- Home
- Cultură-Media
- CLUJ-NAPOCA, (17.05.2015, 13:10)
- Departamentul Corespondenţi
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Noaptea Muzeelor: Peste 13.000 de persoane au stat la cozi pentru a vizita muzeele din Cluj-Napoca - FOTO
Peste 13.000 de persoane au stat zeci de minute la cozi, sâmbătă seară, pentru a vizita muzeele din Cluj-Napoca, în cadrul evenimentului Noaptea Muzeelor, cele mai căutate fiind Muzeul Naţional de Artă, unde pe lângă expoziţii au avut loc şi concerte, dar şi Muzeul de Istorie sau Muzeul Etnografic.
Urmărește
206 afișări
Noaptea Muzeelor: Peste 13.000 de persoane au stat la cozi pentru a vizita muzeele din Cluj-Napoca (Imagine: Muzeul Etnografic al Transilvaniei)
Potrivit reprezentanţilor muzeelor din Cluj-Napoca, cele mai căutate instituţii de cultură în cadrul evenimentului Noaptea Muzeelor au fost Muzeul Naţional de Artă din Cluj-Napoca, unde au avut loc concerte şi au putut fi vizitate expoziţii temporare sau permanente, Muzeul de Istorie sau Muzeul Etnografic al Transilvaniei, unde sâmbătă a avut loc şi un eveniment în aer liber, "Sărbătoarea Balmoşului Ardelenesc".
"Din datele pe care le avem, la ambele secţii ale muzeului au fost 5.390 de vizitatori, din care 4.830 la sediul central şi 560 la Parcul Etnografic. În Parcul Etnografic au fost mai puţini participanţi decât estimam noi, din cauza ploii, care s-a oprit chiar când se încheia sărbătoare. Sediul central al muzeului a fost deschis până la ora 1.00, aici au putut fi vizitate expoziţiile permanente, iar în curtea muzeului a fost organizat un târg de tradiţii culinare şi artă meşteşugărească", a declarat corespondentului MEDIAFAX, Tudor Sălăgean, directorul Muzeului Etnografic al Transilvaniei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Preşedinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot şi pune ştampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăţi că exişti
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Alegeri prezidenţiale 2024, primul tur. Unde se pune ştampila şi cum arată buletinul de vot
Purtătorul de cuvânt al Muzeului de Istorie din Cluj, Sanda Man, a declarat că aglomeraţie a fost şi la sediul central al acestui muzeu, dar şi la Muzeul de Istoria Farmaciei, unde oamenii au stat minute întregi la coadă pentru a vizita colecţia de aparatură medicală, colecţia de istorie a farmaciei şi expoziţia temporară "istoria afrodisiacelor".
"Din datele pe care le avem după numărarea biletelor pe care le-am dat, la sediul central al muzeului au fost 3.957 de vizitatori, iar la Muzeul Farmaciei au fost 3.455, numărul fiind uşor mai mare faţă de anul trecut", a declarat corespondentului MEDIAFAX, Sanda Man.
Muzeele din Cluj-Napoca s-au raliat, la rândul lor, protestului iniţiat de Reţeaua Naţională a Muzeelor din România, pentru a trage atenţia asupra situaţiilor dificile în care se află multe din sediile muzeelor sau chiar unele colecţii care sunt deja retrocedate sau pe cale de a fi retrocedate.
Potrivit site-urilor oficiale ale muzeelor, în Cluj-Napoca au fost acoperite cu pânză neagră, în semn de protest, cele mai importante sau valoroase obiecte ale fiecărui muzeu, la Muzeul de Istorie a Farmaciei fiind acoperit Praful de Mumie, unul din exponatele celebre, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei a fost ascunsă o vitrină cu ceramică habană, care datează din secolele XVII-XVIII, iar la Muzeul de Artă a fost acoperită lucrarea lui Nicolae Grigorescu, "Convoi de prizonieri turci".
Cu ocazia Nopţii Muzeelor, în judeţul Cluj au putut fi vizitate 14 muzee.
Ajuns în 2015 la a 11-a ediţie, Noaptea Muzeelor este unul dintre cele mai populare şi longevive evenimente culturale destinate publicului larg, sărbătorit la nivel european. Iniţiată de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa, manifestarea atrage anual în România sute de mii de participanţi. Noaptea Muzeelor are loc în fiecare an sâmbăta, în jurul datei de 18 mai - Ziua Internaţională a Muzeelor, sărbătoare instituită de International Council of Museums (ICOM).
Citeşte şi:
Un "cimitir vesel" şi piese valoroase acoperite în semn de protest, la Noaptea Muzeelor 2015 - GALERIE FOTO
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Motivul real pentru care Silviu Prigoană și-a botezat primii copii Honorius, Silvius și Maximus
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe