Lungmetrajul "Carmen", de Doru Niţescu, în competiţia Festivalului Internaţional de Film Beijing

Lungmetrajul "Carmen", regizat de Doru Niţescu, a fost inclus în competiţia celei de-a patra ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Beijing, care se va desfăşura între 16 şi 24 aprilie, potrivit site-ului oficial al evenimentului.

Urmărește
401 afișări
Imaginea articolului Lungmetrajul "Carmen", de Doru Niţescu, în competiţia Festivalului Internaţional de Film Beijing

Doru Niţescu (Imagine: Cristian Radu Nema/ Mediafax Foto)

Până în 31 decembrie 2013, data la care s-au terminat înscrierile, 837 de filme din 88 de ţări şi regiuni din şase continente s-au înregistrat la Comitetul de Organizare a celei de-a patra ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Beijing. Astfel, după trei rânduri de selecţie, 15 filme din cele 837 au intrat în competiţia pentru premiul Tiantan al Festivalului de la Beijing.

Filmul regizat de Doru Niţescu prezintă o mică aşezare de la poalele munţilor, unde Mariana şi Puiu sunt o tânără familie cu doi copii: Carmen şi Mircea. Într-o dimineaţă mama şi fetiţa în vârstă de 10 ani pleacă la Bucureşti, pentru ceea ce ar trebui să fie un control medical de rutină. Însă lucrurile sunt mult mai complicate şi mai grave decât par. Lui Carmen, care nu mai poate zâmbi, doar un singur doctor, Sitaru, îi dă şanse de supravieţuire, şefa secţiei unde este internată considerând însă că orice intervenţie este inutilă. Mariana nu poate accepta că nu este nimic de făcut şi, aproape singură împotriva tuturor, alege să se lupte pentru fiica ei.

Din distribuţie fac parte actorii Maia Morgenstern, Adrian Titieni, Mimi Brănescu şi Rodica Lazăr.

Competiţia festivalului mai include peliculele "A Promise", de Patrice Leconte (Franţa), "Attila Marcel", de Sylvain Chomet (Franţa), "Circles", de Srdan Golubovic (Serbia), "Hope", de Lee Jun-ik (Coreea de Sud), "Ilo Ilo", de Anthony Chen (Singapore), "In Bloom", de Nana Ekvtimishvili şi Simon Gross (Georgia), "Matterhorn", de Diederik Ebbinge (Olanda), "Siddharth", de Richie Mehta (Canada-India), "The Enemy Within' ", de Yorgos Tsemberopoulos (Grecia), "The Rocket", de Kim Mordaunt (Australia-Laos), "Third Person", de Paul Haggis (Belgia), "Zoran, My Nephew the Idiot", de Matteo Oleotto (Italia); "The Grandmaster", de Wong Kar-wai (Hong Kong-China) şi "American Dreams In China", de Peter Chan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici