- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (20.04.2016, 23:35)
- Katy Marinescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Mai sunt două zile din Săptămâna de Muzică Clasică la Metrou
Muzică clasică, balet, tango, ilustraţie, pictură şi grafică - pot admira bucureştenii, în intervalul orar 17:30-19:00, în zilele de joi şi vineri (21-22 aprilie), ultimele două zile ale Festivalului de Muzică Clasică la Metrou, organizat de ONG-ul Arta nu muşcă în parteneriat cu Metrorex.
Urmărește
441 afișări
Mai sunt două zile din Săptămâna de Muzică Clasică la Metrou
În perioada 18-22 aprilie, în intervalul de vârf, 17:30-19:00, ONG-ul Arta nu muşcă, împreună cu Metrorex, oferă bucureştenilor o serie de concerte de muzică clasică susţinute de tineri artişti talentaţi ai Universităţii de Muzică, din capitală.
De asemenea, sunt vizate şi momente artistice inedite, precum pictură, grafică, ilustraţie, flashmob-uri de tango, balet clasic sau dans contemporan.
Atenţie, se deschid uşile. Urmează "Muzică Clasică la Metrou #4", în cele mai tranzitate patru staţii: Piaţa Unirii 1, Piaţa Unirii 2, Universitate şi Piaţa Victoriei , ale căror peroane vor fi transformate în săli de spectacole.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Astfel, joi, 21 aprilie, la Piaţa Unirii, Cvartet Sonore va împânzi aerul cu note muzicale, iar Alexia Udrişte se va ocupă de ilustraţie (http://alexiaudriste.com/portfolio). La Piaţa Unirii 2, muzica va fi asigurată de soprana Diana Alexe şi de tenorul Mircea Ene, iar dansul, de Roxana Dinu (balet clasic - www.facebook.com/BucharestCityBallet).
Tot joi, la staţia de metrou Piaţa Victoriei vor fi prezente sopranele Melania Gheorghe şi Cătălina Florea, iar la Universitate, Diana Gheorghe (soprană) şi Andrei Petre (tenor), Nenciu Nineta Andra ocupându-se de culoare (pictură - https://www.facebook.com/nenciu.n.andra).
Vineri, 22 aprilie, Diana Gheorghe (soprană) şi Andrei Petre (tenor) vor fi prezenţi la Piaţa Unirii 1, unde călătorii-spectatori vor putea să urmărească şi un dans de tango argentinian (www.facebook.com/tangopasion.ro).
Cei care vor traversa pasajul până la Unirii 2, vor putea să îi asculte vineri pe Lăcrămioara Crihană (mezzo soprană) şi Andrei Mihalcea (tenor). Tot acolo va fi prezentă şi Bianca Roşu, care se ocupă de atelierul de obiecte handemade (www.facebook.com/Splendore.Forme).
Iar la Victoriei, vineri, muzica va fi asigurată de pianistul Valentin Malaneţchi şi soprana Daniela Bucşan, iar dansul, printr-un număr de balet de copii (www.facebook.com/BucharestCityBallet).
Quart’elle String Quartet (www.facebook.com/quartellestrings) va întreţine atmosfera muzicală vineri la Piaţa Universităţii, pe imaginile graficianului Cristian Urse (www.facebook.com/ursevizualart).
Potrivit fetelor de la Arta nu muşcă, Loredana Munteanu şi Cristina Dobrescu, primele trei zile ale acestei săptămâni de Festival de Muzică Clasică la Metrou, au cumulat zece momente artistice, 11 voluntari, 13 concerte si 4.500 de spectatori.
În ultimele trei ediţii (ale anilor trecuţi), s-au înregistrat în jur de 90.000 de călători şi 120 de reprezentaţii, informează Arta nu muşcă (www.artanumusca.ro).
Proiectul este un concept anual, de responsabilitate culturală cu două componente: de a oferi o platformă de susţinere a tinerilor artişti debutanţi, din lipsă de săli de spectacole şi de a încuraja publicul larg să consume produse culturale, într-un mod creativ.
Acest proiect este co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN).
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe