- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (01.10.2012, 15:52)
- Alina Dan - Mediafax ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Muzeul Antipa a lansat proiectul "Muzeul Tuturor", dedicat persoanelor cu dizabilităţi
Muzeul "Grigore Antipa" din Bucureşti a demarat, luni, proiectul "Muzeul Tuturor", care înlesneşte accesul persoanelor cu dizabilităţi la patrimoniul cultural al muzeului.
Urmărește
256 afișări
Muzeul Antipa a lansat proiectul "Muzeul Tuturor", dedicat persoanelor cu dizabilităţi (Imagine Arhiva: Razvan Chirita/Mediafax Foto)
De la redeschidere, în septembrie 2011, Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" a desfăşurat mai multe proiecte dedicate persoanelor cu dizabilităţi, cu prilejul cărora instituţia a fost dotată cu rampe de acces pentru persoanele cu dizabilităţi locomotorii, cu un bazorelief cu explicaţii în Braille, cu şase cutii cu piese ce pot fi atinse, dar şi cu alte instrumente special create pentru această categorie de vizitatori.
Cu toate acestea, s-a considerat că aceste dotări erau insuficiente pentru a permite tuturor persoanelor cu dizabilităţi accesul la informaţie, dar şi interacţiunea acestora cu numeroasele piese prezentate în expoziţia permanentă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Lasconi: Promit că voi da totul pentru a mă ridica la aşteptările voastre
-
Cum explică PNL scorul dezastruos. Deputat: Guvernarea cu PSD ne-a costat, al doilea mandat al lui Iohannis ne-a îngropat
-
Iulian Anghel, editor politic ZF: Cum l-am cunoscut pe Călin Georgescu
Astfel, a fost demarat proiectul "Muzeul Tuturor", care contribuie la facilitarea accesului persoanelor cu dizabilităţi la informaţia culturală şi la evenimentele culturale organizate de Muzeul Antipa.
Iniţiatorii proiectului au instalat 20 bazoreliefuri ce prezintă dioramele din expoziţia permanentă, cu explicaţii Braille, dar şi covoare tactile pentru deplasarea în siguranţă a nevăzătorilor. De asemenea, tot în cadrul proiectului, sunt organizate vizite în colecţii pentru persoanele cu dizabilităţi de auz, dar şi ateliere de artă plastică inspirate din istoria naturală, pentru persoanele cu dizabilităţi locomotorii, sau audiţii de sunete din natură pentru persoanele cu dizabilităţi de vedere.
De asemenea, doi dintre muzeografi au fost instruiţi în limbajul mimico-gestual pentru organizarea de ghidaje în expoziţie.
Prin proiectul "Muzeul Tuturor", primul proiect de acest tip şi de această amploare dedicat persoanelor cu dizabilităţi, Muzeul "Grigore Antipa" devine prima instituţie de profil din România dotată cu sisteme specifice facilitării accesului acestui gen de public.
"Obiectivul acestui proiect este de a semnala, informa şi demara un proces de conştientizare a societăţii din România referitor la importanţa accesului la informaţie al tuturor categoriilor de vizitatori, dar şi la nevoile şi drepturile persoanelor cu dizabilităţi. Acest proiect a fost implementat cu ajutorul sponsorului principal Orange România, căruia îi mulţumim pentru sprijin. Compania a susţinut proiectul printr-o sponsorizare în valoare de 20.000 de euro", a spus Diana Ion, muzeograf în cadrul Muzeului Antipa.
Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" a fost închis pentru renovare şi modernizarea expoziţiei permanente în ianuarie 2009 şi redeschis pe 17 septembrie anul trecut. Actualul patrimoniu al muzeului este format din colecţii zoologice, de minerale şi roci, paleontologice şi etnografice. În urma colectărilor realizate de specialişti din ţară şi străinătate, a donaţiilor şi achiziţiilor, colecţiile muzeului au sporit permanent, astfel că, în prezent, ele cuprind peste 2 milioane de piese, dintre care circa 2.000 sunt expuse.
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Legătura neștiută dintre Călin Georgescu și Elena Lasconi! Dezvăluirea făcută de Dan Diaconescu
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe