- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (07.01.2016, 18:15)
- Departamentul Life
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Matei Vişniec şi Alexandru Dabija deschid seria de premiere la Teatrul Naţional din Bucureşti
Spectacolul "Recviem", regizat de Alexandru Dabija, după un text scris de Matei Vişniec, cu o distribuţie formată din 20 de actori, va avea premiera pe 15 ianuarie, de la ora 20.00, la Sala Studio a Teatrului Naţional "I.L. Caragiale" din Bucureşti (TNB).
Urmărește
256 afișări
Matei Vişniec şi Alexandru Dabija deschid seria de premiere la Teatrul Naţional din Bucureşti (Imagine: Andreea Alexandru/ Arhiva Mediafax Foto)
Cea dintâi premieră a anului, care îi are în distribuţie, între alţii, pe Marius Rizea, Gavril Pătru, Ioan Andrei Ionescu, Afrodita Androne şi Mihai Calotă, este "un hohot de râs şi de plâns, întrucât istoria suferinţei omeneşti se împleteşte strâns şi cu absurdul şi cu grotescul şi chiar cu prostia", după cum spune chiar autorul piesei.
Alexandru Dabija, regizorul spectacolului, pune în scenă o parabolă despre viaţă şi moarte, iscată de ororile războiului, cu lumea de dincolo, populată de morţii patriei, morţi demni sau nedemni, dar cu toţii marcaţi de aceleaşi răni din viaţă, informează TNB.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
În plus, Matei Vişniec va deschide şi seria de conferinţe ale anului 2016 la TNB, pe 17 ianuarie, de la ora 11.00, la Sala Atelier, cu tema "Teatru şi jurnalism".
La Sala Pictura a Teatrului Naţional va avea loc, tot pe 15 ianuarie, premiera "O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopţii", după un roman de Mark Haddon, adaptare de Simon Stephens, în regia lui Bobi Pricop.
Spectacolul, acompaniat de proiecţiile video aranjate de Dan Adrian Ionescu şi Răzvan Mizdran, vorbeşte despre inocenţa pierdută, alienare, limitele comunicării, nevrozele zilelor noastre şi oameni rătăciţi printre cuvinte, în care personajele vor fi interpretate de Ciprian Nicula, Emilian Oprea, Carmen Ungureanu, Ana Ciontea şi Rodica Ionescu.
La Sala Atelier, va avea loc premiera spectacolului "Lut" (Klei, 2002), de Vlad Massaci, după cel mai cunoscut text al autoarei olandeze Marijke Schermer, distinsă în 2009 cu premiul pentru literatură "Charlotte Kohler". Rolul principal în acest spectacol este interpretat de Irina Movilă, căreia i se alătură Mircea Rusu, Claudiu Istodor, Natalia Călin şi Cristina Constantinescu.
Alte două premiere vor avea loc la Sala Mică, unde, Programul 9G al TNB continuă în aceasta stagiune cu "(D)efectul Placebo", un proiect coordonat artistic de Ştefan Lupu, şi "Beckett coupe", în regia lui Dragoş Alexandru Muşoiu. De asemenea, în primăvară va fi lansat anunţul de selecţie pentru cea de-a treia ediţie a acestui program.
În cadrul schimburilor culturale, în acest an, turneul "Teatru românesc la Bucureşti şi Chişinău", început în 2014, aduce la Bucureşti două spectacole ale Teatrului Naţional din Chişinău: "Casa de pe graniţă", de Slawomir Mrozek, programat pe 20 ianuarie, de la ora 20.00, şi "Filumena Marturano sau Divorţ în stil italian", de Eduardo de Filippo, pe 21 ianuarie, de la ora 20.00. Ambele se vor juca pe scena Sălii Studio.
Între premierele anunţate de Teatrul Naţional din Bucureşti la Sala Mare se află "Visul unei nopţi de vară", de William Shakespeare, în regia lui Petrică Ionescu, şi spectacolul-concert regizat de Ion Caramitru, "Magic Naţional", care revine pe afiş pe 17 şi 23 ianuarie, de la ora 19.30.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe