Prima pagină » Cultură-Media » „MasterChef”, din nou lider de audienţă pe publicul comercial din mediul urban

„MasterChef”, din nou lider de audienţă pe publicul comercial din mediul urban

Cea de-a doua ediţie din acest sezon al emisiunii "MasterChef" a adus marţi seară, la Pro TV, noi şorţuri acordate de cei trei juraţi şi poveşti interesante, show-ul fiind din nou lider de audienţă, pe publicul comercial din mediul urban, cu vârste cuprinse între 18 şi 49 de ani.

Cea de-a doua porţie de „MasterChef” a fost din nou lider de audienţă, cu o medie pe publicul comercial din mediul urban, cu vârste cuprinse între 18 şi 49 de ani, de 14,9 puncte de rating şi 27,8% cotă de piaţă, în vreme ce Antena 1 se clasa a treia, după Kanal D, cu 5 puncte de rating şi 9,3 procente din cota de piaţă. În minutul de maximă audienţă, atins la 21.39, Pro TV a obţinut pe publicul comercial un vârf de audienţă de 18,3 puncte de rating şi 32,9% cotă de piaţă.

Juraţii au avut din nou parte de spectacol oferit de concurenţi foarte diferiţi. Laura Arnold, o scenaristă care a venit la preselecţie însoţită de soţul său taiwanez, mai tânăr decât ea, a reuşit să impresioneze cu un preparat exotic şi neaşteptat: barca de andivă belgiană cu mango chutney şi piept de pui afumat în ceai verde. Cu o cultură gastronomică hrănită de numeroasele vizite în toate colţurile lumii, Laura a demonstrat că ştie să jongleze cu ingrediente exotice şi că stăpâneşte foarte bine arta detaliilor culinare sofisticate. În faţa juraţilor a ajuns şi partenerul Laurei, astfel că acesta a putut participa la bucuria acesteia de a primi şorţul „MasterChef” şi laudele juraţilor. „Sunt gelos că soţul tău mănâncă în fiecare zi o astfel de mâncare”, i-a spus Chef Dumitrescu. „Iar eu sunt surprins”, a adăugat Chef Scarlatescu.

Victor Nemeş, un bucureştean de 35 de ani, de profesie pilot şi instructor moto defensiv, a demonstrat în faţa juraţilor că motoarele şi maşinile se asortează bine cu bucătăria. Acesta a pregătit o farfurie de paste homemade cu chilli şi creveţi, care i-a adus laudele juraţilor. Căsătorit şi tată a doi copii, dintre care unul este adoptat din Cambodgia, unde a ajuns cu diverse proiecte sociale, Victor a mizat pe un preparat simplu, dar delicios, care a încântat din plin papilele gustative ale celor trei maeştri ai bucătăriei. „În sezonul întâi am mai mâncat nişte paste aşa de bune”, i-a spus Cătălin Scarlatescu, „până acum în sezonul ăsta nu am reuşit să dau de fructe de mare făcute în felul în care le-ai făcut tu. Îmi place mâncarea ta. Un mare da”.

Marţi seară în platoul „MasterChef” şi-a făcut apariţia şi simpaticul Sidia Sissoko. Fostul concurent din primul sezon, devenit între timp bucătar cu acte în regulă, a dat o mână de ajutor chefilor în jurizarea unui concurent. Cristian Lucaci a mizat pe tartar de somon pe pat de avocado şi a făcut faţă stresului cu o logoree de neoprit: a vorbit încotinuu, a uitat cum să se adreseze juraţilor, s-a lăsat copleşit de emoţii, însă a obţinut la final un şorţ.

O notă exotică a adus marţi seară la „MasterChef” şi Alain Salvador, un camerunez de 27 de ani care lucrează într-un magazin de decoraţiuni şi arta africană. Alain a mizat pe tartar de legume cu lămâie, organe de pui şi ou ochi.

Şi un măcelar, Gabriel Cerguţă, şi-a încercat norocul marţi seară la „MasterChef” şi a arătat cât de talentat este nu doar în măcelărie, ci şi în bucătărie şi a reuşit să ia şorţul mizând pe şapca sa norocoasă şi pe platingul de paste cu fructe de mare şi sparanghel.

Şi la capitolul desert „MasterChef” a stat bine marţi seara, iar juraţii s-au îndulcit cu preparate care i-au răsfăţat din plin. Aida Parascan, venită din Italia, l-a cucerit de-a dreptul pe chef Florin cu un tiramisu de portocale, pentru care a pregătit chiar ea pişcoturile.

Şi Maria Pop, o tânără mămică de gemeni, cu o poveste de viaţă impresionantă, a reuşit să obţină şorţul tot cu un desert care s-a dovedit a fi pe placul juraţilor: blat pufos cu crema de pepene galben, banane şi coacăze, o reţetă pe care a recunoscut că a improvizat-o. Pe picioarele ei încă de la 14 ani, Maria a fost nevoită să se descurce singură şi astfel a învăţat să gătească.

Andreea Tereza Prelipcean le-a oferit juraţilor marţi seara un moment colorat de dans la cratiţă. Pasionată de gătit, dar şi de muzică şi cluburi, aceasta a ţinut să le arate chefilor că gătitul poate fi distractiv pe muzică şi mişcări de club. Şi dacă dansul său nu i-a impresionat pe juraţi, platingul de tagliatele bolognese i-a adus acesteia un şorţ şi intrarea în etapa următoare.

Lucian Morteanu a venit la „MasterChel” decis să-i cucerască pe juraţi cu un plating de bucătărie moleculară: Panang gai – pui cu lemongrass. Juraţii nu au fost convinşi, astfel că l-au supus unei probe în direct: să gătească pe loc un ou ochi ca la carte. „Ca să ajungi să faci bucătărie moleculară, îţi trebuie mulţi ani de practică”, i-a spus Cătălin Scarlatescu. A primit însă şorţul pentru curaj şi pentru că a reuşit să le stârnească juraţilor curiozitatea.

Un personaj efervescent, care aminteşte de celebrul personaj de film Nea Marin, şi-a făcut apariţia în faţa juraţilor cu un preparat inedit, piept de raţă cu fructe şi sos picant şi salată de sezon. Ioan Dita i-a cucerit pe cei trei chefi nu doar cu exuberanţa sa, ci şi cu un coş cu praz şi vin, care a completat decorul.

O femeie maghiară talentată a plecat şi ea acasă cu şorţul „MasterChef” după ce juriul a gustat din preparatul său neaşteptat: gât de gâscă umplut cu ciuperci şi garnitură de varză roşie. Aniko Zanc a primit laude din partea chefilor. „N-am mâncat niciodată gât de gâscă umplut. Pentru mine este spectaculos”, a recunoscut Chef Florin Dumitrescu.