- Home
- Cultură-Media
- NEW YORK, (30.07.2011, 14:33)
- , ,
News Corp. le cere angajaţilor New York Post să păstreze documente legate de mită şi interceptări
Reprezentanţi ai conducerii News Corporation au cerut angajaţilor ziarului New York Post să păstreze orice document ce are legătură cu posibile interceptări telefonice sau mituirea unor oficialităţi publice, potrivit unor documente care au circulat vineri în redacţia titlului, citate de CNN.
Urmărește
110 afișări
News Corp. le cere angajaţilor New York Post să păstreze documente legate de mită şi interceptări
Corporaţia media a fost implicată într-un scandal legat de interceptări telefonice, în Marea Britanie, care a dus la închiderea publicaţiei News of the World şi la arestarea mai multor editori şi şefi ai titlului.
Totuşi, documentele care au ajuns în posesia CNN, prin intermediul Virginiei Lam de la Rubenstein Communications, companie reprezentantă a New York Post, sugerează că problema ar putea viza şi Statele Unite ale Americii.
"Voi şi echipele vostre trebuie să executaţi următoarea directivă: nu distrugeţi, nu aruncaţi, alteraţi sau modificaţi niciun document care ar putea fi relevant, chiar şi acele documente sau materiale care în alte circumstanţe ar fi aruncate", se arată într-un mesaj trimis de departamentul legal al News Corp. angajaţilor de la New York Post.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LinkedIn Premium e acuzat că a partajat mesaje cu terți pentru a antrena modele de Inteligență Artificială. Cum se apără compania
-
Călin Georgescu: „Se discută ca, în cazul în care aş fi oprit, aş putea să iau legătura cu cineva din zona suveranistă şi să devin prim-ministru”
-
Daniel Fenechiu: Exclus ca Ilie Bolojan să dea înapoi în privinţa concedierilor
-
Trump va susţine un discurs la Forumul Economic Mondial de la Davos, temele fiind încă neclare
Documentul specifică faptul că mesajul nu a fost trimis pentru că angajaţii ar fi făcut ceva greşit sau ilegal, ci este o măsură care pune în evidenţă "cât de în serios este tratată problema" de la Londra.
De asemenea, în acelaşi document se mai arată că documentele vizate sunt cele care pot indica "accesul la telefoanele sau datele personale ale unor terţe părţi fără autorizaţie" sau cele care se referă la "plăţi ilegale făcute unor oficiali guvernamentali pentru obţinerea de informaţii". Angajaţii sunt avertizaţi să păstreze orice de la mesaje publicate pe reţelele de socializare la bilete scrise de mână, mesaje vocale sau orice alte materiale care au legătură cu subiectele menţionate.
New York Post este deţinut de News Corporation, care operează şi alte proprietăţi media precum publicaţia Wall Street Journal, tabloidul The Sun şi postul TV Fox News.
În acelaşi document se mai precizează că, în cazul în care "documentele relevante nu vor fi strânse, este posibil ca New York Post să nu îşi poată apăra interesele".
După trimiterea acestui memoriu, Col Allan, editor şef al publicaţiei, le-a amintit angajaţilor, într-un al mesaj, că au fost rugaţi să ia astfel de măsuri "în lumina celor întâmplate la Londra la News of the World".
"Am urmărit toţi ştirile din Marea Britanie, din ultimele săptămâni, şi ştiam că, în calitate de tabloid care aparţine News Corporation, vom fi analizaţi atent. Deci, nu e ceva neaşteptat", a mai scris Allan.
El a precizat că angajaţii nu vor fi obligaţi să dezvăluie "sursele legale", adăugând că toţi angajaţii trebuie să colaboreze necondiţionat cu reprezentanţii conducerii. "Dat fiind ce s-a întâmplat la Londra, este necesar să facem acest pas", a scris Allan.
Potrivit poliţiei britanice, News of the World ar fi interceptat convorbirile a circa 4.000 de oameni, între care familiile unor adolescenţi asasinaţi. Aceste dezvăluiri au ridicat întreaga clasă politică din Marea Britanie împotriva lui Rupert Murdoch.
Închiderea publicaţiei News of the World, cu o istorie de 168 de ani, în care a reuşit să ajungă printre cele mai populare titluri din Marea Britanie, nu a pus însă capăt scandalului interceptărilor telefonice ilegale.
Cazul interceptărilor, care datează de la începutul anilor 2000, a fost deja marcat de arestarea mai multor jurnalişti, reţinerea unui corespondent la Casa Regală şi a unui detectiv privat, şi de mai multe demisii, între care cea a lui Andy Coulson, directorul de comunicare al lui David Cameron, care a fost editor la NOTW. În ultimele săptămâni, poliţia britanică a operat mai multe arestări, printre acestea numărându-se Coulson, dar şi Rebekah Brooks, fosta directoare a News International - divizia britanică a News Corp. - şi fost redactor-şef al NOTW, însă cei mai mulţi au fost eliberaţi pe cauţiune.
Se ştie că telefoanele a sute, chiar mii de personalităţi - membri ai familiei regale, politicieni, vedete de cinema şi sportive - au fost ascultate de jurnalişti.
Magnatul american Rupert Murdoch, în vârstă de 80 de ani, a negat că ar fi responsabilul ultim pentru interceptările efectuate de cotidianul News of the World, care face parte din trustul său, cu ocazia audierii sale în Comisia pentru Media din Parlamentul britanic.
Citește pe alephnews.ro: Donald Trump face schimbări în lume în a treia zi de mandat. Țările UE ar putea fi supuse unor tarife vamale din partea SUA
Citește pe www.zf.ro: Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cel mai mare iceberg din lume, A23a, se deplasează spre insula britanică Georgia de Sud. Cât de gravă este situația
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Undă verde pentru afacerea secolului: Donald Trump nu are nimic împotriva achiziţiei Tik Tok de către armata sa de miliardari. Cine sunt cei doi titani ai lumii financiare care vor fi vârful de lance al tranzacţiei
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Cu ce a rămas Victor Ponta la partaj, după ce a divorțat de Daciana Sârbu? Iată declarația de avere
CANCAN.RO
Noua regulă pentru românii care nu locuiesc la ADRESA din buletin. Ce e obligatoriu să faci din ianuarie 2025 și de ce acte ai nevoie
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe