- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (19.05.2013, 00:20)
- Madalina Cerban
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Noaptea Muzeelor, un magnet pentru bucureşteni, care stau la cozi ca să viziteze instituţii muzeale
Noaptea Muzeelor îi atrage ca un magnet pe bucureşteni, care sâmbătă seară au invadat centrul Capitalei, formând cozi pentru a vizita expoziţiile şi a participa la evenimentele pregătite de instituţii ca Antipa, Muzeul Naţional de Artă al României şi Biblioteca Centrală Universitară.
Urmărește
476 afișări
Noaptea Muzeelor, un magnet pentru bucureşteni, care stau la cozi ca să viziteze instituţii muzeale (Imagine: Thomas Dan / MediafaxFoto)
Vedeta Nopţii Muzeelor în Bucureşti pare a fi şi în acest an Antipa. Câteva mii de persoane au format o coadă imensă din faţa Muzeului Antipa înspre şoseaua Kiseleff şi până în strada Monetăriei, sperând să reuşească să intre în clădirea care găzduieşte expoziţia "The Human Body". Biletele pentru această expoziţie, în această noapte, sunt reduse la 20 de lei, pentru toate categoriile de cumpărători (adulţi, pensionari, studenţi, copii). În schimb, expoziţia permanentă a Muzeului Antipa (demisol şi parter) poate fi vizitată gratuit de către vizitatori. De asemenea, în acest an, Antipa le-a pregătit vizitatorilor şi o "Noapte Africană", între orele 22.00 - 24.00, când vizitatorii pot intercepta liliecii (Chiroptera) din grădina muzeului cu ajutorul detectorului de ultrasunete.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
Şi Muzeul Naţional de Geologie pare să fi intrat definitiv în graţiile bucureştenilor pasionaţi de Noaptea Muzeelor. Astfel, la ediţia din acest an, la fel ca la cele din anii trecuţi, oamenii au format o coadă mare în faţa instituţiei pentru a vizita expoziţiile permenente ale instituţiei. Pe lângă aceasta, vizitatorii sunt întâmpinaţi cu expoziţia temporară de sculptura în piatră "Mari Adormite- pietre, fosile, artă". Mircea Tocaci, artist plastic, alături de Muzeul Naţional de Geologie, propune astfel o incursiune în depozitele marine de vârstă cretacică de pe Valea Teleajenului.
Nici Muzeul Ţăranului Român (MŢR) nu i-a lăsat indiferenţi pe bucureşteni, care au invadat curtea instituţiei muzeale, unde se vorbeşte, se găteşte, se cântă şi se aude aromâneşte. De asemenea, până la căderea serii, la MŢR au putut fi vizitate gratuit şi expoziţia permanentă şi expoziţiile temporare, tema Zilei Internaţionale a Muzeelor fiind la această instituţie, în acest an, "Muzeele (memorie + creativitate) = progres social".
Pe lângă Piaţa Victoriei, un alt punct intens circulat sâmbătă seara este şi Piaţa Revoluţiei, unde mii de oameni aşteaptă la cozi să viziteze Muzeul Naţional de Artă al României (MNAR). Anul acesta, MNAR a inaugurat pentru public somptuoasele spaţii recent restaurate din corpul central al instituţiei: Sufrageria regală, Sala Tronului şi Scara Voievozilor, care au fost doar parţial accesibile vizitatorilor înainte de renovare. Astfel, până la ora 04.30, publicul este invitat să viziteze expoziţia "Fragmente de memorie - Portrete regale. Palatul regal", care îşi propune să reconstituie momente din istoria familiei regale (în anexa Sălii Tronului) şi a Palatului Regal (în anexa Sufrageriei Regale).
Peste drum de MNAR, Biblioteca Centrală Universitară "Carol I" şi-a deschis porţile publicului larg pentru bucureşteni, care stau de asemenea la coadă pentru a vizita instituţia. Biblioteca a promis că în această noapte "se va dezvălui iubitorilor de cultură şi de frumos prin tururile ghidate şi expoziţia de carte veche organizată în Corpul Boema". Atmosfera de mister este completată de acordurile clasice oferite de Corul Colegiului German Goethe, dirijor Adelina Oltean, şi elevii Şcolii de Muzică şi Arte Plastice nr. 5. Cvartetul de muzică Earth, Wind and Drums completează programul nopţii şi îmbină standarde de jazz precum Looni's Lament, Solar, All Blues cu jazz-ul contemporan, avangardist, încercând să reînvie atmosfera anilor '60.
Noaptea Muzeelor, sărbătoarea instituţiilor muzeale, este organizată şi în acest an, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în peste o sută de instituţii din Bucureşti şi din ţară, care şi-au deschis porţile vizitatorilor cu expoziţii şi evenimente speciale, la care sunt aşteptaţi zeci de mii de oameni. Acestea se alătură celor peste 3.000 de muzee care participă la Noaptea Muzeelor în Europa.
Noaptea Muzeelor este un eveniment iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa şi aflat deja la a noua ediţie. Noaptea Muzeelor are loc în fiecare an sâmbăta, în jurul datei de 18 mai - Ziua Internaţională a Muzeelor, sărbătoare instituită de International Council of Museums (ICOM).
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Citește și: NOAPTEA MUZEELOR în Capitală şi în ţară: Ce muzee pot fi vizitate şi ce evenimente vor fi organizate
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe