Lungmetrajul "Despre oameni şi melci", premiat la Festivalul Internaţional de Film de la Varşovia

Filmul "Despre oameni şi melci", de Tudor Giurgiu, a obţinut premiul special al juriului la cea de-a 28-a ediţie a Festivalului Internaţional de la Varşovia (12 - 21 octombrie), unul dintre cele mai importante evenimente de gen competitive din lume.

Urmărește
280 afișări
Imaginea articolului Lungmetrajul "Despre oameni şi melci", premiat la Festivalul Internaţional de Film de la Varşovia

Lungmetrajul "Despre oameni şi melci", premiat la Festivalul Internaţional de Film de la Varşovia (Imagine: www.despreoamenisimelci.ro)

Fondat în 1985, Festivalul Internaţional de Film din Varşovia este un eveniment-cheie în industria cinematografică internaţională şi se desfăşoară în fiecare an, la începutul lunii octombrie. Publicaţia americană Variety listează festivalul printre cele mai importante 20 de evenimente de acest gen din Europa.

Filmul "Despre oameni şi melci" s-a aflat în competiţia internaţională a festivalului polonez alături de alte 17 producţii şi a atras atenţia distribuitorilor locali, care şi-au manifestat intenţia de a-l lansa pe marile ecrane, informează un comunicat.

În plus, ca urmare a proiecţiilor de la Varşovia, filmul "Despre oameni şi melci" a fost invitat la ediţia de anul viitor a Festivalului de la Edinburgh (20 iunie - 1 iulie), un punct de atracţie pentru industria de film internaţională.

De asemenea, "Despre oameni şi melci" va fi prezentat în secţiunea competiţională Meeting Point a Festivalului Internaţional de Film de la Valladolid (20 - 27 octombrie).

"Despre oameni şi melci" este o coproducţie româno-franceză, fiind produs de Libra Film (România) şi Agat Films (Franţa).

Acţiunea filmului "Despre oameni şi melci" se petrece în 1992, în Câmpulung Muscel, la fabrica de maşini ARO. Din distribuţie fac parte actorii români Andi Vasluianu, Dorel Vişan, Monica Bîrlădeanu, Andreea Bibiri, Valeria Seciu, Ovidiu Crişan, Ion Grosu, Clara Vodă şi Alina Berzunţeanu şi actorii francezi Jean François Stevenin şi Robinson Stevenin.

Scenariul filmului îi aparţine lui Ionuţ Teianu, Vivi Drăgan Vasile semnează imaginea, iar Vlaicu Golcea este compozitorul coloanei sonore.

În România, filmul este distribuit de Transilvania Film, în colaborare cu Ro Image.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici