- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (22.04.2015, 18:37)
- Diana Pârvulescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Nadia Tunsu şi Ionuţ Munteanu, audiaţi pentru funcţiile de directori ICR Istanbul, respectiv ICR Praga
Nadia Tunsu, directorul Departamentului de Relaţii Internaţionale şi Afaceri Europene din Ministerul Culturii, şi Ionuţ Munteanu, consilier al Comisiei Parlamentare UNESCO, vor fi audiaţi, pe 28 aprilie, pentru funcţiile de directori ai Institutului Cultural Român (ICR) Istanbul, respectiv Praga.
Urmărește
612 afișări
Nadia Tunsu şi Ionuţ Munteanu, audiaţi pentru funcţiile de directori ICR Istanbul, respectiv ICR Praga (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)
Comisiile pentru cultură şi politică externă din Senat se vor reuni în şedinţă comună marţi, de la ora 11.30, pentru audierea Nadiei Tunsu şi a lui Ionuţ Munteanu, au declarat, joi, pentru MEDIAFAX surse parlamentare.
Până la momentul difuzării acestei ştiri, nu a fost înaintată nicio propunere pentru funcţia de director al ICR Paris, după ce Yvette Fulicea, implicată în scandalul invitaţiilor de la Ambasada României din Paris, şi-a prezentat demisia, în luna februarie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Gabriel Cotabiță a murit la vârsta de 69 de ani
-
Prag depăşit. Peste 150.000 de români au votat în străinătate la alegerile prezidenţiale
-
Atenţionare de călătorie în Italia din cauza unei greve în transportul feroviar
-
În Schengen, dar cu controale la graniţă. Surse bulgare: controalele la frontierele terestre vor rămâne în vigoare timp de cel puţin şase luni după aderare. Excepţie pentru graniţa Bulgaria-Grecia
În prezent, ICR Praga este condus de Veronica Miclea, director adjunct al instituţiei, având în vedere că, pe 24 aprilie 2014, Mircea Dan Duţă şi-a încheiat mandatul în fruntea acestei instituţii.
La ICR Istanbul, director a fost, până în luna februarie, Silvana Rachieru, care a ocupat această funcţie din 2011. În iunie 2013, Andrei Marga, pe atunci preşedintele Institutului Cultural Român (ICR), a cerut eliberarea din funcţie a directorului ICR Istanbul, Silvana Rachieru, şi a directorului ICR Madrid, Ioana Anghel, precum şi a directorilor adjuncţi ai celor două filiale. De asemenea, în aceeaşi lună, Andrei Marga şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al ICR, la câteva ore după ce membrii comisiilor de cultură şi politică externă din Senat au cerut revocarea din funcţie a acestuia. Solicitarea lui Marga privindu-le pe Silvana Rachieru şi Ioana Anghel nu a mai fost discutată în Comisiile pentru cultură şi politică externă din Senat.
Procedura în cazul propunerilor pentru funcţiile de directori ai filialelor ICR este aceeaşi ca în cazul numirilor ambasadorilor, doar că votul din comisie nu este consultativ, ci obligatoriu.
Guvernul a adoptat, pe 13 iunie 2012, Ordonanţa de Urgenţă (OUG 27/2012) prin care ICR trece de sub autoritatea preşedintelui în subordinea Senatului, care numeşte atât conducerea operativă a institutului, cât şi membri ai consiliului de conducere.
Misiunea Institutului Cultural Român este promovarea culturii şi civilizaţiei naţionale în ţară şi în afara ei, potrivit site-ului instituţiei. Creşterea vizibilităţii valorilor culturale româneşti în lume constituie scopul principal al activităţilor desfăşurate de ICR. Activitatea Institutului Cultural Român este înţeleasă ca o modalitate complementară de atingere a obiectivelor strategice ale României, alături de iniţiativele externe de factură politică şi economică. O direcţie prioritară de acţiune a ICR priveşte comunităţile din ţările vecine în care limba româna este vorbită ca limbă maternă.
În prezent, reţeaua institutelor culturale româneşti din străinătate cuprinde 17 institute - Berlin, Bruxelles, Chişinău, Istanbul, Lisabona, Londra, Madrid, New York, Paris, Praga, Roma, Stockholm, Tel Aviv, Varşovia, Veneţia, Viena şi Budapesta, care a primit, în decembrie 2007, o extensie la Seghedin.
Citește pe alephnews.ro: Moscova nu are bani nici să câștige războiul cu Ucraina, nici să piardă. Care este situația economică a Rusiei
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ce a primit o clientă, după ce a comandat piept de pui în restaurantul lui Dani Oțil: „M-am îmbolnăvit pe loc”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe