- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (15.02.2010, 16:09)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Mozart şi Haydn, la Sala Radio, pe 17 şi 19 februarie
Orchestrele şi Corul Radio vor susţine, miercuri şi vineri, concerte cu piese de W.A. Mozart şi J. Haydn, la Sala Radio din Bucureşti.
Urmărește
46 afișări
Mozart şi Haydn, la Sala Radio, pe 17 şi 19 februarie (Imagine: Mediafax Foto)
Miercuri, Orchestra de Cameră Radio, sub bagheta dirijorului Horia Andreescu, va introduce publicul în lumea clasicismului vienez, prin interpretarea "Micii serenade" de W. A. Mozart. Va urma "Concertul Nr. 3 în sol major pentru vioară şi orchestră" de W. A. Mozart, solist fiind tânărul violonist Jan Liebich, din Germania.
Partea a doua a concertului cuprinde lucrări de J. Haydn: "Serenada din cvartetul în fa major şi "Simfonia Nr. 88 în sol major".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Trăiești în Democrație, ai putere absolută. Se numește VOT!
-
Gruparea Houthi anunţă că va continua să atace Israelul în ciuda loviturilor asupra Yemenului
-
Vrancea: Bărbatul ucis din greşeală în timpul unei partide de vănătoare aduna lemne uscate
-
Crin Antonescu, despre faptul că nu există pe reţelele de socializare: Este foarte adevărat
Violonistul Jan Liebich s-a născut în Germania în 1988 şi a început studiul viorii la vârsta de 6 ani. A urmat cursurile Universităţii de Muzică din Köln, la clasa violonistei Mihaela Martin, iar în prezent este student la Academia de Muzică şi Teatru din München, la clasa profesoarei Ana Chumachenco.
A participat la cursurile de perfecţionare din cadrul Festivalului Schleswig-Holstein (Germania) în 2006 şi la Academia Festivalului Verbier (Elveţia) în 2007. În anul 2004 a obţinut premiul I ca solist, iar în 2006, ca interpret de muzică de cameră la Concursul "Tineri muzicieni" din Germania, succese ce i-au adus numeroase invitaţii de a susţine recitaluri şi concerte, cum au fost cele de la casele memoriale Beethoven şi Schumann din Bonn, scena Tonhalle din Düsseldorf (Germania), Festivalul Pablo Casals (Prades, Franţa), Biella (Italy), Schaffhausen (Elveţia).
În 2004 şi 2005 a fost invitat să participe la proiectul "Mit Musik Miteinander", organizat de Krönberg Academy din Germania.
Publicul bucureştean a avut ocazia de a-l asculta în recital la Ateneul Român, în noiembrie 2007, şi în concert cu Orchestra Naţională Radio, în noiembrie 2008. De atunci, cariera lui Jan Liebich continuă aceeaşi linie ascendentă, violonistul fiind prezent în 2009 pe scene din Santander (Spania), Lenk (Elveţia) şi München (Germania).
Orchestra Naţională Radio, dirijată de Cristian Brâncuşi, va aduce vineri, de la ora 19.00, un "Omagiu lui Enescu", interpretând lucrarea cu acelaşi titlu de Theodor Grigoriu. Programul va continua cu "Simfonia Nr. 36 în do major Linz" şi "Misa încoronării în do major" de W. A. Mozart. Solişti sunt soprana Mihaela Stanciu, mezzosoprana Oana Andra, tenorul Răzvan Ţuculescu şi basul Pompeiu Hărăşteanu. Participă Corul Academic Radio, pregătit de dirijorul Dan Mihai Goia.
Citește pe alephnews.ro: Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:47
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. Ucraina ar putea fi nevoită să se retragă din regiunea Kursk până în primăvară, avertizează oficialii americani / Rusia creşte producţia de drone Shahed la fabrica din Tatarstan / ISW: Putin respinge planul de pace elaborat de echipa lui Trump / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale
-
ieri, 22:26
Vrancea: Bărbatul ucis din greşeală în timpul unei partide de vănătoare aduna lemne uscate