- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (06.05.2011, 11:05)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Mircea Albulescu şi Varujan Vosganian, la premiera filmului "Mănuşi roşii"
Actorul Mircea Albulescu şi Varujan Vosganian s-au numărat printre cei prezenţi, joi seară, la premiera filmului "Mănuşi roşii", care a avut loc la Cinema Patria din Capitală, în prezenţa regizorului Radu Gabrea şi a unei părţi din echipă.
Urmărește
7 afișări
Bucurându-se de un public numeros, Radu Gabrea a urcat pe scenă înainte de proiecţie şi şi-a exprimat speranţa ca spectatorii să îi împărtăşească dragostea şi interesul pe care le-a avut când a făcut filmul. El şi-a exprimat, totodată, îndoiala că vizionarea va fi plăcută, filmul fiind unul "greu şi complicat".
La finalul proiecţiei, regizorul şi-a prezentat echipa, precizând că mai mulţi actori nu au putut fi prezenţi pentru că sunt la filmări sau în teatre. Pe scenă a urcat însă protagonistul peliculei, Alexandru Mihăescu, alături de Victoria Cociaş, Mircea Rusu, Ion Grosu, Vlad Rădescu, Costel Caşcaval, Vitalie Bantaş, dar şi cei trei copii din film.
În distribuţia peliculei se mai regăsesc Andi Vasluianu, Udo Schenk, Marcel Iureş, Dan Aştilean, Mihai Gruia Sandu şi Ioana Iacob.
Gabrea a subliniat că filmul a fost o muncă de echipă şi a ţinut să citească numele tuturor celor implicaţi în producţie. Pelicula a fost filmată de Goerge Dăscălescu, Melania Oproiu s-a ocupat de montaj, directorul de imagine a fost Miron Marinescu, scenografia a fost semnată de Florin Gabrea, iar costumele, de Svetlana Mihăilescu.
Pelicula este o adaptare a bestseller-ului cu acelaşi titlu al scriitorului Eginald Schlattner şi prezintă ancheta la care a fost supus tânărul student sas Felix Goldschmidt, victimă a campaniei masive de arestări dezlănţuită de Securitatea română în anii ce au urmat revoluţiei din 1956, din Ungaria.
"Mănuşi roşii" este o producţie Total TV, realizată în colaborare cu Atlantis Film şi Zenith Media, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi al Societăţii Române de Televiziune. Filmul este distribuit de Ecran Cinema Management. Filmările s-au desfăşurat la Bucureşti şi Sibiu, în primăvara anului 2009, pe parcursul a 36 de zile. Bugetul alocat producţiei s-a situat în jurul sumei de 750.000 de euro.
În România, pelicula a fost prezentată, anul trecut, în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) - Cluj şi Sibiu, Festivalului Internaţional al Producătorilor de Film Independenţi (IPIFF) - Mamaia, Nopţii Albe a Filmului Românesc - Bucureşti. Pe plan internaţional, filmul a fost proiectat la Sao Paolo International Film Festival - Sao Paolo, Brazilia, The Northern Film Festival - Leeuwarden, Olanda şi Saturno International Film Festival - Italia, unde Alexandru Mihăescu a fost recompensat cu premiul pentru cel mai bun actor.
Radu Gabrea a menţionat la premieră că, după proiecţiile de la Sao Paolo, o editură din Brazilia a cerut drepturile de traducere pentru cartea lui Schlattner.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ursula von der Leyen s-a îmbolnăvit de pneumonie „în formă severă”
-
Operaţiunea „Blitz". Controale masive la graniţele Schengen. Mii de maşini şi persoane verificate
-
După vizita la Moscova, premierul Slovaciei Fico a dispărut timp de 14 zile. A fost „descoperit” într-un apartament de lux din Vietnam, ce costă 6.200 de euro pe noapte
-
Italia cere Uniunii Europene să plafoneze preţul gazelor la 60 de euro pentru megawatt-oră
Citește pe alephnews.ro: Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
China se confruntă cu un nou focar provocat de un virus la cinci ani după ce a început pandemia COVID-19. Ce este HMPV
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Ce trebuie să faci ca să ai succes în 2025? Un psihoterapeut a dezvăluit cinci lucruri pe care le poţi face în orice perioadă a anului. De ce nu funcţionează dorinţe precum „să pierd 5 kilograme” sau „să economisesc 10.000 de lei”
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cerasela Rogen, traumatizată după vacanța în India: 'Am trecut și pe lângă casa lui Salman Khan și...' 😲
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe