- Home
- Cultură-Media
- BIRMINGHAM, (11.10.2014, 12:47)
- Valentin Vidu - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Malala şi-a dedicat Nobelul pentru Pace "copiilor fără o voce"
Adolescenta pakistaneză Malala Yousafzai, care a scăpat cu viaţă după un atac al talibanilor, s-a declarat "mândră că este prima adolescentă" care primeşte, împreună cu indianul Kailash Satyarthi, Premiul Nobel pentru Pace, pe care l-a dedicat "tuturor copiilor fără o voce".
Urmărește
416 afișări
Malala şi-a dedicat Nobelul pentru Pace "copiilor fără o voce" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Sunt mândră că sunt prima pakistaneză, prima fată şi prima adolescentă care primeşte acest premiu", a declarat ea într-o conferinţă de presă, la Birmingham.
"Această recompensă este pentru toţi copiii fără o voce şi care trebuie să fie auziţi", a adăugat ea.
"Le-am cerut onorabilului premier (indian) Narendra Modi şi onorabilului premier (pakistanez) Nawaz Sharif să ni se alăture" la ceremonia de înmânare a Premiului, la Oslo, pe 10 decembrie, a declarat adolescenta, care purta un văl colorat, cu flori de culoarea verde.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
Ursula von der Leyen, la 35 de ani de la Revoluţie: România şi Europa onorează sacrificiul românilor
Cea mai tânără laureată din istoria Nobelului împarte distincţia cu indianul Kailash Satyarthi, în vârstă de 60 de ani, pentru lupta lor împotriva exploatării copiilor şi dreptul acestora la educaţie.
Ea s-a declarat "întru totul inspirată" de activitatea colaureatului şi a apreciat că premiul transmite "un mesaj de dragoste între Pakistan şi India şi între religii diferite".
"Puţin contează ce culoare are pielea ta, ce limbă vorbeşti, religia în care crezi; ar trebui să ne batem cu toţii pentru drepturile noastre, pentru drepturile copiilor, pentru dreptul femeilor şi dreptul fiecăruia de a fi uman", a subliniat ea.
Ea i-a mulţumit totodată tatălui ei pentru că nu i-a "cusut aripile, pentru că m-a lăsat să zbor şi să-mi ating obiectivele, pentru că a arătat lumii că o fată nu este o presupusă sclavă".
O fată "nu este doar o mamă, o soră sau o soţie, ci ea trebuie să aibă o identitate, ea trebuie să fie recunoscută şi ea are aceleaşi drepturi ca un băiat", a continuat ea.
"Prin povestea mea, vreau să le spun copiilor din întreaga lume că trebuie să-şi apere drepturile, (că) nu trebuie să aştepte ca altcineva să o facă pentru ei", a mai spus Malala Yousafzai.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Malala Yousafzai şi Kailash Satyarthi, laureaţii Premiului Nobel pentru Pace pe 2014. Malala, cea mai tânără laureată din istorie
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe