Ministerul Culturii va finanţa Festivalul de Film pentru Europa Centrală şi Israel de la Mediaş

Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, a anunţat, luni, că ministerul pe care îl conduce va susţine financiar Festivalul Internaţional de Film pentru Europa Centrală şi Israel pe care autorităţile din Mediaş vor să îl organizeze, împreună cu regizorul Radu Gabrea, la sfârşitul verii, la Mediaş.

Urmărește
2 afișări

Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, la Mediaş, că ministerul intenţionează să finanţeze Festivalul Internaţional de Film pentru Europa Centrală şi Israel pe care Primăria Mediaş şi regizorul Radu Gabrea îl pregătesc pentru acest an, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Acest festival de film ar fi pentru Europa Centrală şi Israel şi ar trebui să intre aici filme care au luat premiile naţionale şi asta ar însemna că, în cele câteva zile din timpul festivalului, dar nu numai, Mediaşul va fi gazdă pentru filmele respective, dar şi pentru regizori, actori, oamenii din industria filmului, o industrie foarte influentă. Mediaşul are infrastructura necesară pentru un astfel de festival, iar Ministerul Culturii susţine aceste festivaluri cu bani de la buget, dar şi logistic. Eu mă bucur că cel care a iniţiat acest festival - Radu Gabrea - a găsit un partener în domnul primar. Eu cunosc foarte bine ce înseamnă un astfel de festival pentru un oraş, iar dacă mai face şi tradiţie este foarte bine pentru un oraş", a spus Kelemen.

Potrivit acestuia, prin acest festival, dar şi prin alte manifestări culturale de calitate, Mediaş îşi poate pune în valoare "potenţialul turistic uriaş".

"Oferta culturală contează foarte mult şi pentru turism, iar Mediaşul are un potenţial turistic uriaş. Turistul, indiferent de unde vine, vrea şi servicii culturale şi altfel de servicii. Cultura este o componentă foarte importantă", a afirmat Kelemen.

El a precizat că banii pentru finanţarea acestui festival ar putea veni de la bugetul Ministerului Culturii şi de la bugetul Centrului Naţional al Cinematografiei, care poate sprijini şi logistic o astfel de manifestare.

Potrivit primarului municipiului Mediaş, Teodor Neamţu, Consiliul Local se va implica, de asemenea, financiar în organizarea festivalului a cărui dată nu a fost fixată, dar, cel mai probabil, va avea loc la sfârşitul verii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici