- Home
- Cultură-Media
- NUREMBERG, (10.02.2019, 18:38)
- Ana Obretin
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Nimeni nu şi-a dorit să aibă legătură cu fostul dictator. Tablouri de Hitler, scoase la licitaţie în Germania, nevândute
Cinci tablouri atribuite lui Adolf Hitler, printre care un peisaj cu un preţ de pornire de 45.000 de euro, scoase la vânzare sâmbătă, în Nuremberg, Germania, de casa de licitaţii Weidler, nu şi-au găsit cumpărători, după ce au apărut suspiciuni privind autenticitatea lor, potrivit ndtv.com.
Urmărește
1431 afișări
Tablouri atribuite lui Hitler, scoase la licitaţie în Germania, au rămas nevândute
Printre obiectele scoase la licitaţie se numărau un peisaj cu un lac montan, cu un preţ de pornire de 45.000 de euro, dar şi un fotoliu cu zvastică, despre care se presupune că i-a aparţinut lui Adolf Hitler.
Cele cinci tablouri aveau preţuri de pornire între 19.000 de euro şi 45.000 de euro.
Some paintings are never sold because they hold sentimental value, some because they are terrible, and yet others because the artist was a monster. 😧In #Hitler's case, it's the latter. 🖼#ThursdayThoughtshttps://t.co/2CAeUPiDTA
— Cultura Colectiva (@ccplus) February 7, 2019ULTIMELE ȘTIRI
Trump cere Curții Supreme din SUA să suspende legea ce ar interzice TikTok-ul
Ucraina vrea să deschidă mai bine de 150 de şcoli subterane până în toamna anului 2025
Se întoarce obligativitatea purtării măştilor în mai multe spitale din Ţara Galilor
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
Five paintings attributed to Adolf Hitler fail to find buyers at an auction in Germany's Nuremberg https://t.co/bIWgXe8BZ5
— TRT World (@trtworld) February 10, 2019
Casa de licitaţii nu a comentat eşecul, dar a transmis că tablourile ar putea fi scoase din nou la vânzare.
Primarul oraşului Nuremberg - unde au fost judecaţi criminalii de război nazişti în 1945 -, Ulrich Maly, a criticat licitaţia, calificând-o "de prost gust", potrivit publicaţiei Sueddeutsche Zeitung.
Iniţial, au fost anunţate pentru licitaţie 31 de tablouri - portrete de femei şi naturi moarte -, atribuite dictatorului nazist (1889 - 1945), fără însă să existe dovezi clare privind autenticitatea acestora. Tablourile au, în total, 23 de proprietari diferiţi.
Licitaţia a ajuns pe prima pagină a ziarelor după ce, joi, 26 dintre aceste tablouri au fost confiscate de procuratura germană, sub suspiciunea că sunt falsuri. De asemenea, procuratura a confiscat alte 37 de obiecte din depozitul casei de licitaţii care purtau semnătura dictatorului nazist.
"Nu am văzut niciodată o asemenea licitaţie, cu un număr atât de mare de opere" atribuite lui Adolf Hitler, a declarat, la începutul săptămânii, pentru Le Figaro, Stephan Klingen, de la Institutul central de istoria artei din Munchen.
Acesta a expertizat, la sfârşitul lunii ianuarie, trei lucrări de artă atribuite lui Hitler confiscate de poliţia din Berlin, scoase la vânzare la o licitaţie şi bănuite a fi false. Poliţia şi-a exprimat dubiile privind autenticitatea lor.
După ce a ratat examenul de admitere la Academia de arte frumoase din Viena, Adolf Hitler, ale cărui talente artistice au fost mereu considerate mediocre, a continuat să picteze. Copia scene de pe cărţile poştale, pe care le vindea apoi turiştilor.
După ce a fost numit şef al Partidului Muncitoresc German, mai mulţi falsificatori, printre care fostul asociat al lui Hitler, Reinhold Hanisch, au produs la scară mare desene pe care le-au atribuit fuhrer-ului.
Scoaterea la vânzare a unora dintre lucrările lui Hitler a stârnit polemici în ultimii ani. Vânzarea acestor obiecte nu este interzisă, atât timp cât nu prezintă simboluri naziste.
De altfel, pentru a respecta legislaţia în vigoare, casa Weidler a modificat zvasticile de pe fotoliu şi de pe un vas de porţelan Meissen în fotografiile acestor obiecte din catalogul de licitaţie.
Citește pe alephnews.ro: Specialiștii britanici au realizat un plan alimentar pentru ultimele zile din an. Cum rămâi fresh până în 2025?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 12:05
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
-
astăzi, 11:44
Ţigări în valoare de 66.600 de lei, descoperite la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse