- Home
- Cultură-Media
- CANNES, (29.04.2009, 14:23)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Martin Scorsese, preşedintele onorific al Cannes Classics
Cineastul american Martin Scorsese va fi preşedintele onorific al celei de-a şasea ediţii a Cannes Classics, o secţiune paralelă a Festivalului de Film de la Cannes, care se desfăşoară între 13 şi 24 mai.
Urmărește
27 afișări
Martin Scorsese va fi preşedintele onorific al secţiunii Cannes Classics (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Retrospectiva din acest an va prezenta filmele unor regizori consacraţi:
Jean-Luc Godard ("Pierrot nebunul"),
ULTIMELE ȘTIRI
-
Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
-
Casa Albă: Trupele nord-coreene de pe front se confruntă cu pierderi uriaşe
-
Bărbat împuşcat mortal în timpul unei partide vânătoare din Vrancea
-
Efectele sabotajelor din Marea Baltică: NATO îşi va spori prezenţa în zonă
Michelangelo Antonioni ("Aventura"),
Luchino Visconti ("Senso") şi
Jacques Tati ("Mr. Hulot's Holiday").
Martin Scorsese va prezenta versiunea restaurată a filmului "Pantofiorii roşii", regizat în 1948 de Michael Powell şi Emeric Pressburger.
Asociaţia nonprofit World Cinema Foundation va prezenta trei filme:
"A Brighter Summer Day" (1991) de Edward Yang,
"Al-Momia" (1969) de Shadi Abdei Salam şi
"Redes" (1936) de Emilio Gomez Muriel şi Fred Zinnemann.
Martin Scorsese a lansat proiectul său World Cinema Foundation - pentru conservarea capodoperelor cinematografiei mondiale - la Cannes, în 2007.
În sprijinul acestei iniţiative au fost prezentate atunci trei capodopere restaurate, printre care şi filmul "Pădurea spânzuraţilor", în regia lui Liviu Ciulei (1964), prezentat de regizorul Cristi Puiu.
Pentru acest film, Ciulei a fost recompensat cu premiul pentru regie la ediţia din 1965 a Festivalului de Film de la Cannes.
În 2009, în secţiunea Cannes Classics vor mai fi proiectate filme precum "To Hell and Back, Memories of Henri-Georges Clouzot", o reconstituire realizată de Serge Bromberg pe baza înregistrărilor video pentru producţia "L'Enfer" (1964) a lui Clouzot, dar şi înregistrări video care nu au mai fost proiectate în public semnate de Ingmar Bergman, reunite sub titlul "Images From the Playground" şi restaurate de Stig Bjorkman.
Secţiunea Cannes Classics va celebra, de asemenea, împlinirea a 100 de ani de la naşterea cineastului Joseph Losey, printr-o şedinţă specială intitulată "Joseph Losey Centenary", în care va fi proiectată integral pelicula "Accident" (1967) şi o versiune reconstituită a filmului "Don Giovanni" (1979).
În 2004, organizatorii Festivalului de Film de la Cannes au decis să pună renumele evenimentului în slujba recuperării şi conservării marilor opere ale cinematografiei mondiale, înfiinţând astfel secţiunea Cannes Classics, care prezintă filme de patrimoniu.
Citește pe alephnews.ro: COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Mungiu şi Porumboiu merg din nou la Cannes
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
România este pe primul loc la consumul de droguri în trafic. Expert antidrog: „Sunt zeci, sute sau poate chiar mii de tineri care au nevoie de ajutor”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 19:47
Iluminarea vitrinelor şi iluminatul decorativ, interzise de la 1 ianuarie în Republica Moldova
-
astăzi, 19:41
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. Rusia creşte producţia de drone Shahed la fabrica din Tatarstan / ISW: Putin respinge planul de pace elaborat de echipa lui Trump / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale