Maraton cultural Brâncuşi la aniversarea eliberării Timişoarei de comunism

Muzeul de Artă din Timişoara propune un maraton cultural în cadrul expoziţiei “Brâncuşi: surse româneşti şi perspective universale”. Este pentru prima dată în România când publicul poate admira în cadrul aceleiaşi expoziţii mai multe lucrări din patrimoniul universal al lui Brâncuşi.

Urmărește
143 afișări
Imaginea articolului Maraton cultural Brâncuşi la aniversarea eliberării Timişoarei de comunism

În 20 decembrie, Muzeul Naţional de Artă din Timişoara îşi va deschide porţile pentru un maraton cultural în cadrul expoziţiei “Brâncuşi: surse româneşti şi perspective universale”. Expoziţia aduce în atenţia publicului diferite etape ale parcursului artistic al lui Constantin Brâncuşi, se arată într-un comunicat al muzeului.

Evenimentul coincide cu aniversarea eliberării Timişoarei de comunism, în 20 decembrie 1989.

De la deschiderea ei, pe 30 septembrie, expoziţia Brâncuşi a fost menţionată sau recenzată şi în presa internaţională, în publicaţii de la Le Monde şi Le Figaro până la The New York Times sau Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Programul prelungit pe care îl propune Muzeul Naţional de Artă din Timişoara pe data de 20 decembrie are legătură cu ideea de deschidere pe care au demonstrat-o timişorenii atât în 1989, cât şi în acest an.

Maratonul cultural Brâncuşi va începe pe 20 decembrie la ora 10:00 şi va ţine până pe 21 decembrie la ora 08.00.

Este pentru prima dată în România când publicul larg poate admira în cadrul aceleiaşi expoziţii lucrări din patrimoniul universal al lui Brâncuşi precum: Sărutul, Măiastra, Pasărea în văzduh, Muzele (Dra Pogany şi Muza adormită), Somnul, Peştele, Capul de copil etc. Sculpturile sunt expuse alături de o selecţie de fotografii şi fragmente filmate de Constantin Brâncuşi, arată organizatorii.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici