Mezzo-soprana Viorica Cortez predă canto artiştilor lirici români la Bucureşti

Mezzo-soprana Viorica Cortez va susţine cursuri de canto pentru artiştii lirici români la Bucureşti, aceştia urmând să beneficieze în perioada 4 - 9 mai şi de alte cursuri în domeniu şi să susţină un spectacol pe 9 mai, la Ateneul Român, informează organizatorii - Asociaţia Elite Art Club UNESCO.

Urmărește
71 afișări

Cursurile sunt organizate în cadrul proiectului-eveniment Centrul de Excelenţă în Operă România 2011, un proiect al Asociaţiei Elite Art Club UNESCO, conceput în conformitate cu normele europene de masterclass. Evenimentul reprezintă o premieră pentru piaţa culturală din România, fiind prima iniţiativă de realizare a unui nucleu de perfecţionare profesională de excepţie în operă.

Mentorii care vor preda cursuri şi vor susţine workshop-uri la Bucureşti sunt: mezzo-soprana Viorica Cortez, supranumită "Carmen a secolului", care va da lecţii de canto, regizorul american Vincent Liotta, care va susţine un masterclass de actorie în arta pregătirii rolului, şi tenorul Marius Budoiu. Întregul proiect se află sub coordonarea directorului artistic Iurie Florea.

Cursurile se adresează unui număr de 13 profesionişti şi solişti ai instituţiilor de operă din ţară (5 mezzo-soprane, 4 soprane, 3 tenori şi un bariton), precum şi unui număr de 11 tineri care aspiră la o carieră în domeniu.

În încheierea cursului, cei 13 solişti, sub coordonarea lui Marius Budoiu, vor susţine spectacolul "Grand Opera Gala - Tineri pentru excelenţă", care va avea loc pe 9 mai, începând cu ora 19.30, la Ateneul Român. Biletele pentru acest spectacol au fost puse deja în vânzare la casa de bilete a Ateneului.

Elite Art Club UNESCO este o asociaţie culturală fără scop patrimonial, implicată în organizarea şi promovarea unor ample proiecte, al căror scop principal este de a aduce în prim plan adevăratele valori ale artei contemporane româneşti şi de a educa publicul în spiritul recunoaşterii şi aprecierii lor. Printre proiectele reprezentative ale asociaţiei se numără concertele Proms of Delight, care îmbină după un concept inovator muzica simfonică şi stilurile pop, jazz, cross-over, fiecare ediţie bucurându-se de aprecierea unui public numeros. De o mare vizibilitate se bucură şi proiectul de arte vizuale "Pictori de azi la Balcic". Din iulie 2009, Elite Art Club UNESCO este membră afiliată Jeunesses Musicales International, cea mai amplă organizaţie neguvernamentală pentru tinerii muzicieni din întreaga lume.

Cu un vast repertoriu de operă şi vocal-simfonic, Viorica Cortez este mezzo-soprana pe care criticii muzicali francezi au numit-o în anii '70 "Carmen a secolului". Este invitată frecvent să susţină cursuri de măiestrie în Europa şi să jurizeze în prestigioase competiţii internaţionale.

Regizorul Vincent Liotta este şeful de catedră al secţiei Studii de Operă la Indiana University Jacobs School of Music, Bloomington SUA, şi regizor al IU Opera Theater.

Marius Budoiu este unul dintre cei mai apreciaţi tenori români, cu o participare impresionantă la sute de concerte în Europa, căruia i s-a acordat în 2010 distincţia pentru cel mai bun solist de operă în cadrul Galei Premiilor VIP Artele Spectacolului Muzical.

Directorul artistic al evenimentului, Iurie Florea, a fost prim-dirijor şi director artistic al Teatrului de Operă şi Balet din Chişinău, începând din 1996 este dirijor titular la Opera Naţională Bucureşti, iar în perioada 2007 - 2010 a fost şi directorul artistic al acestei instituţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici