- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (20.06.2014, 13:44)
- Diana Pârvulescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Mobilier de birou şi instrumente de scris care au aparţinut lui Ceauşescu, scoase la licitaţie - FOTO
O garnitură de mobilier de birou din lemn de paltin şi un set de instrumente de scris Cross, placate cu aur, care au aparţinut fostului dictator Nicolae Ceauşescu, vor fi scoase la vânzare pe 25 iunie, la Bucureşti, la o licitaţie organizată de casa Artmark, informează un comunicat remis MEDIAFAX.
Urmărește
665 afișări
Mobilier de birou şi instrumente de scris care au aparţinut lui Ceauşescu, scoase la licitaţie
Licitaţia pentru garnitura de mobilier de birou din lemn de paltin, un cadou pentru a 72-a aniversare a liderului comunist Nicolae Ceauşescu, va porni de la preţul de 10.000 de euro.
Garnitura face parte din Licitaţia de Mobilier de birou şi Instrumente de scris de colecţie, alături de care este prezentă o comodă-secretaire din lemn de nuc, stil Edward al III-lea, începutul secolului XX (preţ de pornire: 450 de euro).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Din categoria de instrumente de scris de colecţie, pasionaţii vor putea alege vedeta licitaţiei - un stilou Montblanc, model Pope Julius II, din aur, decorat cu diamante şi rubine (preţ de pornire: 10.000 de euro). Un alt stilou scos la licitaţie este cel marca Tibaldi, model Da Vinci Code, din argint şi aur, ale cărui proporţii au fost calculate prin proporţia divină "Phi", conform comunicatului.
Printre exponatele licitaţiei se regăsesc şi o călimară din sidef, de la începutul secolului al XX-lea, oferită cadou ministrului George Macovescu de către Hussein al Iordaniei (preţ de pornire: 50 de euro), un set de instrumente de scris Cross, placate cu aur, care a aparţinut lui Nicolae Ceauşescu (preţ de pornire: 2.000 de euro), un set de instrumente de scris Parker, din argint şi aur, care a aparţinut lui Adrian Păunescu (preţ de pornire: 2.000 de euro) şi un coupe-papier din argint aurit, gravat cu semnătura Reginei Maria a României, 1920-1938 (preţ de pornire: 120 de euro).
Pe de altă parte, Artmark va organiza pe 24 iunie şi o licitaţie dedicată artiştilor români avangardişti, care au cunoscut aprecierea în primul rând în Occident şi mai târziu în spaţiul românesc. Printre aceştia se numeră Jules Perahim, Marcel Iancu, Victor Brauner, Max Herman Maxy, Arthur Segal, Natalia Dumitrescu, Paul Ackerman şi Hans Mattis Teutsch.
Potrivit comunicatului, un altfel de talent a fost Marcel Iancu, creator al coloniei artistice de la Ein Hod şi prezent în licitaţia Artmark cu opt opere, dintre care cea mai importantă operă este uleiul "Peisaj cu cetate" (valoare estimativă: 3.000 - 5.000 de euro).
În aceeaşi categorie se încadrează şi artistul Jules Perahim reprezentat de opera "Cei din umbră" (valoare estimativă: 10.000 - 15.000 de euro), dar care, la rândul său, numără alte cinci piese în ulei sau grafică în expoziţia licitaţiei.
Vedeta licitaţiei este "Vedere din atelierul artistului (Palma de Mallorca)", cu o valoare estimativă cuprinsă între 20.000 şi 30.000 de euro, de Arthur Segal. Tabloul este realizat în perioada apogeului acestuia, la mijlocul anilor '30, şi a făcut parte din colecţia Frank Rendall.
O altă operă scoasă la licitaţie, care face parte din colecţia George Macovescu, este sculptura "Tors de femeie" (valoare estimativă: 15.000 - 22.000 de euro), de Hans Mattis Teutsch.
Nelipsit din Licitaţia de Avangardă şi Expresionism este Victor Brauner, cel mai bine cotat pictor român avangardist, prezent cu trei piese cu valorile cuprinse între 1.000 şi 2.500 euro.
Până pe 23 şi, respectiv, 24 iunie, publicul va putea admira la Palatul Cesianu-Racoviţă o expoziţie formată din loturile Licitaţiei "Vechi Maeştri ai artei româneşti", ale Licitaţiei de Cinegetică şi Echitaţie, ale Licitaţiei de Avangardă şi Expresionism şi cele ale Licitaţiei de Mobilier de Birou şi Instrumente de Scris de Colecţie.
Primele două licitaţii vor avea loc pe 24 iunie, iar ultimele două pe 25 iunie. Toate licitaţiile vor fi organizate la Athénée Palace Hilton Bucureşti.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe