NOAPTEA MUZEELOR 2014: Ce poţi vizita în această noapte în ţară. HARTA CIRCUITULUI pentru Bucureşti, Cluj, Timişoara şi Iaşi

Aflată la a zecea ediţie, Noaptea Europeană a Muzeelor este sărbătorită în noaptea de 17 spre 18 mai de aproximativ 3.000 de instituţii de pe întreg continentul, dar şi de muzeele din România, care îşi aşteaptă publicul până târziu în noapte la expoziţii, concerte, spectacole, proiecţii şi ateliere interactive.

Urmărește
6092 afișări
Imaginea articolului NOAPTEA MUZEELOR 2014: Ce poţi vizita în această noapte în ţară. HARTA CIRCUITULUI pentru Bucureşti, Cluj, Timişoara şi Iaşi

NOAPTEA MUZEELOR 2014: Ce poţi vizita în această noapte în ţară. HARTA CIRCUITULUI pentru Bucureşti (Imagine: Thomas Dan/ Arhiva Mediafax Foto)

Noaptea Europeană a Muzeelor este un eveniment de succes iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa şi aflat deja la a zecea ediţie. Evenimentul este patronat, în mod tradiţional, de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor (ICOM). Noaptea Europeană a Muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internaţionale a Muzeelor, care are loc întotdeauna pe 18 mai.

Aproximativ 3.000 de muzee din Europa sărbătoresc anual evenimentul. 

NOAPTEA MUZEELOR 2014. HARTA circuitului din Bucureşti

NOAPTEA MUZEELOR 2014. HARTA circuitului din Cluj

NOAPTEA MUZEELOR 2014. HARTA circuitului din Timişoara

NOAPTEA MUZEELOR 2014. HARTA circuitului din Iaşi

NOAPTEA MUZEELOR 2014. Circuitul din Braşov

Proiectul “Noaptea Muzeelor 2014. Aceeaşi noapte, scenarii diferite”, coordonat de Reţeaua Naţională a Muzeelor din România, îmbogăţeşte în acest an evenimentul prin promovarea a unui circuit pentru public între muzeele din Bucureşti, proiect cultural finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Bucureştenii îşi pot planifica vizita cât mai eficient utilizând hărţile tipărite cu organizaţiile participante, disponibile la sediile muzeelor în noaptea respectivă sau în format electronic pe site-ul evenimentului, precum şi aplicaţia pentru telefoanele mobile.

Mai multe detalii puteţi găsi pe www.noapteamuzeelor.ro.

Viaţă de cimitir", reconstituiri istorico-militare, concerte, expoziţii, la Noaptea Muzeelor

Bucureştenii sunt invitaţi să cunoască istoria personalităţilor din Cimitirul Bellu, să urmărească spectacolul "Viaţă de cimitir" şi să participe, printre altele, la reconstituirile istorico-militare de la Muzeul de Istorie, dar şi la concertele şi expoziţiile care vor avea loc în Noaptea Muzeelor.

Ajuns în 2014 la a zecea ediţie, Noaptea Muzeelor este unul dintre cele mai populare şi longevive evenimente culturale destinate publicului larg sărbătorit la nivel european. Iniţiată de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa, manifestarea atrage anual în România sute de mii de participanţi. Noaptea Muzeelor are loc în fiecare an sâmbăta, în jurul datei de 18 mai - Ziua Internaţională a Muzeelor, sărbătoare instituită de International Council of Museums (ICOM).

Expoziţia World Press Photo din Capitală, deschisă publicului, gratuit, de Noaptea Muzeelor

Expoziţia internaţională de fotojurnalism World Press Photo din Bucureşti va fi deschisă publicului în Noaptea Muzeelor, în intervalul orar 21.00 - 5.00, în spaţiul special amenajat din Piaţa Universităţii din Bucureşti, iar intrarea va fi gratuită, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Expoziţia World Press Photo 2014 este deschisă publicului larg în fiecare zi din perioada 8 - 29 mai, între orele 11.00 - 21.00, în spaţiul special amenajat din Piaţa Universităţii.

În primul weekend de la deschidere, peste 2.000 de vizitatori au trecut porţile celei mai importante expoziţii internaţionale de fotojurnalism - World Press Photo.

Ediţia de anul acesta a expoziţiei World Press Photo a fost aşteptată cu mult entuziasm, astfel că, înainte de deschiderea oficială, peste 10.000 de bilete au fost cumpărate în avans de companii din România, pentru a fi oferite angajaţilor.

De asemenea, în noaptea de sâmbătă spre duminică, vizitatorii pot urmări în spaţiul special amenajat pentru expoziţie proiecţii de scurtmetraje oferite de ShortsUp.

Scrisori ale lui Eliade, Steinhardt şi Noica, în vitrina scriitorilor Humanitas, de Noaptea Muzeelor

Un colier al Monicăi Lovinescu, pagini din manuscrisele lui Emil Cioran şi Mircea Cărtărescu, precum şi scrisori ale lui Mircea Eliade, Nicolae Steinhardt şi Constantin Noica vor fi expuse, de Noaptea Muzeelor, în vitrina scriitorilor din librăria Humanitas de la Cişmigiu din Capitală.

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, editura Humanitas îşi deschide arhivele şi instalează în librăria Humanitas de la Cişmigiu o vitrină a nostalgiei culturale. Va fi una dintre opririle de pe traseul Nopţii Muzeelor şi va include scrisori şi caiete de însemnări care au aparţinut lui Constantin Noica, Alexandru Dragomir, Martin Heidegger, lui Mircea Eliade, Monicăi Lovinescu şi lui Virgil Ierunca, precum şi fragmente de manuscris ale lui Emil Cioran, Lucian Boia, Ioana Pârvulescu, Andrei Pleşu, Mircea Cărtărescu, Dan C. Mihăilescu, Horia-Roman Patapievici şi Gabriel Liiceanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici