- Home
- Cultură-Media
- LONDRA, (10.04.2013, 16:52)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Neajunsurile prieteniei pe FACEBOOK
Oamenii sunt mai fericiţi şi râd cu 50% mai mult atunci când se văd faţă în faţă decât atunci când vorbesc cu prietenii pe Facebook, afirmă autorii unui studiu recent, potrivit căruia calitatea, nu cantitatea reprezintă cel mai important aspect al comunicării interumane.
Urmărește
725 afișări
Neajunsurile prieteniei pe Facebook (Imagine: Shutterstock)
Prietenii de pe Facebook nu reprezintă un substitut pentru cei din viaţa reală, afirmă psihologii britanici.
Astfel, oamenii sunt mai fericiţi şi râd cu 50% mai mult atunci când vorbesc faţă în faţă cu prietenii lor sau prin intermediul camerelor web, decât atunci când discută cu prietenii lor virtuali de pe site-urile de socializare, relatează dailymail.co.uk.
Sam Roberts, lector la Universitatea Chester, spune că aceste site-uri nu par să îi ajute pe oameni să îşi facă prieteni adevăraţi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Utilizând două chestionare, profesorul britanic a descoperit faptul că nu există nicio legătură între folosirea intensivă a platformei Facebook şi oamenii care au mai mulţi prieteni şi relaţii emoţionale mai intense.
Studiul profesorului Sam Roberts a fost prezentat marţi la conferinţa organizată de British Psychological Society în oraşul Harrogate.
"Concluzia este aceea că relaţiile noastre nu sunt dependente de cantitatea comunicării noastre. Ele depind de calitatea acesteia. Chiar şi chat-ul pe Skype este mai bun şi creşte calitatea comunicării în comparaţie cu timpul petrecut pe Facebook", spune acesta.
Pe de altă parte, nici vorbitul la telefon sau expedierea şi primirea de SMS-uri nu îi face pe oameni să se simtă la fel de bine ca atunci când zâmbesc şi râd alături de prietenii lor din viaţa reală.
Oamenii consideră că relaţiile care le aduc cele mai mari satisfacţii provin din rândul acelora stabilite cu un cerc restrâns de prieteni, alcătuit din cel mult 10 persoane pe care fiecare le consideră importante în viaţa sa.
Cu aceste persoane, nu contează tipul de platformă media care este folosită pentru a comunica.
Însă oamenii care vor "să intre în contact cu lumea întreagă" prin intermediul Facebook sunt condamnaţi la dezamăgire, întrucât, din cauza numărului mare de contacte, se implică prea puţin în fiecare dintre acestea.
Într-un al treilea studiu, profesorul britanic le-a cerut voluntarilor să interacţioneze cu prietenii lor faţă în faţă sau pe Skype şi să ţină un jurnal al acestor conversaţii timp de 14 zile.
Aceste comunicări au fost comparate cu interacţiunile prin telefon, mesagerie instant, SMS şi site-uri de socializare.
Persoanele care au interacţionat faţă în faţă sau pe Skype au râs cu 50% mai mult şi a reieşit că sunt considerabil mai fericite decât pasionaţii comunicării pe platformele de socializare.
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe