- Home
- Cultură-Media
- (22.05.2021, 11:25)
- Adina Petcu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Marii favoriţi Eurovision 2021. Cele 26 de ţări care concurează azi, în marea finală de la Rotterdam VIDEO
- Finala Eurovision 2021: Concursul muzical a ajuns la ediţia cu numărul 65.
- Anul acesta, competiţia are loc la Rotterdam, în perioada 18-22 mai.
- Favoriţii ediţiei Eurovision Song Contest 2021 sunt reprezentanţii din Franţa şi Italia.
- În 2020, competiţia a fost anulată din cauza pandemiei de COVID-19.
Urmărește
3587 afișări
Eurovision 2021. FOTO: Maneskin, reprezentanta Italiei (posibili câştigători)
Au rămas doar câteva ore până ce finaliştii Eurovision 2021 vor urca pe scena de la Rotterdam.
Eurovision 2021. Prima semifinală
Prima semifinală a avut loc marţi, 18 mai. România, reprezentată de Roxen cu piesa „Amnesia”, nu s-a calificat în finala de sâmbătă, 22 mai. Mai mult noroc a avut Moldova, care a reuşit să se califice în următoarea etapă joi, 20 mai, în timpul celei de-a doua semifinale.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Ion Cristoiu: Mă întrebam pe 14 noiembrie 2014: Sunt românii capabili, duminică, la al doilea tur, de o Revoluţie prin vot?
-
Trump deţine controlul deplin asupra guvernului, dar nu va obţine întotdeauna ceea ce doreşte
-
Cutremur joi dimineaţa în Arad
Alături de România, în prima semifinală Eurovision 2021 au concurat reprezentaţii altor 15 ţări: Lituania, Slovenia, Rusia, Suedia, Australia, Macedonia de Nord, Irlanda, Cipru, Norvegia, Croaţia, Belgia, Israel, Azerbaidjan, Ucraina şi Malta.
Doar zece concurenţi au trecut mai departe, în etapa următoare. Aceştia sunt: Norvegia, Israel, Rusia, Azerbaidjan, Malta, Lituania, Cipru, Suedia, Belgia şi Ucraina.
Eurovision 2021. A doua semifinală
Alte zece ţări s-au calificat joi, 20 mai, în a doua semifinală, unde s-au confruntat, în această ordine, San Marino, Estonia, Cehia, Grecia, Austria, Polonia, Republica Moldova, Islanda, Serbia, Georgia, Albania, Portugalia, Bulgaria, Finlanda, Letonia, Elveţia, Danemarca.
Cele zece finaliste sunt: Albania, Serbia, Bulgaria, Moldova, Portugalia, Islanda, San Marino, Elveţia, Grecia, Finlanda.
Finala Eurovision 2021
Celor 20 de finalişti li se vor alătura sâmbătă reprezentanţii ţării gazdă, Olanda, şi ai celor cinci mari organizatori - Franţa, Germania, Italia, Spania şi Marea Britanie.
Favoriţii ediţiei Eurovision Song Contest 2021 sunt reprezentanţii Franţei şi Italiei, dar tot în fruntea clasamentului realizat de casele de pariuri se află şi ţări precum Malta, Ucraina, Elveţia sau Islanda.
Ordinea în care vor urca finaliştii pe scena de la Rotterdam a fost stabilită:
- Cipru / Elena Tsagrinou - El Diablo
- Albania / Anxhela Peristeri - Karma
- Israel / Eden Alene - Set Me Free
- Belgia / Hooverphonic - The Wrong Place
- Rusia / Manizha - Russian Woman
- Malta / Destiny - Je Me Casse
- Portugalia / The Black Mamba - Love Is On My Side
- Serbia / Hurricane - Loco Loco
- Regatul Unit al Marii Britanii / James Newman - Embers
- Grecia / Stefania - Last Dance
- Elveţia / Gjon's Tears - Tout l'Univers
- Islanda / Da∂i Freyr og Gagnamagni∂ - 10 Years
- Spania / Blas Cantó - Voy A Querdarme
- Moldova / Natalia Gordienko - SUGAR
- Germania / Jendrik - I Don't Feel Hate
- Finlanda / Blind Channel - Dark Side
- Bulgaria / Victoria - Growing Up is Getting Old
- Lituania / The Roop - Discoteque
- Ucraina / Go_A - Shum
- Franţa / Barbara Pravi - Voilà
- Azerbaidjan / Efendi - Mata Hari
- Norvegia / TIX - Fallen Angel
- Olanda / Jeangu Macrooy - Birth of a New Age
- Italia / Måneskin - Zitti E Buoni
- Suedia / Tusse - Voices
- San Marino / Senhit - Adrenalina
Competiţia muzicală, cu o lungă tradiţie în spaţiul european, a ajuns la ediţia cu numărul 65 după ce anul trecut nu s-a putut desfăşura în contextul panemiei de COVID-19. Totuşi, 2021 a venit cu mai multe oportunităţi pentru evenimentele culturale şi de divertisment, astfel încât nu numai că vom putea urmări din faţa ecranelor evoluţia participanţilor din cele 26 de ţări finaliste, dar 3.500 de spectatori se vor putea bucura de spectacol chiar din sala amenajată special pentru concurs.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 08:09
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 995. Ucraina neagă acuzaţiile privind dezvoltarea de arme nucleare / Biden şi Xi se pregătesc pentru discuţii privind sprijinul Chinei pentru Rusia
-
astăzi, 08:09
Peste 800 de milioane de oameni suferă de diabet, boala care ameninţă mai ales ţările sărace