- Home
- Cultură-Media
- PARIS, (04.03.2013, 11:44)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Natalie Nougayrède, prima femeie aleasă pentru a conduce cotidianul Le Monde
Jurnalista Natalie Nougayrède a devenit prima femeie aleasă pentru a conduce cotidianul francez Le Monde, după ce numirea ei în funcţie a fost confirmată, cu o largă majoritate, de membrii comitetului redacţional (Société des Rédacteurs du Monde/ SRM).
Urmărește
156 afișări
Natalie Nougayrède (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)
Candidatura ei a fost aprobată cu 79,4% din totalul voturilor exprimate, depăşind cu mult pragul minim de 60%.
Natalie Nougayrède, o jurnalistă experimentată în vârstă de 46 de ani, care a lucrat până acum pentru departamentul Serviciul internaţional, îi urmează în funcţie lui Erik Izraelewicz, care a murit în noiembrie, în urma unei crize cardiace. Ea şi-a exprimat din nou vineri, în faţa redactorilor de la Le Monde, "dorinţa de a face excelenţă" cu acest cotidian şi i-a îndemnat pe toţi angajaţii publicaţiei să răspundă cu toţii provocărilor generate de domeniul digital.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
Natalie Nougayrède a fost aleasă de acţionarii cotidianului, Pierre Bergé, Xavier Niel şi Matthieu Pigasse, dintre alţi patru candidaţi interni. Nominalizarea ei a fost apoi supusă voturilor exprimate de cei 450 de membri ai SRM.
Joi, Nougayrède a primit sprijinul Consiliului de administraţie al SRM, ai cărui membri au considerat că, "prin parcursul ei profesional şi prin experienţa ei de pe teren, ea este apreciată atât în Franţa, cât şi în străinătate". "Felul în care ea înţelege mizele internaţionale o va ajuta să dezvolte Le Monde pe toate suporturile", atât tipărite, cât şi digitale.
Natalie Nougayrède, care nu a ocupat niciodată funcţii de conducere în trecut, a făcut primii ei paşi la Le Monde în 1996, unde a început să lucreze în calitate de jurnalist-corespondent în Ucraina şi apoi la Moscova. S-a alăturat apoi echipei din redacţia pariziană a departamentului de ştiri externe.
A câştigat în 2005 premiul Albert-Londres, pentru reportajele sale din Cecenia şi pentru acoperirea din punct de vedere mediatic a tragediei produse la şcoala din Beslan.
Potrivit statutului acestui cotidian, "directorul ziarului întruchipează Le Monde şi valorile sale. El este singurul responsabil de strategia editorială şi de conţinuturile sale. Îi revine sarcina de a face angajări şi de a face propuneri, fără a suferi nicio presiune. Nu trebuie să răspundă pentru alegerile sale editoriale în faţa acţionarilor, a administratorilor şi a departamentului de publicitate".
Desemnată director la Le Monde pentru un mandat de şase ani, Natalie Nougayrède a anunţat că va continua liniile trasate de Erik Izraelewicz, care a lansat programul de reînnoire a cotidianului, revista M, noile publicaţii săptămânale, apropiind echipele de la Le Monde şi de la Monde.fr, promovând tipărirea simultană a ziarului la Paris şi în provincie.
Deşi situaţia financiară a grupului Le Monde s-a redresat după recapitalizare şi după sosirea unor noi acţionari, difuzarea versiunii sale tipărite a cunoscut o nouă scădere în 2012 - difuzarea din Franţa a scăzut cu 1,59%, ajungând la 288.113 exemplare vândute, iar difuzarea totală (Franţa şi internaţional) a scăzut cu 2,17% până la 325.295 de exemplare vândute.
În schimb, activitatea digitală a rămas prosperă, site-ul lemonde.fr. înregistrând doar în luna ianuarie 63,3 milioane de vizitatori (61,7 milioane de vizitatori în 2012) cu 279,8 milioane de pagini vizualizate.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 07:50
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
astăzi, 07:23
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1034. Zelenski cere diplomaţilor să modeleze opinia publică din străinătate cu privire la aderarea Ucrainei la NATO / Trump aşteaptă o întâlnire cu Putin pentru a încheia războiul