- Home
- Cultură-Media
- ROMA, (17.09.2010, 13:47)
- , ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ministrul italian al Culturii îl acuză pe Tarantino de "snobism"
Ministrul italian al Culturii, Sandro Bondi, l-a acuzat pe cineastul Quentin Tarantino, preşedintele juriului Festivalului de Film de la Veneţia (1 - 11 septembrie), de "elitism" şi "snobism", într-o declaraţie acordată revistei Panorama.
Urmărește
17 afișări
Ministrul italian al Culturii îl acuză pe Quentin Tarantino (Foto) de "snobism" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Tarantino este expresia unei culturi elitiste, relativiste şi snoabe", a declarat Bondi, adăugând că viziunea lui Tarantino îi întunecă acestuia judecata critică. "Ce s-a întâmplat la festival îi obligă pe toţi să facă o mică introspecţie", mai spune Bondi, care este considerat un apropiat al premierului Silvio Berlusconi. Premierul speră ca poporul italian să aibă ceva de zis în ceea ce priveşte selectarea membrilor juriului celui mai vechi festival din lume.
"Cum este vorba de fonduri publice, am dori să fim implicaţi în selectarea membrilor juriului", a declarat acesta pentru Panorama.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Trăiești în Democrație, ai putere absolută. Se numește VOT!
-
„Părintele fondator al AI” crede că tehnologia ar putea duce la dispariţia oamenilor în 10 ani
-
Croaţia îşi alege duminică noul preşedinte. Ce şanse are „Trump al Croaţiei”
-
SUA dă Ucrainei un nou pachet de ajutor militar de 1,25 miliarde de dolari
Din bugetul de 12 milioane de euro al Mostrei veneţiene, suma de 7 milioane de euro a fost acordată din partea statului italian.
După acordarea premiilor, pe 11 septembrie, Tarantino a fost acuzat că ar fi oferit prietenilor săi cele mai importante trofee. Fosta sa iubită, Sofia Coppola, a primit Leul de Aur pentru filmul "Somewhere", iar unul dintre prietenii săi, Alex de la Iglesia, a obţinut Leul de Argint pentru regie, pentru filmul "Balada trista de la trompeta". De asemenea, cineastul Monte Hellman, apreciat de Tarantino şi producătorul primului său film - "Profesioniştii crimei/ Reservoir Dogs" -, a obţinut premiul special pentru întreaga carieră.
Din juriu au mai făcut parte regizorul Arnaud Desplechin (Franţa), Guillermo Arriaga (Mexic) şi Gabriele Salvatores (Italia).
Quentin Tarantino, născut în 1963, în oraşul Knoxville din statul american Tennessee, şi-a petrecut copilăria într-o suburbie a oraşului Los Angeles şi a fost pasionat de cinematografie încă din primii ani ai adolescenţei. Pasiunea lui l-a determinat să se angajeze, la vârsta de 22 de ani, într-un videoclub, împreună cu bunul său prieten Roger Avary, cu care a scris scenariul pentru "Pulp Fiction", câţiva ani mai târziu.
După ce a reuşit să vândă scenariile filmelor "Iubire adevărată/ True Romance" şi "Născuţi asasini/ Natural Born Killers", Quentin Tarantino a trecut în spatele camerei de filmat şi a regizat, în 1992, filmul "Reservoir Dogs", unul dintre cele mai apreciate lungmetraje ale anilor '90. Cel de-al doilea său film, "Pulp Fiction", a obţinut Palme d'Or la Festivalul de la Cannes, în 1994. În 1997, Tarantino a revenit la Cannes cu pelicula "Jackie Brown", considerat unul dintre cele mai bune lungmetraje ale deceniului, fiind descris de cineastul american drept un "omagiu adus cinematografiei americane din anii '70".
După o pauză de cinci ani, în 2002, Quentin Tarantino a revenit pe marile ecrane, cu saga "Kill Bill".
Cel mai recent lungmetraj al său, "Ticăloşi fără glorie/ Inglourious Basterds" (2009), a primit opt nominalizări la premiile Oscar 2010, iar austriacul Christoph Waltz, protagonist al acestui film, a primit premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar.
Citește pe alephnews.ro: Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 09:02
„Părintele fondator al AI” crede că tehnologia ar putea duce la dispariţia oamenilor în 10 ani
-
astăzi, 08:59
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână