Lungmetrajul "The Notebook", recompensat cu Globul de Cristal la Karlovy Vary. Care au fost celelalte premii - FOTO

Lungmetrajul "The Notebook/Le Grand Cahier", regizat de cineastul maghiar János Szász a obţinut, sâmbătă, Globul de Cristal pentru cel mai bun film la cea de-a 48-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Karlovy Vary (28 iunie - 6 iulie).

Urmărește
338 afișări
Imaginea articolului Lungmetrajul "The Notebook", recompensat cu Globul de Cristal la Karlovy Vary. Care au fost celelalte premii - FOTO

János Szász şi Oliver Stone (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Globul de Cristal i-a fost oferit lui János Szász pentru "The Notebook/Le Grand Cahier", o coproducţie Ungaria/Germania/Austria/Franţa, de către regizorul american Oliver Stone, informează variety.com.

Cea de-a 48-a ediţie a Festivalului de la Karlovy Vary a prezentat 235 de filme, inclusiv 23 de premiere mondiale.

Directorul artistic Karel Och a declarat că unul dintre punctele forte ale festivalului este prezenţa mare a tinerilor entuziaşti. "Suntem incredibil de norocoşi să avem un asemenea public, căruia îi place să fie provocat", a declarat acesta.

Preşedintele juriului Agnieszka Holland, care semnează miniseria HBO "Rugul aprins" a spus că publicul de la Karlovy Vary "are parte de cele mai bune programe tv produse în Statele Unite ale Americii, Scandinavia şi Anglia", care prezintă teme sociale şi politice importante şi uneori "sunt mai proaspete decât temele din cinema".

Premiul special al juriului a fost câştigat de pelicula "A Field in England", regizat de Ben Wheatley.

Jan Hřebejk a fost recompensat cu titlul de cel mai bun regizor la Festivalului Internaţional de Film de la Karlovy Vary.

Pe de altă parte, premiul pentru cea mai bună actriţă a fost împărţit între Amy Morton, Louisa Krause, Emily Meade şi Margo Martindale pentru rolurile din filmul "Bluebird", iar premiul pentru cel mai bun actor i-a revenit lui Ólafur Darri Ólafsson pentru rolul său din filmul "XL".

Actorul John Travolta, producătorul american Oliver Stone şi artistul Theodor Pištěk au fost recompensaţi cu un premiu onorific la Festivalului de Film de la Karlovy Vary pentru contribuţia adusă cinematografiei mondiale.

La ediţia de anul acesta a festivalului din Cehia a concurat şi lungmetrajul filmul "La limita de jos a cerului", de Igor Cobileanski, în secţiunea East of the West a Festivalului de la Karlovy Vary, dar şi scurtmetrajul documentar "După fel şi chip", de Paula Oneţ. De asemenea, producţiile "Pădurea spânzuraţilor", în regia lui Liviu Ciulei, şi "Poziţia copilului", regizat de Călin Peter Netzer, au fost proiectate, în secţiunile Out of the Past, respectiv Horizons.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici