Nemira publică o nouă ediţie din celebra seria SF "Dune"

"Dune", una dintre cele mai celebre serii din literatura SF mondială, scrisă de Frank Herbert, revine la Nemira într-o ediţie de excepţie, cartonată, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Urmărește
832 afișări
Imaginea articolului Nemira publică o nouă ediţie din celebra seria SF "Dune"

Nemira publică o nouă ediţie din celebra seria SF "Dune"

Editura Nemira va publica, până la sfârşitul anului, în ediţie cartonată şi într-o prezentare cu totul specială, toate cele şase volume pe care le cuprinde saga lui Fank Herbert. Din serie au apărut deja primele două volume, "Dune" şi "Mântuitorul Dunei".

Triumf suprem al imaginaţiei, acţiunea romanului cu care se deschide seria "Dune", vândută în milioane de exemplare în lumea întreagă, se desfăşoară pe planeta Arrakis, unde Paul Atreides se va transforma în misteriosul Muad'Dib. Eroul se va răzbuna pe cei care i-au trădat familia şi va împlini cel mai vechi şi cel mai arzător vis al omenirii. O combinaţie uimitoare de aventură, spirit mistic şi forţă vizionară, prima carte dintr-una din cele mai importante serii din literatura SF este o lectură obligatorie pentru cititorii de toate vârstele.

Frank Herbert (1920 - 1986) este unul dintre cei mai cunoscuţi şi mai apreciaţi scriitori de literatură SF din lume, iar opera sa se numără printre scrierile clasice ale genului.

Romanul "Dune", primul din seria omonimă, este cel mai vândut volum SF din toate timpurile. A fost publicat în revista Analog, în 1963 şi 1965, şi a fost recompensat cu premiile Nebula şi Hugo (1965). Cartea a cucerit imediat critica de specialitate şi publicul larg, devenind din ce în ce mai populară.

După "Dune" au urmat romanele "Mântuitorul Dunei" (1969) şi "Copiii Dunei" (1976), care a devenit primul bestseller cartonat din istoria literaturii SF. Seria a continuat cu "Împăratul-zeu al Dunei" (1981), "Ereticii Dunei" (1984) şi "Canonicatul Dunei" (1985).

În 1984, a fost lansat pe marile ecrane filmul "Dune", regizat de David Lynch şi produs de Universal Pictures, iar mai târziu seria a stat la baza mai multor ecranizări. După moartea autorului, care plănuia să continue seria cu un alt roman, Brain Herbert şi Kevin J. Anderson aveau să continue opera lui Frank Herbert cu seriile "Prelude to Dune" ("House Atreides" - 1999, "House Harkonnen" - 2000, "House Corrion" - 2001), "Legends of Dune" ("The Butlerian Jihad" - 2002, "The Machine Crusade" - 2003 şi "The Battle of Corrin" - 2004) şi "Heroes of Dune" ("Paul of Dune" - 2008, "The Winds of Dune" - 2009, "Sisterhood of Dune" - 2012).

Frank Herbert avea o personalitate multiplă, cu un mod complex de gândire, iar opera sa de căpătâi reflectă în bună măsură modul său de a fi. Chiar dacă romanele care alcătuiesc seria "Dune" sunt scrieri clasice, structurate pe mai multe niveluri de înţelegere, seria se dovedeşte a fi una dintre cele mai complexe opere SF scrise vreodată. Curiozitatea şi spiritul independent caracteristice lui Frank Herbert i-au creat acestuia multe probleme încă din prima parte a vieţii şi l-au pus în situaţii dificile mai târziu. De exemplu, cel care avea să devină autorul unuia dintre cele mai importante romane SF nu a absolvit liceul, deoarece dorea să înveţe doar ceea ce-l interesa cu adevărat şi a refuzat sa urmeze anumite cursuri obligatorii. La maturitate, Frank Herbert s-a străduit o perioadă îndelungată să-şi încropească o existenţă normală, trecând de la un serviciu la altul şi mutându-se dintr-un oraş în altul. A fost atât de independent încât chiar a scris numai ceea ce a simţit că trebuie să scrie.

În total, Frank Herbert a scris aproximativ 30 de cărţi şi antologii de povestiri, incluzând şi cele şase cărţi din seria "Dune". Toate au devenit bestselleruri internaţionale. A colaborat, împreună cu Bill Ransom, la romanele "Incidentul Iisus", "Efectul Lazăr" şi "Factorul Înălţare", iar ultimul său roman publicat, "Man of Two Worlds", a fost scris împreună cu fiul său Brian.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici