Misterul de secole al orginii lui Cristofor Columb va fi dezvăluit. O analiză ADN va face lumină

Oamenii de ştiinţă din Spania par pregătiţi să dezvăluie adevărul despre originea exploratorului Cristofor Columb. Ei vor folosi analize ADN pentru a rezolva un mister vechi de secole, scrie Sky News.

Urmărește
261 afișări
Imaginea articolului Misterul de secole al orginii lui Cristofor Columb va fi dezvăluit. O analiză ADN va face lumină

Misterul orginii lui Cristofor Columb: O analiză ADN va face lumină

Aceştia au confirmat deja, cu ajutorul unei analize ADN, că rămăşiţele îngropate în catedrala din Sevilia, Spania, aparţin exploratorului din secolul al XV-lea.

Columb, cunoscut pentru expediţiile finanţate de Spania de la sfârşitul secolului XV, a fost subiectul multor controverse istorice, inclusiv în ceea ce priveşte naţionalitatea sa. Deşi istoria susţine că acesta provine din Genova, Italia, au apărut numeroase alte teorii, sugerând că ar fi putut fi evreu spaniol, grec, basc sau chiar portughez.

Cercetătorii, în frunte cu expertul în criminalistică Miguel Lorente, au analizat probe microscopice din rămăşiţele descoperite în Sevilia, comparându-le cu ADN-ul rudelor şi descendenţilor lui Columb. Concluziile studiului urmează să fie prezentate într-un documentar difuzat pe postul naţional spaniol TVE, intitulat „Columbus ADN: Adevărata origine”.

Lorente a confirmat că noile tehnologii au permis verificarea teoriei conform căreia rămăşiţele din Sevilia îi aparţin lui Columb, adăugând că rezultatele sunt „aproape absolut fiabile”. În ciuda acestui fapt, rămâne posibil ca o parte din rămăşiţele sale să fie încă în Caraibe sau chiar în alte locuri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
columb,
adn,
mister

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici