- Home
- Cultură-Media
- STOCKHOLM, (18.04.2014, 15:56)
- Diana Pârvulescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Lungmetraje de Porumboiu, Cobileanski şi Jurgiu, la Zilele Filmului Românesc de la Stockholm
Lungmetrajul "Câinele japonez", de Tudor Cristian Jurgiu, va fi proiectat în deschiderea Zilelor Filmului Românesc care se vor desfăşura, între 9 şi 11 mai, la Stockholm, alături de pelicule ale regizorilor Corneliu Porumboiu şi Călin Peter Netzer, informează Institutul Cultural Român (ICR).
Urmărește
74 afișări
Corneliu Porumboiu (Imagine: Bogdan Maran / Mediafax Foto)
Ediţia din acest an a festivalului Zilele Filmului Românesc prezintă publicului suedez noile voci ale cinematografiei române, incluzând în programul său patru debuturi în lungmetraj, toate selectate în importante evenimente de profil internaţionale.
"Câinele japonez", filmul de deschidere al festivalului, marchează debutul în lungmetraj al tânărului regizor Tudor Cristian Jurgiu. Distins cu marele premiu la Festivalul Internaţional de Film de la Vilnius în aprilie, pelicula a fost prezentată în selecţiile oficiale la San Sebastian IFF, Varşovia, Mumbai, Arras, Thessalonik, Kerala, Santa Barbara, dar şi la New Directors/ New Films de la New York.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump cere Curții Supreme din SUA să suspende legea ce ar interzice TikTok-ul
-
Ucraina vrea să deschidă mai bine de 150 de şcoli subterane până în toamna anului 2025
-
Se întoarce obligativitatea purtării măştilor în mai multe spitale din Ţara Galilor
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
Alături de "Câinele japonez", în festival vor mai fi prezentate "Matei, copil miner", filmul de debut al Alexandrei Gulea, "La limita de jos a cerului", lungmetrajul de debut al lui Igor Cobileanski, "Love building", în regia Iuliei Rugină, şi primul documentar realizat de Laura Căpăţână Jeller, "Aici… adică acolo".
Din programul festivalului fac parte şi două lungmetraje semnate de regizori români consacraţi, "Când se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism", de Corneliu Porumboiu, şi "Poziţia copilului", de Călin Peter Netzer.
În acest an, festivalul va include şi două sesiuni de scurtmetraje realizate de tineri regizori români. Astfel, vor fi proiectate peliculele "Un film fain", de Andrei Dăscălescu, "Rio 2016", în regia Biancăi Edith Rotaru, "Probleme de familie", de Ruxandra Ghiţescu, "Treizeci", de Victor Dragomir, "Brigada neagră", de Andrei-Nicolae Teodorescu, şi "Colecţia de arome", în regia lui Igor Cobileanski.
Filmele vor fi proiectate cu subtitrare în limba engleză.
De asemenea, pe 27 mai, proiecţiile vor fi completate de o prezentare a cinematografiei româneşti contemporane realizată de Doru Pop la Biblioteca de Film din cadrul Kulturhuset, Casa de cultură a oraşului Stockholm.
Filmul "Când se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism", regizat de Corneliu Porumboiu, va putea fi vizionat şi pe 28 mai, la cinematograful Klarabiografen, cu intrare liberă în limita locurilor disponibile.
Citește pe alephnews.ro: Specialiștii britanici au realizat un plan alimentar pentru ultimele zile din an. Cum rămâi fresh până în 2025?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe