"Micul Nicolas" - cel mai bun film pentru copii, la Kinodiseea - VIDEO

"Micul Nicolas" a fost desemnat cel mai bun film pentru copii, joi seară, la gala de premiere a Festivalului Internaţional de Film pentru Copii şi Adolescenţi Kinodiseea, care s-a desfăşurat la Muzeul Ţăranului Român din Bucureşti.

Urmărește
561 afișări
Imaginea articolului "Micul Nicolas" - cel mai bun film pentru copii, la Kinodiseea - VIDEO

"Micul Nicolas" - cel mai bun film pentru copii, la Kinodiseea

În competiţia peliculelor pentru copii, premiul pentru cel mai bun film a fost adjudecat de "Micul Nicolas" de Laurent Tirard, care spune povestea unui băieţel fericit. Nicolas este iubit de părinţii săi şi de prieteni şi îşi doreşte ca nimic din toate aceste lucruri să nu se schimbe.

Cel mai bun scenariu de film pentru copii a fost adjudecat de către "Stella" de Sylvie Verheyde - cu Guillaume Depardieu în distribuţie, în timp ce premiul pentru interpretare a fost acordat protagonistului din "Carlitos are şansa vieţii" de Jesus del Cerro.

Premiul publicului a revenit filmului "Mărul şi viermele" de Anders Morgenthaler.

Anul acesta, Kinodiseea a avut şi o secţiune dedicată adolescenţilor. Astfel, premiul pentru cel mai bun film, la secţiunea dedicată adolescenţilor, a fost acordat flmului "Sebbe" de Babak Najfi.

Pe de altă parte, premiul pentru interpretare la aceeaşi secţiune a fost acordat, colectiv, personajelor principale din "Fete de mall" de Katarzyna Roslaniec, în timp ce premiul pentru scenariu a revenit filmului "Cosmonauta" de Susanna Nicchiarelli.

Premiul publicului la secţiunea pentru adolescenţi a revenit filmului "Avioane de hârtie" de Simon Szabo.

Juriul filmului pentru copii a fost prezidat de tânărul actor Vlad Vodă, în timp ce competiţia dedicată adolescenţilor a fost prezidată de actorul Tudor Răpiţeanu.

Festivalul Internaţional de Film pentru Copii şi Adolescenţi Kinodiseea s-a desfăşurat în perioada 24 - 30 septembrie. Pe lângă vizionarea filmelor din program, copiii şi adolescenţii au avut ocazia să participe la seria de ateliere cinematografice organizate ca anexă a programului evenimentului.

Anul acesta, coordonatorul atelierului de regie pentru adolescenţi a fost regizorul Florin Şerban, câştigător al premiilor Ursul de Argint şi Alfred Bauer la ediţia din 2010 a Festivalului de Film de la Berlin, pentru pelicula "Eu când vreau să fluier, fluier". Florin Şerban s-a remarcat, de asemenea, prin talentul său de a lucra alături de minorii puşcăriaşi care au obţinut roluri în lungmetrajul său de debut.

Actorul Andi Vasluianu ("Hârtia va fi albastră", "Cea mai fericită fată din lume") a fost coordonator al atelierului de actorie dedicat adolescenţilor. Scurtmetrajul "Muzica în sânge", în care artistul deţine rolul principal, a fost proiectat în cadrul Zilei Filmului Românesc, organizată de Kinodiseea.

Atelierele de actorie pentru copii, în care cei mici au avut ocazia să înveţe cum să-şi dezvolte latura creativă şi artistică, au fost coordonate de actorii Laurenţiu Bănescu ("Restul e Tăcere") şi Maria Nicola. De asemenea, Ariana Pendiuc, cea mai tânără româncă participantă la Festivalul de Film de la Cannes, a susţinut un curs despre tehnicile actoriei.

Copiii şi adolescenţii preocupaţi de creaţie vestimentară au avut ocazia să se înscrie la atelierele de costume, coordonate de Daniela Diaconescu.

Totodată, atelierul de efecte vizuale, susţinut de Alma Cazacu, a oferit celor mici ocazia de a învăţa şi înţelege bazele creării unei animaţii, în timp ce Ionel Popa, coordonatorul workshop-ului de efecte speciale şi machiaj, le-a explicat participanţilor modalităţile prin care aceştia se pot transforma în "zombie", "vampiri" sau "zâne".

Kinodiseea a inclus 24 de filme în premieră naţională, programul incluzând producţii precum "Bran Nue Dae" (regia Rachel Perkins), o comedie muzicală care îl are în rolul principal pe celebrul actor Geoffrey Rush ("Piraţii din Caraibe", "Finding Nemo"), cel mai de succes film australian din ultimii ani, potrivit încasărilor - peste 7 milioane de dolari australieni (5,08 milioane de euro).

Kinodiseea s-a desfăşurat la Muzeul Ţăranului Român, Cinema Gloria şi, începând cu acest an, la Sala Elvira Popescu, librăria Cărtureşti şi parcul Al. I. Cuza, fostul I.O.R.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici