- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (01.10.2015, 15:28)
- Patricia Marinescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
"Lumea e a mea", premiat la Karlovy Vary, rulează în cinematografele româneşti din 23 octombrie - VIDEO
Debutul în lungmetraj al regizorului Nicolae Constantin Tănase, "Lumea e a mea/ The World is Mine", premiat la TIFF şi Karlovy Vary, va avea premiera în cinematografele din România pe 23 octombrie.
Urmărește
477 afișări
"Lumea e a mea", premiat la Karlovy Vary, rulează în cinematografele româneşti din 23 octombrie (Imagine: captura video)
"Lumea e a mea/ The World is Mine", o dramă despre generaţia 2000, aduce în prim plan povestea Larisei (Ana Maria Guran), o adolescentă din Constanţa. Larisa vrea multe de la viaţă: bani, influenţă, popularitate şi respect. Şi acum, fiind îndrăgostită, va face totul pentru a le obţine, informează un comunicat remis MEDIAFAX.
Filmul este unul colorat şi amar, viu şi strident, despre revolta inutilă a unei generaţii pentru care notorietatea se măsoară în vizualizări pe YouTube şi like-uri pe Facebook.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
-
Valdimir Putin se confruntă cu o revoltă a armatei, deoarece „comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
"«Lumea e a mea» a pornit ca un scenariu de licenţă al scenaristei Raluca Mănescu, cu care am lucrat la toate scurtmetrajele de până acum. Iniţial, povestea urmărea trei adolescente şi prietenia lor şi mi-a plăcut emoţia şi energia pe care o dezvoltau personajele şi situaţiile în care erau puse fetele. Am crezut că e necesar un film despre maturizare în peisajul românesc, un film care să vorbească despre adolescenţii de azi fără să îi judece. Nu am vrut să fac un film social, unul care să descrie o realitate cotidiană şi să rămână distant, ci am vrut să pătrund cât se poate de mult în intimitatea acestor fete, să le descopăr dorinţele şi visele, să le înţeleg fiecare decizie", spune regizorul.
"Lumea e a mea/ The World is Mine", în regia lui Nicolae Constantin Tănase, a avut premiera mondială la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) 2015, unde a şi câştigat premiul de debut în Zilele Filmului Românesc. Filmul a mai câştigat menţiunea specială a juriului în competiţia East of the West a Festivalului de la Karlovy Vary şi trofeul Festivalului Internaţional de Film Anonimul.
Din distribuţie fac parte actorii Ana Maria Guran, Oana Rusu, Ana Vatamanu, Iulia Ciochină, Florin Hriţcu, Dan Rădulescu. Cu excepţia Iuliei Ciochină, nominalizată la Premiile Gopo pentru rolul din "Drumul Taberei (omnibusul Love Bus)", celelalte tinere actriţe sunt non-profesioniste şi se află la prima apariţie pe marele ecran.
Echipa este completată de producătorii Tudor Giurgiu şi Radu Stancu, producătorii executivi Bogdan Crăciun şi Gabi Suciu, scenarista Raluca Mănescu, directorul de imagine Daniel Kosuth, monteur-ul Ion Petru Tănase, scenografa Adeline Andreea Bădescu, sound designer-ul Tudor Petre, iar muzica este realizată de Vlaicu Golcea.
Regizorul Nicolae Tănase este cunoscut publicului din România pentru scurtmetrajul "Blu", cu care a câştigat premii importante la Festivalul Internaţional de Film Transilvania, 2012, la Best International Short Film din Portugalia şi premiul "Tânără Speranţă", la Gopo.
"Lumea e a mea/ The World is Mine" este o coproducţie Libra Film şi deFilm, realizată cu sprijinul UNATC. În România, filmul va fi distribuit de Transilvania Film, începând din 23 octombrie.
Citește pe alephnews.ro: Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Jennifer Lopez dezvăluie „dificultățile” pe care le întâmpină ca părinte care are gemeni: „Vrei să dai tot ce ai mai bun pentru ei. Vrei să îi ridici”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe