"Nautilus", cel mai cunoscut brand de science fiction din România, se reinventează din luna martie

"Nautilus", cel mai cunoscut brand de science fiction din România, se reinventează, începând din luna martie, şi le propune cititorilor săi o nouă experienţă vizuală, un nou format şi concept grafic, care reflectă lumea din prezent şi se aliniază la standardele internaţionale.

Urmărește
208 afișări
Imaginea articolului "Nautilus", cel mai cunoscut brand de science fiction din România, se reinventează din luna martie

"Nautilus", cel mai cunoscut brand de science fiction din România, se reinventează din luna martie (Imagine: Publimedia/Shutterstock)

Astfel, în martie şi aprilie vor apărea primele volume în noua prezentare: "Robopocalipsa", de Daniel H. Wilson, "Hoţul cuantic", de Hannu Rajaniemi, şi "Furnicile", de Bernard Werber. Cele trei titluri ilustrează preocuparea pentru noile tendinţe din literatura SF, un gen care câştigă din ce în ce mai mulţi cititori, precum şi interesul pentru cărţile care merită oricând să fie redescoperite, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

"Colecţia «Nautilus» are o lungă istorie de a privi întotdeauna înspre viitor: prin autorii de canon pe care îi publică, prin ideile pe care le promovează şi acum, printr-o prezentare grafică originală, atractivă pentru noile generaţii de cititori", a declarat Ana Nicolau, coordonatorul colecţiei "Nautilus".

Primul titlu din colecţia "Nautilus" a fost publicat în 1992, romanul cult "Vânătorul de recompense" (reeditat sub titlul "Furnica electrică"), de Philip K. Dick, seria continuând cu volume ale scriitorului american Norman Spinrad şi fraţii Strugaţki. S-a impus definitiv pe piaţă şi printre iubitorii de SF cu seriile "Dune", de Frank Herbert, şi "Fundaţia", de Isaac Asimov, volume de Stanislaw Lem, Kim Stanley Robinson, Ursula K. le Guin şi Bernard Werber.

După 2005, formatul şi estetica colecţiei s-au schimbat, iar dinamica traducerilor s-a accelerat, Nemira începând publicarea tot mai rapidă a celor mai în vogă romane science fiction din lume. Până în prezent, în colecţia "Nautilus SF" au fost publicate peste 500 de titluri şi include serii de autor George R.R. Martin, Philip K. Dick, Orson Scott Card, Arthur C. Clarke, Suzanne Collins, Gardner Dozois, Vernor Vinge, Dan Simmons, Peter F. Hamilton, dar şi autori români contemporani precum Sebastian A. Corn, Marian Truţă, Dănuţ Ungureanu, Cristian M. Teodorescu şi clasici, în seria "Maeştrii SF-ului românesc", precum Felix Aderca, George Anania şi Vladimir Colin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici