Mihai Mălaimare: Ne pregătim să înfruntăm o populaţie care nu ne vrea

Directorul Teatrului Masca, Mihai Mălaimare, a declarat, marţi, la conferinţa "Teatrul stradal şi şansa întâlnirii", din cadrul Festivalului Naţional de Teatru (1 - 10 noiembrie), că actorii trebuie să fie pregătiţi să înfrunte o populaţie care nu are obiceiul de a merge la teatru.

Urmărește
60 afișări
Imaginea articolului Mihai Mălaimare: Ne pregătim să înfruntăm o populaţie care nu ne vrea

Mihai Mălaimare: Ne pregătim să înfruntăm o populaţie care nu ne vrea (Imagine: Mediafax Foto)

Mihai Mălaimare a declarat că, potrivit unui sondaj realizat de teatrul pe care îl conduce, 86 la sută din populaţia României nu are obiceiul de a merge la teatru în mod regulat.

Directorul Teatrului Masca a declarat că meseria actorilor care fac spectacole de stradă este cu atât mai dificilă, cu cât trebuie să farmece un trecător nepregătit, care nu se aşteaptă să vadă un spectacol.

"Strada este un spaţiu primejdios. Cineva spunea că strada este o carte ale cărei rânduri nu pot fi completate niciodată", a declarat Mălaimare, care a adăugat că actorul care ştie să joace un spectacol de stradă trebuie, în primul rând, să mânuiască instrumente.

De asemenea, potrivit directorului Teatrului Masca, reprezentaţiile stradale oferă publicului ocazia de a vedea "bucătăria" unui spectacol.

Mălaimare a povestit una dintre primele experienţe ale trupei sale în stradă.

"În stradă s-a petrecut revoluţia. Ne-am dus în stradă fără să ne anunţăm şi am ajuns pe un maidan. Oamenii au intrat în panică. Au văzut lucruri pe care nu le văd niciodată. Este un fel de a te exhiba. Vedeau pentru prima dată bucătăria unui spectacol", a spus directorul Masca.

"În stradă nu poţi să vii să joci «Hamlet». Omul care vine nu are pregătirea şi liniştea necesare să se uite la «Hamlet». Problema nu este să vină omul, ci cum îl ţii", a adăugat Mălaimare, care a mai spus că în stradă a aflat răspunsul la întrebarea "De ce joc?".

"E o meseie în care vom muri necunoscuţi", a spus actorul şi directorul de teatru.

Acesta a povestit cum a decis, la începutul anilor '90, să renunţe la slujba sa de actor la Teatrul Naţional Bucureşti şi şi-a creat propriul teatru.

Citeşte mai multe despre "Teatrul stradal şi şansa întâlnirii".

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici