- Home
- Cultură-Media
- BUCUREEŞTI, (17.11.2016, 10:11)
- Gabriela Ghitcuta
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Membri CA ai SRR, suspectaţi de abuz în serviciu şi conflict de interese. 11 membri puşi sub urmărire penală/ Reacţia radioului public
Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 efectuează joi percheziţii la Societatea Română de Radiodifuziune, vizaţi în acest caz fiind membrii Consiliului de Administraţie, acuzaţi că ar fi acordat ilegal contracte unor firme controlate indirect, au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX. UPDATE: 11 membri ai CA au fost puşi sub urmărire penală
Urmărește
4646 afișări
Percheziţii la sediul Radio România Actualităţi
Procurorii susţin că în acest dosar sunt efectuate cercetări faţă de mai multe persoane cu funcţii de conducere din cadrul Societăţii Române de Radiodifuziune, respectiv membri în Consiliul de Administraţie al acestei instituţii, sub aspectul săvârşirii unor prezumtive infracţiuni de abuz în serviciu şi conflict de interese.
"În fapt, s-a reţinut că aceştia ar fi participat la luarea unor decizii în urma cărora au fost încheiate mai multe contracte de prestări servicii obţinând în mod ilegal foloase patrimoniale. Valoarea prejudiciului cauzat Societăţii Române de Radiodifuziune s-ar ridica la suma de aproximativ 400.000 lei", potrivit documentului citat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ai drum bun pe A7: S-a deschis Lotul 1 Dumbrava – Mizil de pe autostrada Ploieşti – Buzău
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
-
Drulă: Vom lupta cu minciuna. Începem cu un vot împotriva acestui guvern
-
Bolojan: Că ne place, că nu ne place, una din primele decizii bune este să votăm acest guvern
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au început urmărirea penală faţă de 11 persoane cu funcţii de conducere din cadrul Societăţii Române de Radiodifuziune, respectiv membri ai Consiliului de Administraţie al instituţiei publice.
"Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de: Demeter Andras Istvan, Fugaru Mirela-Ioana, Voicu Mihai, Olaru Stejărel-Nicolae şi Moşneag Doina, precum şi faţă de alte 6 (şase) persoane cu funcţii de conducere din cadrul Societăţii Române de Radiodifuziune, respectiv membri ai Consiliului de Administraţie al instituţiei publice, pentru comiterea unor prezumtive infracţiuni de abuz în serviciu, prev. de art. 297 C.pen. şi conflict de interese, prev. de art. 301 C.pen", potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.
Procurorii îi acuză pe aceştia că, în perioada iulie 2011 – ianuarie 2014, ar fi participat la luarea unor decizii în cadrul şedinţelor Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune în urma cărora au fost încheiate mai multe contracte de prestări servicii.
În baza acestor contracte, aceştia au obţinut în mod ilegal foloase patrimoniale în cuantum total de aproximativ 400.000 lei.
Totodată, au fost puse în aplicare 11 mandate de aducere pe numele persoanelor vizate, acestea urmând a fi audiate la sediul I.G.P.R. – Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice.
Radio România a comunicat, referitor la percheziţiile procurorilor de joi dimineaţă, că instituţia "a pus la dispoziţia acestora toată documentaţia solicitată" şi că momentan nu pot oferi alte detalii.
"În cursul zilei de 17 noiembrie, s-au prezentat la sediul Societăţii Române de Radiodifuziune reprezentanţi ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti pentru ridicarea unor înscrisuri", se arată în comunicatul de presă al Societăţii Române de Radiodifuziune.
În afara faptul că au pus la dispoziţie documentaţia solicitată, reprezentanţii radioului susţin că nu pot oferi alte detalii, dar asigură ascultatorii de informare corectă privind acest subiect: "În acest moment nu suntem în măsură să oferim mai multe detalii, dar vă asigurăm că Radioul public va continua să-şi informeze cu onestitate ascultătorii asupra oricăror elemente de noutate în cauza ce face obiectul acestor cercetări, în măsura în care acestea o privesc".
Citeşte şi: Doi prieteni buni, actori ai Teatrului Naţional Bucureşti, se ceartă şi se împacă în jurul unui prenume - FOTO, VIDEO
Citeşte şi: Concertul de Anul Nou al Fundaţiei Calea Victoriei la Sala Radio: Feerii şi suite muzicale romantice
Citeşte şi: Baletul "Lacul Lebedelor", în montarea lui Gheorge Iancu, va fi reprezentat joi, 17 noiembrie, şi vineri, 25 noiembrie, la ONB - FOTO
Citește pe alephnews.ro: Pariul politic al lui Elon Musk: Cum a devenit Tesla a opta cea mai valoroasă companie din lume
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Când a descoperit Mircea Diaconu că suferă de cancer. A ținut totul... Fiica lui rupe tăcerea
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 19:30
Atenţionare de călătorie: Grevă pe aeroporturile din Portugalia
-
astăzi, 19:24