- Home
- Cultură-Media
- (21.12.2021, 18:26)
- Alexandru Stan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Locuri pe care nu le vei putea vizita în anul 2022. Din ce cauze
Câteva destinaţii populare vor fi închise pe durata anului 2022 din cauza renovărilor, demolării sau pandemiei de coronavirus.
Urmărește
740 afișări
Locuri pe care nu le vei putea vizita în anul 2022
CNN Travel prezintă cele mai populare destinaţii turistice din lume care for fi închise şi inaccesibile turiştilor în anul 2022.
America de Nord
Prima mare destinaţie care rămâne închisă în 2022 este Muzeul Aero-spaţial Smithsonian pentru primele şase luni din cauza renovărilor, iar la finalizarea lor, muzeul va avea 1400 de noi obiecte expuse.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Oleksandr Usyk l-a învins pe Tyson Fury în revanşa din Arabia Saudită
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
A doua mare destinaţie o reprezintă frumoasa potecă cunoscută sub numele de Scările Haiku din Oahu, Hawaii. Scările „spre rai” au fost închise publicului încă din anii 1980. Multi turişti au îndrăznit să se strecoare pe scări cu riscul de a se răni. Scările vor fi demontate din 2022 în urma votului unanim al Consiliului Local din Honolulu din această toamnă.
Hotelul Roosevelt din New York City, cel în care a locuit Don Draper din Mad Men după divorţul său de Betty, şi-a întâmpinat ultimii oaspeţi în anul 2020 după mai bine de un secol. Turiştii vor putea admira arhitectura exterioară a clădirii.
Puntea de Observaţie One Liberty din Philadelphia va fi închis în continuare din cauza pandemiei de coronavirus
Europa
Traseul Stalheimskleiva din Vestland, Norvegia, considerată una dintre cele mai abrupte drumuri din Scandinavia, inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO, este supusă unor lucrări de întreţinere în 2022. Nu a fost confirmată data redeschiderii.
Arcul Mound de marmură din Londra, un deal temporar înalt de 25 de metri, considerat un refugiu luxuriant în aer liber, cu lucrări de arta şi vedere înspre Parcul Hyde, a fost inaugurat în iulie 2021. Dar monumentul a fost luat în derâdere pe reţelele de socializare. Mulţi turişti l-au catalogat drept un morman de moloz, neterminat. Au fost efectuate denivelări pe parcurs, iar monumentul a fost redeschis în august 2021. Autorităţile au decis să-l închidă definitiv din ianuarie 2022.
Cel mai faimos lăcaş de cult din Europa vestică, Catedrala Notre-Dame din Paris va rămâne închisă şi în anul 2022 din cauza lucrărilor de restaurare care sunt în plină desfăşurare. În 2019, monumentul a suferit un incendiu devastator care a distrus în mare parte structura clădirii. Autorităţile pariziene au estimat ca reparaţiile vor fi încheiate în anul 2024.
Asia
Dovleacul galben din insula Naoshima, Japonia, creat de artista japoneză Yayoi Kusama, a fost distrus de un taifun puternic. Administratorii muzeelor de pe insulă au reuşit să recupereze piesele, dar nu se ştie când va fi reconstruit şi expus dovleacul.
Tramvaiele Peak din Hong Kong, care transportau vizitatorii până la cel mai înalt punct al insulei, au fost scoase din circulaţie pentru reparaţii şi nu este cunoscută data când se vor repune în circulaţie. Turiştii sunt nevoiţi să folosească autobuzele, taxiurile şi automobilele private pentru a urca pe vârful insulei.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Citește pe www.zf.ro: Cum poate Bucureştiul să decoleze în topul capitalelor europene. Adevărul din spatele cifrelor, care ar putea răsturna situaţia
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe