- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (03.04.2013, 15:53)
- Oana Ghita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Nae Caranfil şi Nicolae Mărgineanu, cea mai mare finanţare la concursul de proiecte CNC
Regizorii Nae Caranfil şi Nicolae Mărgineanu au obţinut cea mai mare finanţare, câte 990.000 de lei, la cea mai recentă ediţie a concursului de proiecte organizat de Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC), pentru titlurile "6,9 pe scara Richter", respectiv "Poarta Albă".
Urmărește
881 afișări
Nae Caranfil (Imagine: Emil Badea/ Mediafax Foto)
Potrivit site-ului Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC), proiectul lui Caranfil, care semnează şi scenariul, este produs de Mobra Film (Cristian Mungiu). Proiectul lui Mărgineanu este produs de regizor, pentru Ager Film. De altfel, Nicolae Mărgineanu semnează scenariul pentru "Poarta Albă", alături de Oana Cajal.
Rezultatele concursului de proiecte cinematografice, sesiunea din 2012, au fost anunţate miercuri.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Coaliția PSD-PNL-UDMR stabilește datele alegerilor prezidențiale. Primul tur, înainte de Paște?
-
Noul decret al lui Putin desemnează Ucraina drept sursă principală de „extremism” şi introduce conceptul de „rusofobie”
-
Elon Musk susţine partidul AfD într-un articol de opinie publicat într-un ziar german
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Zelenski sugerează schimbări importante în structura de personal / Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
Pe locul al doilea în ordinea creditelor alocate se află proiectul "Un etaj mai jos", care va fi regizat de Radu Muntean, după un scenariu pe care acesta îl semnează alături de Alex Baciu şi Răzvan Rădulescu. Filmul ce va fi produs de Multi Media Est (Dragoş Vâlcu) a obţinut un credit de 921.000 de lei.
Proiectul lui Radu Jude "Aferim!" (după un scenariu semnat de Jude şi Florin Lăzărescu şi produs de Ada Solomon pentru Hi Film) a obţinut un credit de 811.000 de lei, situându-se pe locul al treilea.
Proiectul regizorului Stere Gulea "Rădăcini", care va fi realizat după un scenariu de Dan Nuţu, a obţinut un credit de 790.000 de lei. Proiectul va fi produs de casa Mandragora (Anca Puiu).
Proiectul lui Marian Crişan "Orizont a.k.a. Pădurea", care va fi produs de Mandragora Movies (Bobby Păunescu), a obţinut un credit de 614.000 de lei, în timp ce proiectul lui Adrian Sitaru "Fixeur", care va fi produs de 4 Proof Film (Monica Lăzurean Gorgan) şi va fi realizat după un scenariu de Adrian şi Claudia Silişteanu, a obţinut o finanţare de 290.000 de lei.
La secţiunea "Lungmetraj debut", cea mai mare finanţare a obţinut-o Ana Cristina Iacob - 800.000 de lei, pentru "Liceenii 2000". Filmul este produs de MediaPro Pictures (Cosmin Andrei Ion), iar scenariul acestui proiect este semnat de Ana Cristina Iacob, Alexandru Molico şi Alexandra Caraman.
Cel de-al doilea proiect finanţat este "Nu mă atinge-mă", debutul în lungmetraj ficţiune al Adinei Pintilie. "Nu mă atinge-mă", realizat după un scenariu semnat de Pintilie, va fi produs de 4 Proof Film (Monica Lăzurean Gorgan).
La categoria "Dezvoltare" au fost finanţate trei proiecte, cu câte 33.532 de lei. Astfel, casa de producţie Mandragora (Anca Puiu, Cristi Puiu) a obţinut credit pentru dezvoltarea a două proiecte: "Urma" (regia şi scenariul Dorian Boguţă) şi "Evanghelia după Pinocchio" (scenariul Tudor Botezatu şi Şerban Adrian).
De asemenea, Multi Media Est (Dragoş Vâlcu) a primit credit pentru dezvoltarea proiectului "Vasile" (regia: Bogdan Bărbulescu, scenariul: Radu Matei Bărbulescu).
La categoria "Documentar", cea mai mare finanţare a fost obţinută de casa de producţie Aparte (Anca Damian) - 424.000 de lei. Regia acestui documentar este semnată de Anca Damian, care semnează şi scenariul, alături de Ania Winkler.
Două proiecte de documentar au mai fost finanţate cu câte 350.000 de lei - "Despre sine şi celălalt" (producător - Alexandru Teodorescu, Saga Film, regizor - Ioan Cristian Piţurescu) şi "Un veac fără tezaur" (producător Ada Vertan - Astra Entertainment, regizor - Dan Necşulea).
De asemenea, la această categorie a fost finanţat proiectul "Drumul regelui", produs de Fundaţia Astra Film (Dumitru Budrala) şi regizat de Budrala după un scenariu de Adina Vărgatu. Acest proiect a fost finanţat cu o sumă de 240.000 de lei.
La secţiunea "Scurtmetraj", cea mai mare finanţare a fost obţinută de proiectul "Omnibus Anonimul" - 329.000 de lei. Proiectul este produs de Saga Film (Alexandru Teodorescu) şi regizat de Dorian Boguţă şi Emanuel Pârvu.
Călin Netzer, care anul acesta a obţinut premiul Ursul de Aur la Festivalul de Film de la Berlin, a primit un credit de 150.000 de lei pentru proiectul "Ninel", pe care îl va regiza şi produce, pentru Parada Film, după un scenariu de Alina Apostu.
Proiectul "Sthorzina", regizat de Dan Radu Mihai, care semnează şi scenariul, şi produs de Dan Burlac (pentru Elefant Film) a primit un credit de 112.000 de lei.
La categoria "Scurtmetraj" a mai fost finanţat proiectul "Cai putere", regizat de Daniel Sandu şi produs de Velvet Moraru pentru Icon Production. Filmul a primit un credit de 109.000 de lei.
La categoria "Animaţie" au fost finanţate patru proiecte, cea mai mare finanţare fiind acordată peliculei "Linxy", produsă de Aldmagic Film (Laura Tamaş) şi regizată de Laura Tamaş şi Andrei Ştefan Haiduc - 400.000 de lei.
Proiectul "Aventura digitală" (produs de Opal Production - Radu Nicolae şi regizat de Dan Neda) a primit un credit de 226.000 de lei. Proiectul "Spre Sud", regizat de Ana Boariu şi produs de Fundaţia Arte Vizuale (Vivi Drăgan Vasile) a primit un credit de 207.000 de lei. Totodată, proiectul "Dimineaţa de carton", produs de Film Production (Helga Fodorean) şi regizat de Roxana Benţu, a primit un credit de 154.000 de lei.
La ediţia precedentă a concursului organizat de CNC, regizorul Cristian Mungiu a obţinut cea mai mare finanţare, 1.188.000 de lei, pentru cel mai nou film al său, "După dealuri", care a fost deja lansat în cinematografe. Filmul a fost recompensat la ediţia de anul trecut a Festivalului de la Cannes cu premiul pentru scenariu (Cristian Mungiu) şi cel pentru interpretare, acordat ex-aequo, actriţelor Cristina Flutur şi Cosmina Stratan.
Citește pe alephnews.ro: Sonda Parker Solar Probe a ajuns la 6,1 milioane kilometri față de Soare. Cristian Român: „A zburat cu cea mai mare viteză atinsă vreodată de un obiect creat de mâna omului”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
GALERIE FOTO. S-au despărțit de Crăciun! Manechinul a șters toate pozele cu fotbalistul de pe rețelele de socializare
PROSPORT.RO
Care sunt cele două CUVINTE din limba română pe care le-ai folosit greșit până acum. Le auzi tot timpul de sărbători
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe