Micky Dolenz, ultimul membru în viaţă al formaţiei Monkees, dă în judecată FBI

La apogeul său, trupa pop The Monkees a fost una dintre cele mai populare formaţii din America. De asemenea, au făcut obiectul unui dosar FBI legat de războiul din Vietnam.

Urmărește
238 afișări
Imaginea articolului Micky Dolenz, ultimul membru în viaţă al formaţiei Monkees, dă în judecată FBI

Micky Dolenz, ultimul membru în viaţă al formaţiei Monkees, dă în judecată FBI

Acum, Micky Dolenz, ultimul membru în viaţă al formaţiei, în vârstă de 77 de ani, a dat în judecată agenţia pentru a afla mai multe informaţii, scrie BBC.

Porţiuni dintr-un dosar FBI puternic cenzurat, publicat în 2011, includ rapoarte despre "mesaje anti-americane privind războiul din Vietnam" în timpul unui concert din 1967.

FBI a supravegheat mai multe personalităţi celebre în timpul războiului din Vietnam, inclusiv pe John Lennon.

"Ştim că la mijlocul şi sfârşitul anilor '60 FBI-ul a supravegheat susţinătorii anti-război de la Hollywood, iar The Monkees au fost în mijlocul lor", a declarat avocatul lui Dolenz, Mark Zaid, pentru BBC. "Acest proces urmăreşte să expună de ce FBI-ul a monitorizat The Monkees şi pe membrii săi".

The Monkees, răspunsul american la Beatles, a devenit cunoscută la sfârşitul anilor 1960 pentru hituri precum I'm a Believer şi Last Train to Clarksville, înainte de a se despărţi în 1970. Grupul a avut patru albume nr.1 în 1967 - un record încă neegalat.

Unele hituri au fost inclus mesaje anti-război, inclusiv Ditty Diego-War Chant şi Last Train to Clarksville - un cântec despre un bărbat care se îndreaptă spre o bază militară, temându-se că nu se va mai întoarce acasă la iubita sa.

Dar până în prezent nu este clar ce anume a atras atenţia FBI-ului la trupă.

Cea mai mare parte din memoriul de şapte pagini al FBI - raportat pentru prima dată de Rolling Stone - este cenzurată. Într-o secţiune a dosarului, o sursă FBI anonimă care a participat la un concert din 1967 spune că pe ecran au fost prezentate "mesaje subliminale" "care constituiau inovaţii de stânga de natură politică".

În procesul intentat, Dolenz afirmă că a "epuizat toate căile de atac administrative necesare cerute" pentru a avea acces la dosare, după ce a înaintat o solicitare în temeiul Freedom of Information Act (FOIA) către FBI în luna iunie. Guvernul are la dispoziţie 20 de zile lucrătoare pentru a răspunde la cererile FOIA, cu excepţia "circumstanţelor neobişnuite".

Potrivit procesului, Dolenz a primit doar confirmări ale cererilor sale. FBI a refuzat să comenteze.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
formaţie,
fbi,
proces

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici