- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (19.03.2014, 19:09)
- Diana Pârvulescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Neînţelegeri între Biblioteca Naţională şi Ministerul Culturii privind serviciile de mentenanţă pentru sediul lor
Serviciile de mentenanţă ale Bibliotecii Naţionale a României fac subiectul unor neînţelegeri între instituţie şi Ministerul Culturii (MC), în condiţiile în care responsabilităţile privind administrarea clădirii în care îşi au sediul nu sunt stabilite în mod clar.
Urmărește
192 afișări
Neînţelegeri între Biblioteca Naţională şi MC privind serviciile de mentenanţă pentru sediul lor (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)
Luni, un dialog al comisarului european pentru Agricultură, Dacian Cioloş, cu cetăţenii a fost întrerupt după doar 45 de minute, după ce un senzor de la etajul al cincilea s-a declanşat, pornind astfel sistemul de ventilaţie. Evenimentul a fost astfel întrerupt din cauza zgomotului făcut de ventilaţie. După o oră, moderatorul dialogului a anunţat că evenimentul nu mai putea fi reluat, întrucât sistemul de ventilaţie nu putea fi oprit.
Surse din cadrul Bibliotecii Naţionale au precizat, luni, pentru MEDIAFAX că problema nu a putut fi rezolvată la timp pentru a continua discuţia, întrucât instituţia nu dispune de servicii de mentenanţă, reprezentanţii instituţiei rugând specialiştii unei firme să vină să oprească softul.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Cum explică PNL scorul dezastruos. Deputat: Guvernarea cu PSD ne-a costat, al doilea mandat al lui Iohannis ne-a îngropat
-
Iulian Anghel, editor politic ZF: Cum l-am cunoscut pe Călin Georgescu
-
Răsturnare de situaţie: Elena Lasconi îl depăşeşte pe Marcel Ciolacu. Pentru prima dată în istorie PSD ar putea să nu aibă candidat în turul 2
"Biblioteca Naţională nu are contract cu acea firmă, deoarece nu noi administrăm clădirea. I-am rugat să vină pentru că este o situaţie de urgenţă. Se pare că nici ministerul (Culturii, n.r.) nu are contract de mentenanţă, pentru că una dintre discuţii era că, atunci când se va face un contract de mentenanţă cu o anumită firmă, aceasta să preia şi spaţiile pentru evenimente", a spus sursa citată.
În acest context, Ministerul Culturii a precizat, într-un răspuns solicitat de MEDIAFAX, că suma alocată în bugetul MC pentru astfel de servicii este de 2.000.000 lei, că "procesul de delimitare clară a responsabilităţilor privind administrarea clădirii Bibliotecii Naţionale a României este în curs, întrucât Blocul Naţional Sindical - ramura Cultură a solicitat negocieri pentru modificarea prevederilor HG nr. 862/2013 privind înscrierea în inventarul centralizat al bunurilor care alcătuiesc domeniul public al statului".
"Astfel, o primă concluzie a întrevederii ministrului Culturii, vicepremierul Kelemen Hunor, din data de 13 martie cu reprezentanţi ai Blocului Naţional Sindical a fost constituirea unui grup de lucru care să aducă modificări la HG nr. 862 din noiembrie 2013, în sensul schimbării datelor de identificare a arealurilor aşa cum, în prezent, acestea sunt prevăzute în anexa nr. 3 a actului normativ menţionat. Aşadar, numai după ce reprezentanţii Blocului Naţional Sindical, ai Bibliotecii şi ai Ministerului Culturii vor agrea o formă finală a HG nr. 862/2013, se vor putea stabili care sunt, cu exactitate, responsabilităţile privind administrarea clădirii Bibliotecii Naţionale. Menţionăm, însă, că aceste atribuţii vor viza buna întreţinere a instalaţiilor, dotărilor şi spaţiilor, astfel încât acestea să asigure condiţiile optime pentru desfăşurarea activităţilor specifice Bibliotecii Naţionale şi Ministerului Culturii", se mai arată în răspunsul citat.
Pe de altă parte, Ministerul Culturii a precizat că "a fost prevăzută în Programul Anual de Achiziţii pentru anul în curs o sumă estimativă în vederea achiziţionării unor servicii de mentenanţă pentru spaţiile pe care le administrează în imobilul situat în Bulevardul Unirii nr. 22, sector 3, Bucureşti".
"Noul sediu al Bibliotecii Naţionale a României, finalizat în noiembrie 2011 şi redeschis publicului în mai 2012, reprezintă cea mai importantă investiţie în infrastructura culturală din perioada postdecembristă. Costurile de construire a întregului imobil se ridică la aproximativ 150 milioane de euro, din care 104,8 milioane numai investiţia derulată prin Unitatea de Management a Proiectului în cadrul Acordului-cadru de împrumut parafat de Guvernul României cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei în 2007. Clădirea nu este doar una modernă, cu numeroase facilităţi, ci şi una extrem de vastă, situându-se pe locul 2 în România, după Palatul Parlamentului şi frecventată de un număr important de cititori şi vizitatori. O astfel de construcţie presupune un efort serios de natură financiară şi de resurse umane calificate pentru asigurarea mentenanţei. Tocmai de aceea, Ministerul Culturii a prevăzut în Programul Anual de Achiziţii pentru anul în curs o sumă estimativă, în vederea achiziţionării unor servicii de mentenanţă pentru spaţiile pe care le administrează în imobilului situat în Bulevardul Unirii nr. 22, sector 3, Bucureşti", se arată în răspunsul Ministerului Culturii la soclitarea MEDIAFAX.
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ce legătură are Vladimir Putin cu Cătălin Georgescu? Presa din Rusia EXULTĂ după victoria năucitoare
CANCAN.RO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:51
-
astăzi, 10:43
Ruşii au atacat infrastructura energetică din regiunea Nikolaev din Ucraina