- Home
- Cultură-Media
- PARIS, (21.02.2015, 12:33)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Lungmetrajul "Timbuktu", marele câştigător la gala premiilor César 2015. LISTA câştigătorilor
Lungmetrajul "Timbuktu", regizat de Abderrahmane Sissako, nominalizat la Oscarul pentru cel mai bun film străin din acest an, a fost marele învingător la cea de-a 40-a gală a premiilor César, unde a câştigat şapte premii, inclusiv la categoriile "cel mai bun film" şi "cel mai bun regizor".
Urmărește
203 afișări
Lungmetrajul "Timbuktu", marele câştigător la gala premiilor César 2015. LISTA câştigătorilor
"Timbuktu", un lungmetraj regizat de mauritanul Abderrahmane Sissako, despre Sahelul confruntat cu jihadismul, s-a impus la categoria "cel mai bun film" în faţa peliculelor "Sils Maria", de Olivier Assayas, "Saint Laurent", de Bertrand Bonello, "Les Combattants", de Thomas Cailley, "Eastern Boys", de Robin Campillo, "La famille Bélier", de Eric Lartigau, şi "Hippocrate", de Thomas Lilti, informează variety.com.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Crin Antonescu este candidatul comun al coaliției PSD-PNL-UDMR la alegerile prezidențiale
-
S-au votat preşedinţii la Camera Deputaţilor şi la Senat: Ilie Bolojan, la Senat; Ciprian Şerban, la Camera Deputaţilor
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat
În discursul său de mulţumire, regizorul Abderrahmane Sissako a adus un omagiu diversităţii şi deschiderii de care dă dovadă industria de film franceză, dar şi producătoarei Sylvie Pialat şi distribuitorului Jean Labadie, pentru faptul că au crezut în proiectul său şi au fost dispuşi să îşi asume riscuri.
Pe lângă premiile César pentru cel mai bun film şi cel mai bun regizor, "Timbuktu" s-a impus şi la categoriile "cel mai bun sunet", "cea mai bună imagine", "cel mai bun montaj", "cea mai bună coloană sonoră" şi "cel mai bun scenariu original".
Adèle Haenel ("Les Combattants") s-a impus în mod surprinzător la categoria "cea mai bună actriţă în rol principal", în faţa unor nume sonore din cinematografia franceză, precum Marion Cotillard şi Catherine Deneuve.
Pierre Niney, un artist format în celebra trupă de teatru Comedie Francaise, s-a impus la categoria "cel mai bun actor în rol principal" pentru interpretarea celebrului creator de modă Yves Saint Laurent în pelicula biografică "Yves Saint Laurent", regizată de Pierre Niney. Victoria sa este o mare surpriză, întrucât marele favorit era considerat Gaspard Ulliel, protagonistul celuilalt film biografic dedicat aceluiaşi creator de modă, intitulat "Saint Laurent", regizat de Bertrand Bonello. Această peliculă, nominalizată la 10 premii César, s-a impus la o singură categorie - cele mai bune costume.
La categoriile secundare de interpretare au fost premiaţi Kristen Stewart ("Sils Maria") şi Reda Kateb ("Hippocrates").
Coproducţia francezo-canadiană "Mommy", regizată de Xavier Dolan, a fost desemnat cel mai bun film străin, impunându-se în faţa peliculelor "Deux jours, une nuit", "12 ani de copilărie/ Boyhood", "Ida", "12 ani de sclavie/ 12 Years a Slave", "The Grand Budapest Hotel" şi "Winter Sleep".
La categoria "cel mai bun scenariu adaptat" s-au impus Cyril Gely şi Volker Schlondorff pentru pelicula "Diplomacy", iar cel mai bun film de debut a fost desemnat lungmetrajul "Les Combattants".
Pelicula "Minuscule" s-a impus la categoria "cel mai bun film de animaţie", iar "Salt of the Earth", de Wim Wenders, a triumfat la categoria "cel mai bun documentar".
În cadrul galei de vineri seară, ce a avut loc la Paris, un premiu César onorific, decernat pentru întreaga carieră, a fost înmânat actorului american Sean Penn.
Citește pe alephnews.ro: Atacatorul de la Târgul de Crăciun din Germania are o istorie de amenințări legate de acte violente. Medicul a spus că „va efectua acțiuni care atrag atenția și de care oamenii își vor aminti”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
STUDIU. Starea de bine se îmbunătățește atunci când cânți. Care sunt beneficiile muzicii asupra sănătății
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:38
LIVE TEXT Crin Antonescu, anunţat oficial candidat unic al coaliţiei pentru prezidenţiale / Ilie Bolojan preia conducerea Senatului, Ciprian Şerban ia şefia Camerei Deputaţilor / Învestirea Guvernului ar urma să aibă loc astăzi
-
astăzi, 10:20
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat