Ministrul de Externe britanic vorbeşte despre România într-un clip pe YouTube

Ministrul de Externe britanic, David Miliband, vorbeşte despre România într-un clip filmat în Bucureşti şi postat pe YouTube, afirmând că a avut o întâlnire eficientă cu premierul român, care i-a spus că românii au fost afectaţi atât de inundaţii cât şi de caniculă în acelaşi timp.

3 afișări
Imaginea articolului Ministrul de Externe britanic vorbeşte despre România într-un clip pe YouTube

Ministrul de Externe britanic vorbeşte despre România într-un clip pe YouTube

Prezentăm integral traducerea declaraţiei pe care Miliband o face în clip postat pe YouTube:

"Sunt în Bucureşti, capitala României, în cadrul unei vizite în cinci state înainte de reuniunea miniştrilor de Externe ai UE de la sfârşitul acestei săptămâni, din Portugalia. Tocmai vin de la o discuţie foarte animată cu circa 35 de studenţi, oameni de afaceri, tineri politicieni despre viitorul României şi viitorul colaborării anglo-române. Am avut o întâlnire eficientă cu premierul României. Poziţia sa este aceea că relaţiile noastre bilaterale economice şi politice sunt puternice, dar că e necesar să conlucrăm îndeaproape pentru a fi siguri că Uniunea Europeană, la care România a aderat de curând, are o agendă (...) necesară pentru a face din UE o forţă atât în afara cât şi în interiorul frontierelor în următorii ani. Sunt în drum către un eveniment de mediu organizat de primarul Bucureştiului. Nu ştiu dacă a fost organizat special pentru că mă aflu eu aici, dar cred că agenda privind schimbările climatice este una la care România este o ţară-pivot în Estul Europei şi s-a aflat în fruntea celor care au argumentat faptul că statele medii nu au de ce să se teamă de combaterea schimbării climatice. De altfel, premierul mi-a spus că aici, în România, au fost afectaţi atât de inundaţii cât şi de caniculă în acelaşi timp, deci este o problemă care acoperă frontierele. Până acum e bine."

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici