- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (01.03.2016, 19:05)
- Ioana Nicolescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ministrul Educaţiei: Ne gândim la un mecanism de scutire de taxe pentru tinerii cercetători
Cercetătorii până în 35 de ani ar putea fi scutiţi de taxe pe viitor, dacă Ministerul Educaţiei va veni cu un mecanism în acest sens, a declarat, marţi, ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, cu prilejul lansării în dezbatere publică a Planului Naţional III de Cercetare.
Urmărește
394 afișări
Ministrul Educaţiei: Ne gândim la un mecanism de scutire de taxe pentru tinerii cercetători (Imagine: Victor Ciupuliga/ Mediafax Foto)
Cercetătorii tineri până în 35 de ani ar putea fi scutiţi de taxe dacă ministerul Educaţiei va veni cu un mecanism pentru a reglementa lucrul acesta, a declarat ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, la conferinţa de lansare în dezbatere publică a instrumentelor de finanţare din cadrul Planului Naţional de Cercetare Dezvoltare 2015-2020 (PN III).
"Ne gândim serios să generăm un mecanism de scutire de taxe pentru salariile tinerilor cercetători până în 35 de ani. Este un mecanism care nu costă mult şi este un mesaj puternic de a-i atrage pe cei buni şi a-i menţine în cercetare-dezvoltare-inovare", a declarat ministrul.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
-
ISU Tulcea, despre incidentul aviatic: nu au fost înregistrate apeluri la 112
-
MApN: în judeţul Tulcea a fost detectată o ţintă aeriană de mici dimensiuni
-
Azerbaidjanul „se aşteaptă ca partea rusă să recunoască” doborârea avionului de pasageri
De asemenea, ministrul a mai spus că vor fi premiate mai bine articolele ştiinţifice publicate în reviste de impact, în special în Nature şi Science.
"Vom premia mai bine articolele publicate în reviste de impact, vom premia deosebit de bine articlolele publicate în revistele Nature şi Science şi vom premia pe cei care reuşesc să câştige proiecte reprezentative în cadrul internaţional. Sunt proiectele la cel mai mare nivel şi anul acesta am decis să le oferim un bonus instituţional de 25% din valoarea grantului european pe care l-au câştigat", a spus Curaj.
Astfel, potrivit Planului Naţional de Cercetare, cercetătorii care au publicat în revistele Nature şi Science vor primi 40.000 de lei, iar pentru un articol din Grupul Nature vor primi 20.000 de lei. De asemenea, mai sunt premii cuprinse între 1.000 şi 10.000 de lei pentru articole publicate în reviste indexate ISI care au încadrarea unică "document type", „article” sau "review". Pentru a fi premiat, articolul trebuie să fie vizibil în Web of Science Core Collection.
Cercetătorii îşi pot înscrie articolele în competiţia pentru aceste premii, în aprilie-iulie 2016. Este vorba doar de articole publicate în 2016 sau în 2015, care nu au fost premiate în competiţia din 2015.
De asemenea, ministrul mai are în vedere acordarea de granturi din fonduri europene astfel încât bursele din fondurile structurale să fie complementare cu resursele alocate tinerilor din programele naţionale.
Citeşte şi: Aleşii vor să-i scutească de impozitul pe venit pe cei din cercetare. De prevedere ar urma să beneficieze şi cadrele didactice universitare
Citeşte şi: Institutul de Cercetări al Universităţii din Bucureşti oferă burse pentru tineri cercetători
Un alt mecanism din Planul Naţional de Dezvoltare prevede ca tinerii absolvenţi de liceu din 2016, care doresc o carieră în cercetare şi care au obţinut medalii la olimpiade internaţionale în ultimii ani de liceu, să primească burse în valoare totală de 15.000 de euro pe 24 de luni. Tinerii trebuie să fie înmatriculaţi în primul an de studii de licenţă la o facultate în domeniul de interes.
De asemenea, se acordă suplimentar 2.000 de euro pentru participarea la evenimente ştiinţifice internaţionale de referinţă în domeniul ales. Pentru a obţine bursa, are loc o competiţie în perioada iulie-august 2016, rezultatele afişându-se în luna septembrie, iar bugetul pe 2016 de 425.000 de lei va fi împărţit anul acesta între câştigători.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău – suprema ta investiție – după 12 ani de școală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu știi și te enervezi. Sau știi și te enervezi
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Israelul a efectuat atacuri aeriene asupra aeroportului internațional din Yemen. A fost vizată infrastructura militară a rebelilor Houthi
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe