- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (12.12.2008, 09:03)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Marele Premiu al Festivalului CineMAiubit a revenit peliculei "Family Therapy"
Marele Premiu al Festivalului CineMAiubit (8 - 11 decembrie) a revenit peliculei bulgare "Family Therapy", de Petar Valtchanov, în timp ce premiul pentru regie "Cristian Nemescu" a fost atribuit filmului "Rien ne va plus", de Barna Nemethi, distincţiile fiind acordate joi seară, la Cinema Studio.
Urmărește
194 afișări
Marele Premiu al Festivalului CineMAiubit a revenit peliculei "Family Therapy" (Imagine: www.cinemaiubiit.ro)
Marele Premiu a fost acordat de Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC), iar premiul pentru cea mai bună regie a fost acordat de CNC împreună cu Abis Studio.
Premiul special al juriului a revenit peliculei "Lungul drum spre casă", de Ana Maria Chioveanu.
Totodată, premiul I pentru fotografie a fost acordat lui Adi Tudose.
Premiul "Ion Truică" pentru animaţie, oferit chiar de Ion Truică, a revenit lui Alexei Gubenko, pentru producţia "Marile Speranţe". De asemenea, premiul pentru film de animaţie a fost acordat peliculei "Arhitectura este oarbă", de Oana Gheorghiu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump cere Curții Supreme din SUA să suspende legea ce ar interzice TikTok-ul
-
Ucraina vrea să deschidă mai bine de 150 de şcoli subterane până în toamna anului 2025
-
Se întoarce obligativitatea purtării măştilor în mai multe spitale din Ţara Galilor
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
Premiul pentru film documentar "Victor Iliu" a revenit filmului "Inimi sfărâmate", de Robert Badea, iar premiul pentru regie de documentar a fost acordat producţiei "La Campanella", de Elena Mircea.
Un premiu pentru film în format digital a revenit producţiei "Kakkuk", în regia Ceciliei Felmeri.
Premiul Cinemagia a fost acordat, prin votul forumiştilor de pe site-ul specializat, producţiei "Bric-Brac", de Gabriel Achim. Filmul regizat de Achim a primit, de asemenea, şi premiul criticii.
Premiul pentru cel mai bun sunet "Andrei "Otto" Toncu a fost acordat lui Filip Mureşan, pentru "Coridorul lui Statxovic", în timp ce distincţia pentru montaj a revenit Speranţei Găneci, pentru "Zombie Infectors 3".
Premiul pentru interpretare masculină a fost atribuit lui Richard Bovnoczki, pentru rolul din "Rien ne va plus", în timp ce premiul pentru interpretare feminină a fost acordat Andreei Grămoşteanu, pentru rolul din "Pentru el".
Premiul pentru scenariu, oferit de postul de televiziune HBO şi CNC, a revenit filmului "The Line", de Kent Basset, în timp ce premiul pentru imagine a fost adjudecat de Claudiu Ciprian Popa, pentru "Rien ne va plus".
În cadrul ceremoniei, care a avut loc la Cinema Studio, au fost acordate 20 de premii.
Ediţia de anul acesta a festivalului, a XII-a, a prezentat filme din Argentina, Bulgaria, Columbia, Germania, Israel, Italia, Marea Britanie, Mexic, Polonia, Slovacia, Statele Unite şi România.
Filmele din cadrul CineMAiubit au fost analizate de cinci jurii (juriu competiţie ficţiune peliculă, juriu documentar şi ficţiune digital, juriu animaţie/ experiment, juriu expo şi afiş, juriu concurs scenarii), care au reunit specialişti precum Nae Caranfil (regizor), Vivi Drăgan Vasile (operator, producător), Magda Mihăilescu (critic de film), Irina Petrescu (actriţă), Cristian Tudor Popescu (jurnalist), Andi Vasluianu (actor), Matei Branea (regizor de animaţie), Radu Igazsag (regizor de animaţie) şi Stere Gulea (regizor, scenarist).
Citește pe alephnews.ro: Specialiștii britanici au realizat un plan alimentar pentru ultimele zile din an. Cum rămâi fresh până în 2025?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 12:05
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
-
astăzi, 11:44
Ţigări în valoare de 66.600 de lei, descoperite la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse