare. Excepţie pentru graniţa Bulgaria-Grecia
Emineschool îşi propune să devină un punct de reper în conturarea unei arhive literare cu impact cinematografic. "Ne dorim ca publicul larg să descopere literatura şi prin intermediul filmului documentar centrat în jurul relaţiei dintre scriitori, publicaţiile literare şi edituri. Într-un festival independent, am reunit ecranizări celebre, documentare clasice şi booktrailere, dublate de dezbateri şi lansări de carte", afirmă echipa festivalului.
Emineschool propune o formulă de a îmbina reţeta de succes a marelui ecran cu imaginile-document cu autorii români şi străini, o soluţie concretă de a prezenta scriitorii publicului tânăr (şi şcolar) altfel decât în modul obişnuit.
Emineschool BFF invită publicul, între 6 şi 8 aprilie, la Cinemateca Union, la trei zile de proiecţii, discuţii şi întâlniri cu scriitorii la cinema şi cu filmul prin literatură. Festivalul este unul independent, această primă ediţie fiind una necompetiţională.
Pe 6 aprilie, festivalul va debuta cu expoziţia de portrete şi fotografii cu scriitori intitulată "Moment", realizată de Vasile Mureşan Murivale şi Ion Cucu, şi va continua cu prezentarea filmelor "Moromeţii", de Stere Gulea, "Nichita Stănescu", de Marian Baciu, "Sânge albastru - Angela Marinescu", de Marian Baciu, "Aici Nora Iuga", de Vlad Rotaru, proiecţia fiind urmată de o întâlnire cu Nora Iuga. Seara se va încheia cu prezentarea în premieră a peliculei "Nino al meu", de Vlad Rotaru.
A doua zi a festivalului Emineschool va prezenta publicului filmele "Aici Nora Iuga", de Vlad Rotaru, "Eminescu versus Eminem", de Florin Piersic Jr., "Acasă", de Andreea Ştiliuc, "Zidul lui J.O.", de Matei Bejenaru, "Tatăl meu, Lucian Blaga", de Iulian Manuel Ghervas şi Adina Popescu, şi lansarea cărţii "Gândirea-cinema", de Cezar Gheorghe.
Ziua a treia a festivalului debutează cu documentarul "10xObservator cultural", de Marian Baciu, o peliculă ce îi are in distribuţie pe Carmen Muşat, Ovidiu Şimonca, Gheorghe Muşat, Antoaneta Ralian, Geo Şerban, Liviu Ornea, Marius Oprea, Caius Dobrescu, Mihai Fulger, Paul Cernat, Adina Diniţoiu, Iulia Popovici, Doina Ioanid, Silvia Dumitrache şi Cezar Gheorghe.
De asemenea, va fi organizată dezbaterea "Booktrailerele - un produs între două industrii culturale", urmând să fie proiectat documentarul "The Night Fernando Pessoa Met Constantine Cavafy", de Stelios Haralambopoulos, "Keful celor de la TIUK!", de Vlad Rotaru, "A Writer's Will", de Gabriel Achim, şi premiera filmului "Sala Oglinzilor", de Marian Baciu.
Fiecare ediţie a festivalului Emineschool va încerca să aducă în faţa publicului ecranizări celebre, dar şi avanpremiere şi premiere ale documentarelor cu şi despre scriitori români şi nu numai.
Citește pe alephnews.ro: Moscova nu are bani nici să câștige războiul cu Ucraina, nici să piardă. Care este situația economică a Rusiei
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ce a primit o clientă, după ce a comandat piept de pui în restaurantul lui Dani Oțil: „M-am îmbolnăvit pe loc”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe