- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (04.06.2021, 15:35)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Când are loc Noaptea Muzeelor 2021? Peste 180 de spaţii culturale din România pregătesc activităţi inedite pentru vizitatori
- Cea de a 17-a ediţie a Nopţii Muzeelor va avea loc sâmbătă, 12 iunie, la nivel naţional.
- Evenimentul propune publicului expoziţii, intervenţii şi experimente artistice, proiecţii, spectacole, ateliere, concerte sau tururi interactive, dar şi unele activări în mediul online.
Urmărește
580 afișări
Noaptea Muzeelor 2021 are loc sâmbătă, 12 iunie. Expoziţii în premieră, proiecţii, spectacole, concerte şi tururi interactive
Activităţile din Noaptea Muzeelor sunt oferite anul acesta iubitorilor de cultură de către muzee şi case memoriale, galerii de artă, institute culturale, saloane şi studiouri creative, castele, palate, cetăţi, mori, teatre, universităţi, cinematografe, biblioteci, memoriale ale terorii comuniste, atenee, opere, filarmonici, lăcaşe de cult sau case ale experimentelor.
Noaptea Muzeelor 2021 este prezentă în 185 de spaţii culturale din 72 de localităţi, provenind din 37 de judeţe ale ţării. Dintre acestea, 43 de puncte culturale de interes sunt răspândite numai în Bucureşti, adevărate „camere urbane” în care publicul se poate bucura de o serie de intervenţii artistice şi culturale inedite şi interactive. Muzeul Naţional de Geologie din Bucureşti, Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” şi marea majoritate a muzeelor Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca vor fi prezente cu evenimente online.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Cu ce variante merg PSD şi PNL la consultările de la Cotroceni
-
Războiul din Ucraina. Rusia anunţă că a doborât 42 de drone ucrainene în timpul nopţii
În premieră, expoziţia „Identităţi Fragile”, a viitorului Muzeu al Pandemiei, poate fi vizitată la Galeria Rezidenţa BRD Scena 9 din Bucureşti, la fel ca şi expoziţiile inedite din Castelul Artelor din Drobeta-Turnu Severin, un muzeu-hub cu instalaţii interactive, animaţii şi reconstituiri istorice legate de elementul apei. Tot pentru prima oară la Noaptea Muzeelor este prezent şi Muzeul Colectivizării din România, deschis în comuna Tămăşeni, jud. Neamţ.
„De la Comana la Iaşi, de la Bucureşti la Aiud şi de la Craiova la Dorohoi sau Cluj-Napoca, ediţia Noaptea Muzeelor de anul acesta trece prin toate colţurile ţării şi este foarte efervescentă, creativă şi incluzivă. Avem peste 180 de activări artistice în toată ţara şi ne bucurăm foarte mult că, după un an extrem de complicat, în care am stat foarte mult în mediul online, putem invita publicul şi comunităţile la zeci de evenimente culturale primitoare, ca în vremurile bune”, a declarat Dragoş Neamu, manager Noaptea Muzeelor.
Toate evenimentele propuse în Noaptea Muzeelor se vor desfăşura cu respectarea legislaţiei în vigoare privind prevenirea COVID-19.
Iniţiat în urmă cu 17 ani de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa, patronat de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor, Noaptea Muzeelor este organizată anual pe plan european, iar în România de către Reţeaua Naţională de Muzeelor (RNMR).
În anul 2020, în contextul pandemiei COVID-19, într-o perioadă extrem de dificilă la nivel mondial pentru sectorul cultural, peste 60 de muzee şi operatori culturali din toată ţara au sărbătorit Noaptea Muzeelor pe 14 noiembrie, prin evenimente culturale desfăşurate în marea lor majoritate în mediul online.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe