„Au apărut noi tehnologii, dar «Avatar» nu se va substitui niciodată teatrului, chiar dacă (filmul, n.r.) este foarte frumos, foarte complex şi foarte scump„, a declarat Medvedev la Taganrog, oraş portuar din sudul Rusiei, unde, pe 29 ianuarie 1860, s-a născut Anton Cehov, ce avea să devină unul dintre marii scriitori ai ţării.
„Arta teatrală este nemuritoare, în ciuda tuturor dificultăţilor”, a subliniat Medvedev, la o reuniune la care a participat alături de reputaţi regizori de teatru, printre care Andrei Koncealovschi, Rimas Touminas şi Peter Stein.
Preşedintele rus a mai spus că părinţii săi aveau colecţia completă a operelor lui Cehov, „de pe vremea Uniunii Sovietice, într-o perioadă în care acest lucru nu era foarte bine văzut”.
„Am citit esenţialul din ce aveam. Şi să ai operele complete ale lui Cehov era o mare bucurie”, a adăugat Medvedev, precizând că s-a interesat de opera dramaturgului rus, autorul unor piese precum „Unchiul Vania” şi „Trei surori”, la începutul adolescenţei sale, şi că a citit şi poveştile sale umoristice şi corespondenţa.
Medvedev a depus o coroană de trandafiri galbeni la monumentul lui Cehov de la Taganrog, fiind aclamat de zeci de trecători, potrivit imaginilor difuzate de televiziunea rusă.
Filmul 3D „Avatar”, de James Cameron, a devenit, săptămâna aceasta, producţia cu cele mai mari încasări pe plan mondial din toate timpurile, generând 1,89 de miliarde de dolari.