- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (27.05.2015, 11:00)
- Madalina Cerban
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Mircea Suciu, unul dintre artiştii români apreciaţi în lume, aduce "Fractura" în Casa Poporului
Mircea Suciu, unul dintre cei mai apreciaţi artişti români pe scena internaţională, va vernisa, pe 4 iunie, "Fractura", prima sa expoziţie personală la Muzeul Naţional de Artă Contemporană (MNAC), situat în fosta Casă a Poporului.
Urmărește
304 afișări
Mircea Suciu, unul dintre artiştii români apreciaţi în lume, aduce "Fractura" în Casa Poporului (Imagine: Toni Salabasev/Mediafax Foto)
Expoziţia artistului Mircea Suciu va fi vernisată la MNAC pe 4 iunie, de la ora 19.00, şi va putea fi vizitată până pe 1 noiembrie, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.
"Fractura" prezintă o serie de lucrări noi ale artistului Mircea Suciu, realizate şi dimensionate special pentru expunerea în sălile grandioase de la parter ale Muzeului Naţional de Artă Contemporană, situat în fosta Casă a Poporului, actualul Palat al Parlamentului.
Imaginată ca răspuns la provocarea de a expune într-o clădire cu o astfel de încărcătură simbolică, expoziţia "Fractura" propune o reflecţie despre imagine ca expresie a multiplelor rupturi şi transformări din societatea contemporană.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Artistul se foloseşte de imagini iconice, asimilate ca simboluri în diverse epoci istorice, preluate din media, pentru a arăta că, atât imaginile, cât şi percepţiile artistice sunt întotdeauna codificate istoric. Printr-un amplu exerciţiu de decodificare, traducere şi revizuire a acestor simboluri în contextul contemporan, Mircea Suciu urmăreşte să sublinieze că figurile istoriei nu dispar niciodată, ci se transformă în adevărate spectre ce însoţesc în permanenţă prezentul.
Lucrările selectate exprimă o poziţie artistică singulară, cu un puternic conţinut umanist, ce explorează în profunzime relaţiile dintre subiectivitate, memorie, imagine şi reprezentare.
Expoziţia de la MNAC include şi instalaţia monumentală de desene care s-a bucurat de un succes deosebit la ultima ediţie a Bienalei Internaţionale din Gwangju, Coreea de Sud, 2014.
Expoziţia este îngriită de Maria Rus Bojan, una dintre cele mai importante curatoare internaţionale de origine română, care trăieşte la Amsterdam, în Olanda. În peste 25 de ani de activitate, a curatoriat un număr impresionant de expoziţii pe toate meridianele lumii, de la New York la Beijing, Berlin, Paris, Amsterdam, Milano, Murcia, Linz şi Luxemburg. A scris în nenumărate publicaţii internaţionale şi este autor al mai multor cataloage şi monografii publicate de edituri prestigioase din străinătate. Din 2012 este membru al Comitetului de Achiziţii pentru Rusia şi Estul Europei al Tate Modern, Londra.
Expoziţia "Fractura" va rămâne deschisă la MNAC timp de şase luni, până în luna noiembrie a acestui an. În 2016, expoziţia artistului Mircea Suciu va fi itinerată la MoCAB - Muzeul de Artă Contemporană Belgrad.
"Fractura" este prima expoziţie personală la MNAC Bucureşti a artistului clujean Mircea Suciu, unul dintre cei mai apreciaţi artişti români pe scena internaţională.
În 2014, Mircea Suciu a participat la expoziţia "Burning Down The House", de la Bienala Internaţională de Artă Contemporană din Gwangju, Coreea de Sud.
În ianuarie 2015, Suciu a avut prima sa expoziţie personală la Galeria Zeno X din Antwerpen, o galerie cunoscută în întreaga lume pentru programul său, care include prezentarea unora dintre cei mai cunoscuţi pictori din lume. A participat regulat la târguri internaţionale de artă ca Frieze Londra, Frieze New York, FIAC Paris şi Art Basel. Lucrările sale au apărut ca ilustraţie pentru coperţile unor reviste internaţionale ca ARTnews. Recent, desenul intitulat "The Deceiver" (Seducătorul) a fost ales pentru coperta ediţiei americane a publicaţiei internaţionale Drawing People, The Human Figure in Contemporary Art, editată de Thames Hudson (2015).
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe