- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (26.04.2012, 13:41)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Mircea Valeriu Deacă va prelua funcţia de membru al CNA, după demisia lui Radu F. Alexandru
Mircea Valeriu Deacă va prelua funcţia de membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), după ce, joi, Radu F. Alexandru şi-a depus demisia din Consiliu, a anunţat preşedintele CNA, Răsvan Popescu.
Urmărește
478 afișări
Mircea Valeriu Deacă va prelua funcţia de membru al CNA, după demisia lui Radu F. Alexandru
"Va intra în vigoare hotărârea Parlamentului privind numirea în funcţia de membru al CNA a supleantului (lui Radu F. Alexandru, n.r.), respectiv a domnului Deacă Mircea Valeriu, cu mandat până în 22 decembrie 2012", a spus Răsvan Popescu.
Mircea Valeriu Deacă a fost numit, pe 27 martie, prin votul Parlamentului, membru supleant al lui Radu F. Alexandru în CNA, la propunerea Guvernului.
Senatorul PDL Radu F. Alexandru a fost propus de Guvern pentru a ocupa funcţia de membru titular în CNA, în locul lui Dan Grigore, care a demisionat din Consiliu pe 8 martie, în condiţiile în care mandatul lui ar fi expirat în decembrie 2012.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Armistițiul de Crăciun a reprezentat un moment istoric în timpul Primului Război Mondial. Cum s-a produs acest lucru
-
Avertismentul unor lideri europeni: NATO nu poate apăra Europa fără SUA în faţa Rusiei
-
Cel puţin 32 de persoane au supravieţuit prăbuşirii avionului în Kazahstan
-
Un avion de pasageri s-a prăbuşit în Kazahstan / Cel puţin 32 de persoane au supravieţuit
Mircea Valeriu Deacă s-a născut pe 2 decembrie 1960, la Bucureşti. A absolvit Facultatea de Filologie Română în 1983, dar şi Paris III - Sorbonne Nouvelle, IRCAV, Institutul de cercetări în cinema şi audiovizual (1990 - 1995), DEA. A avut o bursă de studii, în 1995, la Universitatea Heinrich Heine, Dusseldorf, Catedra de romanistică. De asemenea, este doctor în "studii de film şi audiovizual" la Paris III Sorbonne Nouvelle (în 1995).
Potrivit CV-ului său, în perioada 1984 - 1987, Mircea Valeriu Deacă a fost profesor de limba şi literatura română şi limba şi literatura franceză, iar între 1987 - 1990 a fost corector la ziarul Comerţul socialist. Între 1984 - 1995 a fost ziarist, critic literar şi critic de film.
Între 1987 - 1995 a avut expoziţii, din postura de artist plastic, în România, Franţa, Belgia, Anglia şi Austria. Din 1992, el este membru al Uniunii Artiştilor din Franţa. Între 1995 - 1996 a fost consultant Mediam Franţa, director concepţie şi creaţie cd-rom, iar între 1996 - 1998 consultant Fortiter Paris, agenţie de consultanţă în comunicarea corporate. Din 1998 şi până în prezent este consultant în comunicare şi publicitate, director asociat Tempea & Deac Corporate, Asociaţii Tempea & Deac.
Potrivit CV-ului său, Mircea Valeriu Deacă a fost membru al PCR, însă nu a fost angajat sau colaborator al Securităţii.
De asemenea, Mircea Valeriu Deacă a fost membru al PD din 2007 şi a fost membru fondator al PDL.
Potrivit unui interviu acordat de Mircea Deacă publicaţiei Clujeanul.ro în anul 2007, el a fost iniţiat în masonerie în 1993, în Franţa. De la 1 iulie 2005, Mircea Deacă este Marele Maestru al Marelui Orient al României.
La audierile de la comisiile de cultură ale Parlamentului, pe 27 martie, Mircea Valeriu Deacă a spus că a acceptat nominalizarea din partea Guvernului ca membru supleant al lui Radu F. Alexandru în CNA pentru că "este o chestiune de pasiune de lungă durată", încă de la sfârşitul anilor '80, când s-a apropiat de critica de cinema şi de jurnalism.
"Este o chestiune de profesionalitate şi de pasiune. Parcursul meu a fost legat de audiovizual, atât într-o zonă practică, cât şi în zona educativă, teoretică", a mai spus atunci Mircea Valeriu Deacă. El a precizat că a doua pasiune pentru el este cea civică, cea de poziţie de cetăţean în faţa statului şi în faţa legii.
Citește pe alephnews.ro: „Capace cu suflet” de Crăciun: Cum transformă Anca Tătaru deșeurile în speranță
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Asociația Caiac Smile împarte bucurie persoanelor cu dizabilități. Ionuț Stancovici: „Avem foarte multe proiecte prin care să-i ajutăm pe cei care au nevoie”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Omul care l-a împușcat pe Ceaușescu rupe tăcerea! Ultima dorință a dictatorului: „Nu doresc nimănui...”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 15:34
Avertismentul unor lideri europeni: NATO nu poate apăra Europa fără SUA în faţa Rusiei
-
astăzi, 14:43
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1036. Drone ucrainene distrug un depozit de muniţie rusesc în regiunea Rostov, potrivit SBU / Rusia lansează un atac masiv cu rachete şi drone asupra Ucrainei în dimineaţa de Crăciun / Kievul simplifică achiziţiile de drone şi echipamente de război electronic