Nigel Kennedy, cel mai aclamat violonist de muzică clasică din toate timpurile, în Capitală cu show-concept inspirat din “Anotimpurile” lui Vivaldi - VIDEO

Nigel Kennedy, cel mai aclamat şi mai bine vândut violonist de muzică clasică din toate timpurile, concertează în România la Sala Palatului din Bucureşti, duminică, 16 octombrie, începând cu ora 20:00, într-un show-concept, ce are ca tema centrală lucrarea "Anotimpurile" de Antonio Vivaldi.

Urmărește
1358 afișări
Imaginea articolului Nigel Kennedy, cel mai aclamat violonist de muzică clasică din toate timpurile, în Capitală cu show-concept inspirat din “Anotimpurile” lui Vivaldi - VIDEO

Nigel Kennedy, cel mai aclamat violonist de muzică clasică din toate timpurile, în Capitală cu show-concept inspirat din “Anotimpurile” lui Vivaldi - VIDEO

Impresionatul Nigel Kennedy declara: “Am început să cant muzică pentru a împărtăşi cu oamenii această bucurie nebună a sunetelor”.

Intrarea la concert va fi permisă începând cu ora 19:00.

Concertul va cuprinde minunatele ”Anotimpuri” scrise de Antonio Vivaldi în 1723 şi publicate în 1725 în Amsterdam, de dată această reinterpretate într-o manieră unică de marele violonist, Nigel Kennedy, şi o aventură extravaganţă cu “peripeţii sonore” alături de o întreagă orchesta compusă din 30 de muzicieni. Nu degeaba cei de la The Guardian au menţionat că dacă cineva are dreptul de “a se juca” cu Vivaldi acela este cu siguranţă Nigel Kennedy.

“Totuşi suntem în secolul 21 şi îmi doresc să prezint o nouă interpretare a pieselor, o nouă fomă cu un fond profund, lucru ce mi se pare vital pentru lumea modernă de azi”, mai adaugă Kennedy.

După spectacolul din Bucureşti, marele artist va susţine un al doilea concert live în România, de dată această la Cluj-Napoca, pe 19 octombrie, ora 20.00.

“Toţi suntem sensibili la muzică, fără nicio ezitare spun acest lucru. Am interpretat de atâtea ori “Anotimpurile” de Vivaldi, probabil de mii de ori, şi vreau să ofer tot ce-i mai bun din mine. Sper că această nouă abordare să aducă o explozie de bucurie în inimile oamenilor”, a mai declarat Nigel Kennedy.

Biletele se găsesc la următoarele categorii de preţuri: categoria I – 350 RON, categoria II – 250 RON, categoria III – 150 RON, categoria IV – 100 RON.

Biletele pot fi cumpărate din reţeaua Eventim: www.eventim.ro, Librăriile Cărtureşti, magazinele Germanos, magazinele Vodafone.

Pentru mai mult de 25 de ani, britanicul Nigel Kennedy este recunoscut că unul dintre cei mai virtuozi violonişti din lume. Talentul sau absolut unic şi aprecierea în masă a spectatorilor au oferit noi perspective, atât repertoriului clasic cât şi celui contemporan, fiind, în acest moment, cel mai bine vândut violonist de muzică clasică din toate timpurile.

Nigel Kennedy este un viorist şi violonist britanic celebru, născut pe dată de 28 decembrie 1956, în Brighton, East Sussex. Un copil minune, care la vârstă de 10 de ani alege înregistrările de jazz ale lui Fats Waller, pe care le aude la tatăl sau vitreg. A fost elev la Şcoală de Muzică Yehudi Menuhin, ulterior făcându-şi studiile cu Dorothy DeLay, la Juilliard School din New York. Începutul carierei sale şi l-a făcut pe terenul muzicii clasice, interpretând şi înregistrând majoritatea marilor concerte de vioară. Mai târziu, trecându-şi în repertor şi genurile de jazz, klezmer şi altele.

De la o vârstă destul de fragedă, Nigel Kennedy a fost protejatul lui Yehudi Menuhin. După decesul acestuia, s-a descoperit că finanţase personal educaţia lui Kennedy. În 2002, Nigel Kennedy a fost numit director artistic al Orchestrei Poloneze de Camera.

Discografia lui Nigel Kennedy este extrem de populară. Versiunea celebrelor „Anotimpuri" ale lui Vivaldi au intrat în Cartea Recordurilor că cea mai bine vândută înregistrare a tuturor timpurilor (2 milioane de exemplare).

A concertat alături de cele mai prestigioase orchestre şi dirijori şi a colaborat cu numeroşi artişti şi trupe faimoase, printre care Sir Paul McCartney, The Who, Jeff Beck, Kate Bush şi Jack DeJohnette, primimd totodată şi o serie de premii.

Bunicul lui Nigel Kennedy, Lauri Kennedy, a fost un muzician şi violoncelist principal în Orchestra Simfonică BBC, născut în Marea Britanie, şi care a cântat cu Fritz Kreisler, Jascha Heifetz, Arthur Rubinstein şi mulţi alţii. Bunica acestuia a fost Dorothy Kennedyo, pianista, care l-a acompaniat pe John McCormack şi i-a învăţat pe copiii lui Enrico Caruso. Lauri şi Dorothy s-au stabilit în Australia, unde s-a născut fiul lor, violoncelistul John Kennedy. La vârstă de 24, John s-a mutat în Anglia şi s-a alăturat Orchestrei Filharmonice din Liverpool, mai târziu devenind violoncelist principal al Orchestrei Filarmonicii Regale lui Sir Thomas Beecham. În Anglia, John dezvoltă o relaţie cu pianista engleză, Scylla Stoner, cu care în cele din urmă are turnee, în 1952, ca parte a Trio-ului Llewellyn-Kennedy Piano (împreună cu violonistul Ernest Llewellyn, Stoner a fost cunoscută drept "Scylla Kennedy", deşi ea şi John nu s-au căsătorit niciodată). Cu toate acestea, John a părăsit-o în cele din urmă pe Scylla Stoner şi s-a întors în Australia, ea rămânând însărcinată. John nu a ştiut de existenţa fiului sau, Nigel Kennedy, până când nu l-a întâlnit pentru prima dată, Nigel având 11 ani. Nigel Kennedy are aproximativ 30 de rude apropiate în Australia, pe care le vizitează ori de câte ori are turnee acolo.

Noul album al lui Nigel Kennedy pune în perspectiva tot ce a realizat artistul în ultimul timp iar tot ce înseamnă Vivaldi se regăseşte acolo.

Nigel Kennedy - „Vivaldi, The New Four Seasons” este un eveniment pe care German Quality Entertainment îl pregăteşte de ceva vreme şi îl oferă tuturor celor care iubesc muzică clasică, jazz-ul, dar şi sonorităţile rock şi, mai ales, celor care au inima şi o mintea deschise către avant-garde.

O trecere în revistă a melodiilor prezentate pe albumul „Vivaldi, The New Four Seasons” 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici